WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Problem with slash's after upgrade to 1.2 (28 posts)

  1. trench
    Member
    Posted 10 years ago #

    I'm also having the same problem.

  2. Nick Momrik
    Member
    Posted 10 years ago #

    I just noticed I that same thing is happening in my comments.

  3. trench
    Member
    Posted 10 years ago #

    The slashes are also in the edit post preview and in post preview instead of a link going to say http://www.thedenverchannel.com/ it goes to http://www.thetrenchcoat.com/wp-admin/%5C%22http://www.thedenverchannel.com/

  4. taz
    Member
    Posted 10 years ago #

    I seem to have got the slashes out of my actual posts by editing them in wordpress and just clicking save again. However this has not worked for some things. Like I have a trackback from "swat\'s blog" and no amount of editing will remove the slash.
    As other people are having the same issues I guess that there must definatly be some extra addslashes functions in the code that shouldn't be there somewhere!

  5. Matt Mullenweg
    Troublemaker
    Posted 10 years ago #

    Temp fix:
    add_filter('comment_text', 'stripslashes');

  6. Nick Momrik
    Member
    Posted 10 years ago #

    Thanks Matt,
    That did the trick for now.

  7. nightbird
    Member
    Posted 10 years ago #

    I'm having it too. applied the temp fix and that seems to be helping.

  8. Nick Momrik
    Member
    Posted 10 years ago #

    I downloaded a few new files from CVS and it appears to solve the problem without the temp fix.

  9. trench
    Member
    Posted 10 years ago #

    Sorry to need to have my hand held but do you know which files?

  10. Nick Momrik
    Member
    Posted 10 years ago #

    wp-includes/functions-formatting.php was updated and wp-includes/class-IXR.php was added

  11. forrest
    Member
    Posted 10 years ago #

    I have had the same problem after upgrading today. The weird thing is that I have the Recent Comments hack installed, and the comments that are displayed show up as they normally would. No problem with the ' being a /. But the actual comments in the text of the site do render the ' as a / .
    I was able to remedy this by Editing some of the comments, but it is a tedious process.

  12. trench
    Member
    Posted 10 years ago #

    I added the new files from the CVS but I'm still getting the slashes in the edit post preview.

  13. trench
    Member
    Posted 10 years ago #

    Ok, this time I did a straight out of the box upgrade. Nothing has been edited and I'm still getting slahes in the edit post preview.
    If anyone can help me with this I'll name my second born son WordPress. (I already promised to name my firstborn 2fargon for helping me with an eraslier issue)

  14. southerngal
    Member
    Posted 10 years ago #

    I have this with Mingus right out of the box, in the comments, not in the posts.

  15. trench
    Member
    Posted 10 years ago #

    The posts on the site itself is fine but in WordPress at the Advanced Editing screen under Post Preview I'm getting the slashes and I don't know how to correct that.

  16. bish
    Member
    Posted 10 years ago #

    [bump]
    i have the same problem.
    how do we use the 'add_filter' that was suggested earlier?

  17. MathiasBynens
    Member
    Posted 10 years ago #

    Just put it in my-hacks.php. Or in wp-includes/vars.php, along with the other filters.

  18. bish
    Member
    Posted 10 years ago #

    nice.
    add_filter('comment_text', 'stripslashes'); worked like a charm.

  19. southerngal
    Member
    Posted 10 years ago #

    I put that in my pop-up comments and it worked great, thanks Matt!

  20. trench
    Member
    Posted 10 years ago #

    Worked perfectly in vars. No slashed anywhere now. Thank you all. :)

  21. Mark (podz)
    Support Maven
    Posted 10 years ago #

    Thanks for this fix :)

  22. shelleyp
    Member
    Posted 10 years ago #

    I just had an email that the same problem is happening in the RSS files, too. Will those new wp-includes files handle this problem?
    And this is a serious enough problem to think about adding something to the development blog or front page with how-to grab these files and install for the non-techs.
    Not everyone understands what 'CVS' means.

  23. shelleyp
    Member
    Posted 10 years ago #

    I downloaded and updates the files mentioned earlier -- no difference.
    I realize that any release will have problems, but this one is significant enough that I can't recommend the 1.2 release to anyone until a fix is made. We can't have non-coders dropping function calls hither and yon--not without probably creating worse problems.

  24. Nick Momrik
    Member
    Posted 10 years ago #

    I've seen this problem reappear in the nightly builds...

  25. mydeja
    Member
    Posted 10 years ago #

    How do you apply the add_filter('comment_text', 'stripslashes') fix?

  26. Anonymous
    Unregistered
    Posted 10 years ago #

    You could add it to my-hacks.php

  27. Anonymous
    Unregistered
    Posted 10 years ago #

    Saw this in content in both wp_posts and wp_comments after upgrade from 1.0 to 1.2, and I wasn't certain the add_filter() fix was working, and also it seemed better to fix the data than filter the rendering (data in db was definitely altered during the upgrade). After running a script to remove the backslashes from the content cols in each table all is fine... -dchud

  28. jimtron
    Member
    Posted 9 years ago #

    Where's my-hacks.php? I tried adding the filter to vars.php, but I still have slashes--not in comments (I have no comments), and not on my index page--but on all the other pages (archives). http://patrioticearthling.com/blog/index.php

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags

No tags yet.