WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Problem with wp-email (1 post)

  1. thebloke
    Member
    Posted 9 years ago #

    Hello I am trying to implement Gamerz' wp-email hack which had worked on my blog before I changed themes and upgraded to 1.5.1.3. In the process of doing those two upgrades/changes, I inevitably disturbed something, and the hack won't work anymore. I have reinstalled the hack but it still doesn't work.

    The hack calls for the following additions/modifications:

    // Go to Manage > Files > Common -> .htaccess (for rewrite rules)
    // Note: If you ARE using nice permalink url
    Find:
    ------------------------------------------------------------------
    RewriteRule ^archives/([0-9]{4})/([0-9]{1,2})/([0-9]{1,2})/([^/]+)/?([0-9]+)?/?$ <BLOG URL>/index.php?year=$1&monthnum=$2&day=$3&name=$4&page=$5 [QSA,L]
    ------------------------------------------------------------------
    Add Below It:
    ------------------------------------------------------------------
    RewriteRule ^archives/([0-9]{4})/([0-9]{1,2})/([0-9]{1,2})/([^/]+)/email/?$ <BLOG URL>/wp-email.php?year=$1&monthnum=$2&day=$3&name=$4 [QSA,L]
    ------------------------------------------------------------------

    Find:
    ------------------------------------------------------------------
    <?php while (have_posts()) : the_post(); ?>
    ------------------------------------------------------------------
    Add Below It:
    ------------------------------------------------------------------
    email/">Email This Article
    ------------------------------------------------------------------

    // Open wp-content/themes/<YOUR THEME NAME>/index.php
    // Note: If you ARE NOT using nice permalink url
    Find:
    ------------------------------------------------------------------
    <?php while (have_posts()) : the_post(); ?>
    ------------------------------------------------------------------
    Add Below It:
    ------------------------------------------------------------------
    ">Email This Article
    ------------------------------------------------------------------

    I managed to put in the changes to the .htacess file even though I could not find the line that it says I should find. I put in the correct code in my index.php file.

    My result is this:
    When I click either the "Print this post" or "Email this post" links, I get a file not found error. The url that it is trying to connect to is non existent.

    The url that it is trying to load up is e.g. http://intheouter.net/2005/07/23/marketplace-ethics-part-i/email/

    But if I added /achive to the path in between the .net/ and the 2005, such that the url is this way:

    http://intheouter.net/archives/2005/07/23/marketplace-ethics-part-i/email/

    Then everything works.

    Can someone tell me how to enable the "Print this post" or "Email this post" to have the correct url?

    For an example of the linkes, please see this page (scroll to nearly the end).
    http://intheouter.net/2005/07/23/marketplace-ethics-part-i/

    Thanks for any one who can help!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags

No tags yet.