WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Problems in editing mode (11 posts)

  1. ljmatt100
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have just upgraded to 3.5.1 and also upgraded my theme and plugins. Since doing this I am unable to do the following when writing/editing a post

    toggle between html and visual
    Add tags
    View suggested tags
    Add category
    Add an image to my post

    When I click on those links - which appear to be live - nothing happens

    Any ideas please

  2. jamiethomsonmoa
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have had the same problem, all of the sudden it changes to a weird = editing mode which doesn't actually operate at all. Clicking on any button simply doesn't work and most tools are unavailable - nothing registers at all - therefore there is no way of editing my website.

    What is the remedy for this?

  3. ljmatt100
    Member
    Posted 1 year ago #

    Sounds similar to mine. Lets hope we get a resolution soon

  4. esmi
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    @jamiethomsonmoa: As per the Forum Welcome, please post your own topic. Posting in an existing topic prevents us from being able to track issues by topic. Added to which, your problem - despite any similarity in symptoms - is likely to be completely different.

    @ljmatt100: Have you tried:

    - deactivating all plugins to see if this resolves the problem. If this works, re-activate the plugins one by one until you find the problematic plugin(s).

    - switching to the default theme to rule out any theme-specific problems.

    - resetting the plugins folder by FTP or PhpMyAdmin. Sometimes, an apparently inactive plugin can still cause problems.

    - re-uploading all files & folders - except the wp-content folder - from a fresh download of WordPress. Make sure that you delete the old copies of files & folder before uploading the new ones.

  5. ljmatt100
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thank you esme - sounds complicated but I will give it a try. So I am assuming you don't think it was anything to do with the wordpress upgrade??

    Not sure I am up to the FTP bit but will try the other things first

  6. esmi
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    It could be that your current theme/and or one of your plugins is incompatible with WordPress 3.5. It's also not unknown for an upgrade to result in 1 or more or more corrupted core files. The steps I gave above are designed to try and hone in on the likely culprit

  7. ljmatt100
    Member
    Posted 1 year ago #

    Ok I have now identified the culprit is was SEO Clickbump.

    The only thing I now seem unable to do is to insert an image into my text. When I click on the icon in CKeditor it only gives me the option to add the url of an image and not any of the images I have uploaded to my blog

  8. esmi
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    This could be an issue with the CKeditor plugin. What happens if you try using the core Add Media functionality?

  9. ljmatt100
    Member
    Posted 1 year ago #

    Yes that works - so maybe I need to go into the original editor each time I add an image

    Many thanks for your help

  10. esmi
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    No problem :-)

  11. jamiethomsonmoa
    Member
    Posted 1 year ago #

    @ esmi - i posted within ljmatt100's post to receive notifications for fixing this problem as well as posting a new query of my own. This diagnosis may solve my problem, which I am about to try. Thanks for the advice directed to ljmatt100 all the same!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags

No tags yet.