WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Problems with wp-stats update to 1.5 (39 posts)

  1. ronaldb73
    Member
    Posted 5 years ago #

    I just auto-updated wp-stats to the new version 1.5. It still works, but when I click on 'Blog stats' in the wp-dashboard, i get the following error:

    Fatal error: Call to undefined function wp_remote_get() in /home/denhelder/domains/justanexample/public_html/wp-content/plugins/stats/stats.php on line 210

    (justanexample is ofcourse where the sitename is)
    Anyone know what's wrong?

  2. Andy Skelton
    Member
    Posted 5 years ago #

    What version of WordPress are you running?

  3. Andy Skelton
    Member
    Posted 5 years ago #

    The sidebar says 2.6.5. The plugin says it requires WordPress 2.7. I have just updated the readme to prevent automatic upgrades for lesser versions. I recommend upgrading WordPress.

  4. matthieubrucher
    Member
    Posted 5 years ago #

    With WordPress 2.8, I have a blanck screen.
    In the dashboard, the stats box is empty as well :|

  5. Andy Skelton
    Member
    Posted 5 years ago #

    matthieubrucher: email me. I'll try to help you directly.

  6. VitalBodies
    Member
    Posted 5 years ago #

    I updated to wp-stats 1.5 on my WordPress 2.8 blog.
    It blew out the Dashboard and redirects to the home page of the blog if I go to the stats page. The blown out page looks a bit like if you have to many or too few end tags for a div.

    Just before redirecting you see these errors at the top of the stas page:

    Warning: gzinflate() [function.gzinflate]: data error in //vitalbodies.com/blog/wp-includes/http.php on line 1788
    
    Warning: gzuncompress() [function.gzuncompress]: data error in vitalbodies.com/blog/wp-includes/http.php on line 1793

    This is what is on the lines mentioned:

    1788: $decompressed = gzinflate( $compressed );
    1793: $decompressed = gzuncompress( $compressed );
  7. VitalBodies
    Member
    Posted 5 years ago #

    I deleted, downloaded and FTP/reinstalled the 1.5 plug-in and that did not help.
    One thing I did notice is that the final message during the initial upgrade when this problem all began, that (I think) tells you the plug-in is initialized, was not the correct font or perhaps font size. Just seeing that I thought, oh no...

  8. VitalBodies
    Member
    Posted 5 years ago #

    Going back to 1.4 fixed the stats problem but the dashboard is still blown out.

  9. VitalBodies
    Member
    Posted 5 years ago #

    Disabling or enabling the two programs that use the dashboard does not help.

  10. seonghuhn
    Member
    Posted 5 years ago #

    I upgraded and didn't see the problems previously mentioned but what I did notice is that I can no longer switch between all the sites that I am tracking w/ WordPress.com stats. I quite miss that feature.

  11. VitalBodies
    Member
    Posted 5 years ago #

    The dashboard is still blown out? Any ideas, should I grab a http.php from elsewhere and overwrite it or?
    I not trouble shot a wordpress blog before...

  12. VitalBodies
    Member
    Posted 5 years ago #

    Did anyone else also update All in One SEO Pack like I did? I did the stats first then All in One SEO Pack.

  13. VitalBodies
    Member
    Posted 5 years ago #

    Today, upon restarting the browser the error messages also show up on all the other pages so the entire admin panel is blown out rather than just the dashboard.

  14. xeduced
    Member
    Posted 5 years ago #

    I'm having problems with the new wp-stats version 1.5

    Yesterday I updated my two blogs from 1.4 to 1.5 and stats stopped working, no graph and a 'undefined' message over the graph area as you can see in this screenshot.

    I first did the upgrade with the auto update option but when I noticed that error I also tried to manually upload the new version and I got the same problem. I thought it could be a temporary issue so I went again to version 1.4, which works fine for me, and waited till today to retry the upgrade, but the problem is still there.

    What could be causing this I can´t find info regarding this issue via google and seems to be no others overhere reporting the same problem.

