WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Problem with IImage not creating thumbs (5 posts)

  1. Homerboy
    Member
    Posted 9 years ago #

    I can add images n/p to the posts and upload to the server also but if I try to create a thumb of the image I get the following error:

    "Filetype not supported. Thumbnail not created."
    in red on the top of the pop-up window

    its just a standard .jpg and it takes the fullsize image n/p
    any clue?

  2. lmannyr
    Member
    Posted 9 years ago #

    I get this same error.

    I'm running it on IIS5.1
    PHP4.4
    WP1.5

  3. ask2
    Member
    Posted 9 years ago #

    Same here. Anyone solved this?

  4. purves
    Member
    Posted 9 years ago #

    I found the answer on the plugin homepage:

    http://fredfred.net/skriker/index.php/iimage-browser

    you need the gd library for php:

    http://www.boutell.com/gd/

    I installed the following packages on Debian:

    php4-gd
    libphp-phplot

    then had to edit php.ini (/etc/php4/apache2/php.ini for me)

    and uncomment the line:

    extension=gd.so

    then restart apache

    now I can make thumbnails...this was driving me crazy all day!!! It would have been nice to include this requirement in the installation instuctions for iimage-browser.

  5. purves
    Member
    Posted 9 years ago #

    I found the answer on the plugin homepage:

    http://fredfred.net/skriker/index.php/iimage-browser

    you need the gd library for php:

    http://www.boutell.com/gd/

    I installed the following packages on Debian:

    php4-gd
    libphp-phplot

    then had to edit php.ini (/etc/php4/apache2/php.ini for me)

    and uncomment the line:

    extension=gd.so

    then restart apache

    now I can make thumbnails...this was driving me crazy all day!!! It would have been nice to include this requirement in the installation instuctions for iimage-browser.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic