WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

posts not showing up in new category (3 posts)

  1. thepete
    Member
    Posted 8 years ago #

    So, I have a site with 16 categories that I've widdled down from way too many. Today I added a 17th although the autoincrement is set incorrectly for some reason and the new category ID was 131. I went in using phpmyadmin and changed the ID to 17. I then recategorized a handful of earlier posts to go from a single old category to the new one. I then posted a handful of new posts in the new category but future posted them for one a day for the next week or so.

    Now, when I go to display all the new posts in the new category in my main blog WP tells me that there are no posts found. See the results here:

    http://thepete.com/category/thefunnies

    Though if you go to my main page, the posts in thefunnies category show up just fine.

    Any ideas? Please don't tell me it's about the htaccess file because I've had loads of trouble with my htaccess file. My theory is that I've missed something in phpmyadmin.

  2. Chris_K
    Member
    Posted 8 years ago #

    What table were you changing when you "recategorized"?

    If not *_post2cat (where * is whatever your WP table prefix is) then you'll want to get it current as well. It is essentially a junction table between posts and categories, so there will be 1 row per category per post (ie if a post is in 3 categories, there will be one row in this table for each).

  3. thepete
    Member
    Posted 8 years ago #

    Cool--thanks for the advice! I'll check it out, though, strangely, everything is working now. All I did was add another category to see if I could duplicate the problem. Oddly, with the new category it worked fine--and when I went back to the first new category it worked fine suddenly. I don't get it, but I will keep your advice in mind for the next time.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags

No tags yet.