  15. GeoffM1968
    Member
    Posted 5 years ago #

    xeduced, You are not the only one who is having issue with the stats graphs not showing as I am having same issues since going to 1.5. Reading other posts it appears a couple others are reporting similar and I am sure the Andy is working on it.

  16. VitalBodies
    Member
    Posted 5 years ago #

    xeduced: That is the classic look of the stats if you are logged into the blog but not logged into the stats. Try a refresh on the page and see if you have to log in to stats.

  17. xeduced
    Member
    Posted 5 years ago #

    @GeoffM1968: Thanks for your reply. Is good to know that I'm not the only one suffering this issue so Andy can track better what's going wrong.

    @VitalBodies: No, I'm already logged in both so the refreshing tip does not work for me. Thanks anyway.

    P.S: I'm using WordPress 2.8

  18. sage reynolds
    Member
    Posted 5 years ago #

    I'm having the same problem as xeduced, I had to go back to WP2.7.1 because 2.8 was a mess. Still no stats. can this be fixed or should I go back 1.4? The stats had stopped working there while I was in 2.7.1 so I updated top 2.8, the stats were that undefined yellow field, I went back to 2.7.1, updated the stats to 1.5 and still the yellow field -no stats.

  19. perryzelda
    Member
    Posted 5 years ago #

    @all the ones, that have problems with 1.5:
    I have tried the upgrade from 1.4 to 1.5 in serveral blogs, that all have different other plugins working. In none of these 1.5 worked - nothing shown in dashboard and on blog-stats-page. (using WP 2.8 or 2.7.1, PHP 5). Had to go back to 1.4

  20. pshoeg
    Member
    Posted 5 years ago #

    I have also downgraded to 1.4, but now no new stats appears. For two days my blog has had no visitors in the stats, however, I know for sure, that there has been visitors.

  21. thecatcancook
    Member
    Posted 5 years ago #

    The stats are being recorded here but no graph on the dashboard nor on the stats screen. How do I go back to 1.4?

  22. thecatcancook
    Member
    Posted 5 years ago #

    Sorry, figured out how to go back. 1.4 works fine. 1.5 works but doesn't give the graph.

  23. Andy Skelton
    Member
    Posted 5 years ago #

    I would not have released 1.5 if it did not work for every person who tested it. So if it is not working for you, congratulations, your luck has given you some unknown incompatibility. Even though the majority of people in this thread are saying it's broken, you all are in the minority. It works for most people. For each bug I need one person to give me access to the affected blog so I can debug it. This is pretty standard. I work for Automattic (WordPress.com) so you should be able to trust me with your blog. Send email to my name at automattic.com and we can discuss the details.

  24. pshoeg
    Member
    Posted 5 years ago #

    Hey Andy,
    I've send you an e-mail. Hope, that you figure something out :) Thank you very much for being willing to help!

  25. matthieubrucher
    Member
    Posted 5 years ago #

    Hi Andy,

    Sent you a mail as well. It seems from what pshoeg said that the symptoms are identical between our two blogs.

  26. thecatcancook
    Member
    Posted 5 years ago #

    Me too!

  27. mcrossin
    Member
    Posted 5 years ago #

    I have the same problem... no stats after automatic upgrade to 1.5...

    I´ll try to downgrade to 1.4

    BUT ANDY, it´s an amazing plug in... I really love it. Congratulations.

    Best regards,

    Marcelo.

  28. katyayani
    Member
    Posted 5 years ago #

    Please ensure that this code is there in your footer.php :

    <?php wp_footer(); ?>

    The stats plugin won't show any stats for visitors on your site if this code is missing in footer.php.

  29. pshoeg
    Member
    Posted 5 years ago #

    I included the <?php wp_footer(); ?> just before my </body> but the stats still doesn't count any visits to my blog, nor can I see the Flash stats at all...

  30. GeoffM1968
    Member
    Posted 5 years ago #

    Sorry, figured out how to go back. 1.4 works fine. 1.5 works but doesn't give the graph.

    Any updates as I have been watching for a 1.5.1 update which fixes this issue. I down graded to 1.4 as the graph and only the graph was not working. The bottom stats were still working.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic