WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Jetpack by WordPress.com
[resolved] Publicize and featured images not working + url problem in facebook page (22 posts)

  1. KatnissMellark
    Member
    Posted 1 year ago #

    Since last night, Publicize is not grabbing the featured images and sending them to the facebook page.

    On top of that, the link shown on facebook, is no longer clean like before (Had the title as the url); now it's showing the direct url to the site along with some other stuff.

    Before last night, all good, no problems with the images or urls.

    I have the latest Jetpack version and wordpress version as well.

    site: http://megaw.org
    fb page: https://www.facebook.com/MegaW.Org

    Please fix it.

    http://wordpress.org/plugins/jetpack/

  2. KatnissMellark
    Member
    Posted 1 year ago #

    And to make it much, MUCH worse, it's giving links on facebook that don't even exist. That only lead to 404 Page Not Found!

    http://i.imgur.com/ATXMYfn.png

    What the hell?

  3. GeekChunks
    Member
    Posted 1 year ago #

    Same here.

  4. KatnissMellark
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have disabled it for now, cause it's useless to have non-working links posted to facebook and without images as well.

    Waiting for the developers to fix this ASAP!

  5. Jeremy Herve
    Happiness Engineer
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Could you both try to reset your Publicize connection, as explained here:
    http://jetpack.me/support/publicize/#reconnecting-facebook

    Let me know if it helps!

  6. KatnissMellark
    Member
    Posted 1 year ago #

    Did that already.

    Didn't make a difference. Even tried a different facebook page, but no go.

    Continues to create the wrong links (leading to a 404 Page Not Found) and not grabbing the images like before.

    I made no changes to my site at all.

    Please fix it.

  7. Jeremy Herve
    Happiness Engineer
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    We just made a change to try to fix this issue. Could you try to publish a new post, and let me know if you still experience the same issue?

    Thanks!

  8. KatnissMellark
    Member
    Posted 1 year ago #

    Just tested... Not fixed.

    Check the image: http://i.imgur.com/1oKoo2A.png

    Still wrong link and still no image.

    I realized it's only posting the correct link and grabbing image, when a post is created on the Default Category, which in my case is Tv Shows.

    http://i.imgur.com/inSPUon.png

  9. Jeremy Herve
    Happiness Engineer
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Thanks for the extra details. We're still looking into it, and I will post again here when I have some news.

  10. Nimrod Flores
    Member
    Posted 1 year ago #

    Having the same problem here.. The 404 error is caused by publicize not posting the URL's as set in the permalink settings.

    I have mine set to mysite.com/%category%/%post-title%
    But when publicize posts to my social channels, it posts only:
    mysite.com/%post-title%/

    Here's an example:
    Actual (correct URL):
    http://nimrodflores.com/videos/how-to-get-dreams-out-of-your-head-into-reality/

    Posted by publicize:
    http://nimrodflores.com/how-to-get-dreams-out-of-your-head-into-reality/

  11. Christian-MWT
    Member
    Posted 1 year ago #

    I can confirm Nimrods observation. I am using the same permalink configuration and Jetpack "forgets" the category in the FB link.

  12. KatnissMellark
    Member
    Posted 1 year ago #

    It worked just fine before the last update.... now it doesn't....

    and still no fix. :(

  13. Boxerke
    Member
    Posted 1 year ago #

    I can confirm to, having the same issues.

  14. KatnissMellark
    Member
    Posted 1 year ago #

    I'm wondering if this will actually get fixed......

  15. Jeremy Herve
    Happiness Engineer
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    I'm wondering if this will actually get fixed......

    Don't worry, it will get fixed. I didn't forget you, we just haven't found the source of the problem yet. I'll post again here as soon as I have some news.

  16. pgale2
    Member
    Posted 1 year ago #

    Publicize is not posting to Facebook at all. It's publishing to Twitter, but not Facebook.

    When we publish a blog post, we make sure all the boxes are checked for the connections we have established, yet when we go back and look after the blog post is published, the boxes are mysteriously unchecked as if it didn't even recognize that we checked the boxes.

    We have 70 clients all experiencing the same issue and yes, we're are using the most recent version of Jetpack.

    We also have a few clients who are experiencing the same issue as above... page not found for the URL's and/or wrong or no pictures being posted at all.

  17. Jeremy Herve
    Happiness Engineer
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi,

    We have worked on this problem and just released a fix. Could you try to publish a new post, and let me know if you still experience the same issue?

    Thanks!

  18. KatnissMellark
    Member
    Posted 1 year ago #

    Yes, seems to be ok now.

    Will report again if any issues arise. :)

    Thanks Jeremy

  19. cliffrohde
    Member
    Posted 8 months ago #

    I am having this or a related problem on two sites: ncapnisky.org and ticonderogahistoricalsociety.org.

    Instead of the featured image, publicize pulls an image seemingly from the homepage.

  20. WPyogi
    Volunteer Moderator
    Posted 8 months ago #

    @cliffrohde - Please see the forum guidelines and post your own thread - http://codex.wordpress.org/Forum_Welcome#Where_To_Post

    You can start a new thread here:

    http://wordpress.org/support/plugin/jetpack#postform

  21. gaschette
    Member
    Posted 6 months ago #

    BIG HUGE PROBLEM! Publicize is posting to Facebook with the caption "page not found". It also used some random image from the homepage and the permalink as all wrong. And it makes me look like a tit.

    This is very, very annoying. It means I cannot schedule any posts and this is incredibly inconvenient for me. What's the point of this plugin if it doesn't work?

    Please fix.

    http://www.designportal.gaschettemag.com/

  22. Jeremy Herve
    Happiness Engineer
    Plugin Author

    Posted 6 months ago #

    @gaschette Could you please start your own thread, as per the Forum Welcome?
    http://wordpress.org/support/plugin/jetpack#postform

    Thank you!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.