WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

WP UI - Tabs, Accordions, Sliders
Problems Loading Google Maps iFrames in Tabs (7 posts)

  1. threedogmoon
    Member
    Posted 1 year ago #

    Attempting to load iFrames in tabs and sometimes they just do not load properly. The iFrames are Google Maps business embeds: http://www.insidevineyards.com/long-island-ny/raphael-wine/

    They work just fine on normal pages (no tab plugin) but with tabs, they frequently do not load properly. You can see an example of what I mean by clicking through the tabs on the page above. Any help with a fix would be appreciated. Thank you.

    http://wordpress.org/extend/plugins/wp-ui/

  2. websanity
    Member
    Posted 11 months ago #

    The problem is that the Google maps code looks at the size of the enclosing DIV, which is hidden by the tab code and then fails (usually by getting the centering of the map wrong). These problems were talked about as far back as 2009 but Google haven't been bothered to fix it - obviously too busy seeing how they can extract more money out of people...

  3. threedogmoon
    Member
    Posted 11 months ago #

    Hah, thanks for the explanation. So it is nothing fixable on my end. I suspected as much.

    You're right on for the money part. This is sheer proof of that: http://gigaom.com/2013/08/14/oh-google-of-course-email-users-expect-privacy-you-promised-it-to-them/

  4. websanity
    Member
    Posted 11 months ago #

    There were all sorts of horrible hacks to try to get around it - like putting
    <html>
    <iframe blah>
    </iframe>
    <html>
    in a separate file and including that into your tab... but it didn't work for me.
    I tried Bing maps but it was worse ()pointers just don't show at all when shared - d'oh!)

    I think if you use the maps API you can force a redraw when the tab is clicked, but with a Tabs plugin it possibly isn't possible to hook into that (unless maybe they have a hook for that?)
    Anyway, I just linked in an external window, which is a shame.

    Thanks for Google link - good to know I'm not just "shouting at the wall" on my own :)

  5. threedogmoon
    Member
    Posted 11 months ago #

    No prob, and thanks for trying to help!

  6. erh
    Member
    Posted 2 months ago #

    It seems you got it working, based on the link you provided. Care to share your solution? I'm running into the same issue.

    -Eddie

  7. threedogmoon
    Member
    Posted 2 months ago #

    I did nothing special. It works sometimes, and other times it takes a crap. It is generally unreliable for some reason. If you refresh the page and try it over and over a few times, you'll eventually see errors. I've tried embedding with both themes that have tab functionality and tab plugins. All work pretty much the same.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic