WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Popular Posts Tabbed Widget for Jetpack
[resolved] Problem with thumbnails when using Featured Video Plus (3 posts)

  1. Robin_
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hey :)

    I do love the widget. Good job! :) However I do seem to have a problem. Im using "Featured Video Plus" which makes you able to post with "Featured Videos" instead of "Featured Images". Popular Posts Tabbed Widget for Jetpack does only seem to be able to display image-thumbnail. Is it possible to add support for videos? I do not mean to have a video as thumbnail (could also be an idea), but to copy the image of the video and display it as a thumbnail, if possible. Here is the link för Featured Video Plus: http://wordpress.org/plugins/featured-video-plus/

    Thanks! :)

    http://wordpress.org/plugins/popular-posts-tab-widget-for-jetpack/

  2. Ryann Micua
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    that's a nice plugin :) where will the image of the video come from? what I'm saying though is I don't think I can add a function just for grabbing an image from a video (sorry).

    but, I've tested the video plugin and popular posts tab does have display issues since popular posts plugin is expecting an image but video plugin has replaced "Featured Image" with a video instead.

    so, what I did was I went to Settings -> Media and under Featured Videos->Usage, I selected the 3rd option "Replace featured image with video on click and auto play if possible" which worked well enough.

    that replaced the embeded video with an image from the video unfortunately. if you still want to use the 1st option in the Media settings, then I'm afraid you're left with this solution:

    for each post you must add a post meta with key of "thumbnail" or "Thumbnails" and the value of the post meta is the url to your featured image. Popular posts plugin will pick up that meta key and show that image instead.

  3. Sylvia
    Member
    Posted 1 month ago #

    Thank you! "3rd Option" worked for us - we had it by fluke but then changed the setting and didn't know what happened.
    Much appreciated :D

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.