WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Problems With P2 (42 posts)

  1. hatkirby
    Member
    Posted 5 years ago #

    I'm using the SVN (http://svn.automattic.com/wpcom-themes/p2/) version of P2 on my self-hosted WordPress blog, but it's not working just as the demo is. For some reason, you can't click "Reply" on the index page, you have to first click "Permalink" and then use the comment form.

    Second, threaded comments aren't working, you can't reply to comments.

    Third, the index page isn't automatically updating when new updates or comments are posted. This is kind of annoying.

    If this is a known issue, I'm sorry. If anyone knows how to help, please reply! :)

  2. hatkirby
    Member
    Posted 5 years ago #

    I'm sorry, disregard the entire post. It turned out I didn't have threaded comments enabled. Sorry.

  3. hatkirby
    Member
    Posted 5 years ago #

    Oops, I'm back again. I have two problems with P2 now, first of all, clicking "Reply" on a post doesn't work, it only works for comments, which is annoying because then you have to click "Permalink" and use the form there to comment. Second, if I disable threaded comments, P2 starts being really strange and it's annoying because the comments look better flat. Is there anyway to fix this? Thanks in advance.

  4. Diesel12
    Member
    Posted 5 years ago #

    Yep, comments not working for me either... likely fixed with official release....

  5. NeLaS
    Member
    Posted 5 years ago #

    any news on when the official release is coming?

  6. Diesel12
    Member
    Posted 5 years ago #

    They stopped communicating on original thread and closed comments.... no clue. Don't mind waiting, but being upfront about timeline would be a welcome approach. :)

  7. noel
    Member
    Posted 5 years ago #

    The theme has been released: http://wordpress.org/extend/themes/p2

    We wanted to take care of a few things before a public release, and it took us longer than expected (you can blame me for that).

    Enjoy, and please, let the bug reports flow ;) (well, maybe not flow, just trickle?)

  8. jjmajava
    Member
    Posted 5 years ago #

    Using the just released version I'm having the same problem with the Reply-links. Seems to be caused by the javascript that intercepts the link when you cklick it.

  9. jjmajava
    Member
    Posted 5 years ago #

    Just to clarify the previus post: with "just released" I mean the current version 1.0.1.

  10. Diesel12
    Member
    Posted 5 years ago #

    I haven't changed anything, but am no longer having issues now that I've updated to trunk of MU... haven't tried it on standard WP ...

  11. tchansen
    Member
    Posted 5 years ago #

    I'm using the SVN version of this, 1.0.2, and I've found that this theme conflicts with the Twitter Tools plug in.

    Fatal error: Cannot redeclare class Services_JSON in /home/tchansen/public_html/wp-content/themes/p2/inc/JSON.php on line 116

    Twitter Tools is found in the plugins repository.

  12. netwolfalpha
    Member
    Posted 5 years ago #

    We have the same problem as hatkirby, reply does not work and we have to use peramalink to reply? This is the official version which I was hoping would fix that.

  13. netwolfalpha
    Member
    Posted 5 years ago #

    Looks like if a person has an original posting the "Reply" link does not work and I have to use "Permalink" to Reply. The "Reply" link does work with the sub-postings.

  14. noel
    Member
    Posted 5 years ago #

    netwolfalpha et. al: can you please post links to where you are having problems? It will help in debugging.

  15. podictionary
    Member
    Posted 5 years ago #

    I also have the following error come up when I try to activate the P2 theme:
    Fatal error: Cannot redeclare class Services_JSON in /home/poddicti/public_html/lacbrule/wp-content/themes/p2/inc/JSON.php on line 116
    I've got the following plugins running:
    Akismet
    Allow Categories
    Blubrry PowerPress
    Google Analyticator
    IntenseDebate
    Members Only
    PollDaddy
    PollDaddy Polls
    Register Plus
    Subscribe2
    WordPress.com Stats
    WordPress Database Backup
    wordTube
    wp-cache

  16. noel
    Member
    Posted 5 years ago #

    The json error can be fixed be replacing line 15 in functions.php with:

    if( !class_exists('Services_JSON') ) include (TEMPLATEPATH . '/inc/JSON.php');

    This will be fixed in the next release, due out within the day.

  17. Joss Winn
    Member
    Posted 5 years ago #

    Just wanted to confirm the issue with 'reply' not working in Safari 4, Flock2 and FF3 on a Mac or Windows XP. Here's a test site. Ignore the content, it's there for testing a different theme:

    http://test.blogs.lincoln.ac.uk/

  18. IKEDA Yuriko
    Member
    Posted 5 years ago #

    I found three problems with P2 theme 1.0.3

    (1) There are two shorthand PHP tags. Because my server is "short_open_tag = Off", a PHP parse error was occur.

    The fix point is below.

    * line 429 of functions.php
    <div class="postcontent<?php if (current_user_can( 'edit_post', get_the_id() )) {?> editarea<?}?>"....

    should be:
    <div class="postcontent<?php if (current_user_can( 'edit_post', get_the_id() )) {?> editarea<?php } ?>"

    * line 27 of entry.php
    <div class="postcontent<?php if (current_user_can( 'edit_post', get_the_id() )) {?> editarea<?}?>"...
    shoud be:
    `<div class="postcontent<?php if (current_user_can( 'edit_post', get_the_id() )) {?> editarea<?php } ?>"

    (2) The language resource for 'Updates from %s' has double meanings. In archive.php, %s represents time. In author.php, %s represents a person.
    In some language (like Japanese), The translated strings will be different for this resource.
    I suggest using _c() function and conditional resource like below:

    * for archive.php: _c('Updates from %s|month', 'p2')
    * for author.php: _c('Updates from %s|name', 'p2')

    (3) The prologue_navigation() function in function.php does not work with single.php because posts_nav_link() is for multiple posts (not for singuar). But, the prologue_navigation() is located at single.php.
    I suggest remove this, or replace with previous_post_link(), next_post_link().

  19. noel
    Member
    Posted 5 years ago #

    @lilyfan, thank you so much for the great suggestions and good finds. It's the smallest mistakes that make the biggest difference.

  20. Joss Winn
    Member
    Posted 5 years ago #

    Just a minor point. I've noticed that in Safari 4 and FF 3.5b, that the search box on P2 has 'Search for:' positioned outside the search box. Looks like a minor CSS aberration.

  21. ghoulsnghosts
    Member
    Posted 5 years ago #

    @lilyfan
    you fixed my problem with functions.php and entry.php :-)
    (http://wordpress.org/support/topic/262139)
    (line at functions.php is 724, not 429)

    thanks!

  22. obsolete
    Member
    Posted 5 years ago #

    @lilyfan
    Thank you!
    Fixed my problems also @ http://wordpress.org/support/topic/263128?replies=3

  23. Joss Winn
    Member
    Posted 5 years ago #

    Just realised that the 'reply' link is working for me on 2.7.1 but not on the trunk version of WP (which I run my blog on).

  24. NI-Limits
    Member
    Posted 5 years ago #

    Excellent theme, really gets the mind working on possibilities...

    Is it our imagination or does the "Dynamic Post Updating" (that can be seen by other users without having to refresh the page) not work when installed locally...?

    We were hoping to use the theme on our internal intranet and were wondering if anyone else has the same problem or knows of a way to get this function to work when installed locally (we are using XAMPP)...?

  25. NI-Limits
    Member
    Posted 5 years ago #

    OK, now I feel stupid... :-(

    It seems that if both users are logged-in, the updates do appear cross browser without refreshing...

    Is that specific to the theme or just to local installs...?

    Any other issues, tweaks or concerns with anyone specifically installing and using P2 locally...?

  26. niska
    Member
    Posted 5 years ago #

    I've some problems with the P2 theme.

    1) When on a author url (like domain.com/author/admin) the form to post is unavailable

    2) If I close all comments and reload the page, the comments are still open. This setting should be remembered, using cookies.

    3) When on a author url all comments are closed by default. When clicking "show comments" they dont show up (nothing happens)

  27. noel
    Member
    Posted 5 years ago #

    @NI-Limits the theme's ajax dynamic updating is specific to the theme, not the install. It only works if both users are allowed to see the content and if comments need to be dynamic they need to be un-moderated.

    @niska: 1) that is intended 2) since most users might not remember that they turned this off, we decided to make it only stick for the one window session 3) could you provide a url where this is happening? I can not reproduce this error.

  28. niska
    Member
    Posted 5 years ago #

    @noel
    1) Look at Twitter. Users can post on their own "author page". Why would you like users to only post at the front page?
    2) Session-setting seems like a good idea. But for me, it doesn't work at all (using the latest version of P2). The setting is not remembered. I've checked my cookies and couldn't find anything. Other wordpress cookies are there. Maby a bug?
    3) My project is not public yet. Sorry.

  29. niska
    Member
    Posted 5 years ago #

    @noel I've found the reason for my problem 3) above. I'm using the subdomain plugin. And when on a subdomain, ajax calls doesn't work because of this line in functions.php

    var ajaxUrl = "<?php echo js_escape( get_bloginfo( 'wpurl' ) . '/wp-admin/admin-ajax.php' ); ?>";

    Could you use the current hostname instead of wpurl? Like this:

    var ajaxUrl = "<?php echo js_escape( 'http://'.getenv('HTTP_HOST').'/wp-admin/admin-ajax.php' ); ?>";

    Or something similar (I'm not a wordpress coder)

    Thanks!

  30. niska
    Member
    Posted 5 years ago #

    Another (easy to fix) problem with P2 :-)

    Could you please filter out shorttags from the post slug?

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags