WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Transposh WordPress Translation
[resolved] problem with transposh in table wp_translations (10 posts)

  1. agence
    Member
    Posted 3 years ago #

    hello,

    first thank you for this great plugins in the last he help me lot, but now i have some trouble with it.

    my problem is when i activated a have a huge log the log says :

    Table 'mydatabase.wp_translations' doesn't exist

    [06-Aug-2011 01:43:51] Error Database WordPress Table 'mydatabase.wp_translations' doesn't exist pour la requأھte SELECT * FROM wp_translations WHERE original = 'WordPress' and lang = 'pl' mytopic, do_action, call_user_func_array, wp_ob_end_flush_all, ob_end_flush, transposh_plugin->process_page, parser->fix_html, call_user_func_array, transposh_database->fetch_translation

    any help,
    and thank you againe

  2. Ofer Wald
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    Hello,

    I don't know why the tables won't be created by the install process, however what you can do is to manually add those:

    CREATE TABLE wp_translations (
                        original TEXT NOT NULL,
                        lang CHAR(5) NOT NULL,
                        translated TEXT,
                        source TINYINT NOT NULL,
                        KEY original (original(6),lang)
                        ) DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_bin";
    
    CREATE TABLE wp_translations_log (
                        original text NOT NULL,
                        lang CHAR(5) NOT NULL,
                        translated text,
                        translated_by VARCHAR(15),
                        source TINYINT NOT NULL,
                        timestamp TIMESTAMP,
                        KEY original (original(6),lang,timestamp)
                        ) DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_bin";

    If your db prefix was different you should have done this differently, anyhow I would appreciate if you let me know what was wrong in the install

  3. agence
    Member
    Posted 3 years ago #

    thank you for your reponse, now when i add the line for create the table called : wp_translations

    the error show :

    #1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '"' at line 7

    For wp_translations_log i have this error too :

    #1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '"' at line 9

  4. Ofer Wald
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    remove the "; from the ends of the lines

  5. agence
    Member
    Posted 3 years ago #

    thats work thank you very much (f)

  6. SooBahkDo
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hello Ofer,

    Just a note that when users activate Transposh on subsites on our WP 3.3.1 multisite installation, the translation tables will not self create.

    PHP 5.3.8
    MySQL 5.1.61

    We must use the code you have provided above and manually create the tables for each user who decides they want to use Transposh.

    For the code to work we must remove the "; at the end of each section and we must run each section seperately. After the tables are created everything works great.

    It would be great if you can find the cause of failure to create tables when users activate Transposh on multisite installation subsites.

    Thanks for a great plugin!

    Phil D

  7. amandafrench
    Member
    Posted 2 years ago #

    I'm not sure if this is the same issue, but when I Network Activated transposh on our Multisite install (WP 3.3.1) I couldn't even select languages in the Settings. The AJAX seemed to be broken: none of the languages were clickable or draggable. I'm on a Mac, and I tried it in both Chrome and Safari (latest versions).

  8. Ofer Wald
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    @SooBahkDo - we have just committed a changeset to transposh that would enable recreation of the tables if something got messed up by hitting the maintenance button in the settings

    @amandafrench - this does not seem to resemble that issue, please contact us directly using the contact form on our site, and we'll see what we can do.

  9. SooBahkDo
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi Ofer,

    Where do I find that option?

    I looked through the settings panel, but did not see it.

    We have version .0.8.2

    Thanks,
    Phil D

  10. Ofer Wald
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Hello Phil,

    This will be in 0.8.3 to come out soon, if you wish we can send you a pre-release version. Contact us on our site.

    Good luck

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic