WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] posts not showing- static homepage, different post page template (16 posts)

  1. alexisfrsh
    Member
    Posted 1 year ago #

    Live site.

    I've got a custom theme, wherein the homepage(home.php) is static and the "posts" page is Press(index.php). Everything with the theme works great, with the exception of the posts not showing when viewing the Press page- it shows the homepage content instead.

    In the Reading settings, I have A Static Page: Front Page is Home / Posts Page is Press.

    Here's what I'm using for index.php:

    pastebin

    Any ideas what could be causing the issue? I'm sure it's something simple, I've just been working on this for so long I need fresh eyes. Thanks.

  2. esmi
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    Change home.php to front-page.php and then use Settings -> Reading to set up a static home & main posts page.

  3. alexisfrsh
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks for your quick response.
    After your suggestion, my settings are:

    Front page displays: static page.
    Front page: HOME
    Posts page: PRESS

    Also, I've changed home.php to front-page.php and left index.php the same.

    Despite this, the problem persists.

  4. esmi
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    Sorry - change front-page.php to frontpage.php

  5. alexisfrsh
    Member
    Posted 1 year ago #

    Changed, still no luck.

  6. alexisfrsh
    Member
    Posted 1 year ago #

    I don't know if this will help troubleshooting purposes, but I've also tried creating an index.php copy file/template called press.php and using that as the Press page template. That change made no difference.

  7. esmi
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    That will never work. The main posts page uses index.php by default. Have you tried:

    - deactivating all plugins to see if this resolves the problem. If this works, re-activate the plugins one by one until you find the problematic plugin(s).

    - switching to the Twenty Eleven theme to rule out any theme-specific problems.

    - resetting the plugins folder by FTP or PhpMyAdmin. Sometimes, an apparently inactive plugin can still cause problems.

  8. alexisfrsh
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks again for your help!
    Switching to the Twenty Eleven theme allowed for the Press page to work properly, which I guess means my issue is theme specific.
    How should I go about pinpointing the cause of all of this?

  9. esmi
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    Where did you download the theme from?

  10. alexisfrsh
    Member
    Posted 1 year ago #

    Oh, it's custom; I made it.

  11. esmi
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    In that case, all I can say is that there's an issue in your theme. :-(

  12. alexisfrsh
    Member
    Posted 1 year ago #

    Haha, that does seem to be the case.
    Thanks for your help!

  13. alchymyth
    The Sweeper & Moderator
    Posted 1 year ago #

    what is the code of header.php?

  14. alexisfrsh
    Member
    Posted 1 year ago #

  15. alexisfrsh
    Member
    Posted 1 year ago #

    Also, for what it's worth, I've just noticed that style.css doesn't seem to be working in Safari. This didn't happen until I added the Press page and subsequent changes.

  16. alexisfrsh
    Member
    Posted 1 year ago #

    Turns out, the initial WP install was faulty which caused a bunch of little things to go awry.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic