WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] Problem with media uploads (5 posts)

  1. Prolet
    Member
    Posted 9 months ago #

    It seems ridiculous to open new topic for the same problem, but... forum rules.
    It seems also, that the new wp 3.7.1 has problems with the media uploads. The last topics on the forum are realted to the same problem.
    Here we go with my one:
    wp-3.7.1(installed and reinstalled)
    Theme - 2013
    Plugins-only "Ozh' Admin Drop Down Menu"
    Directories wp-content, uploads, 2013,11 have permission as following: 755,755,755,755 and images - 644
    I have checked and unchecked the Settings-Media-"Organize my uploads into month- and year-based folders" ( according to an other user this worked for her).
    What else I have o do in order to upload images to Media Library and to be able to see them?
    Thank you very much for your help!

  2. Dave Naylor
    Member
    Posted 9 months ago #

    Which user owns the directories? Only that user can write the files to the disk when uploaded. If it's not the same user as the web server, uploads are not going to happen.

    Check permissions/ownership of files in the root of the WordPress install. See who owns them, owner and group. It may differ from the wp-content tree.

  3. Prolet
    Member
    Posted 9 months ago #

    Hi WPRanger and thanks for your reply.
    The uploads is flcdmpe(0755) permission and the ownership is defined by numbers like 7641...
    I'm not very confident with this info and I can't analyse it, but the other folders have the same information.

  4. Dave Naylor
    Member
    Posted 9 months ago #

    Can you screengrab the root of your WordPress install as seen through FTP and then post a link for us to see. Maybe two or three grabs, showing wp-content/ and uploads/

    Mask any sensitive data before you post though, if there is any.

  5. Prolet
    Member
    Posted 9 months ago #

    WPRanger,
    Thank you for your time and wishes to help!
    I contacted webfusion, my host, and they solve the problem. No idea how, but now I'm able to upload pics without any problem.
    Thanks again!

Reply

You must log in to post.

About this Topic