WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

WPtouch Mobile Plugin
[resolved] [Plugin: WPtouch] Mobile Site does not work on new Android OS? (83 posts)

  1. Nickie_VZ
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi

    When trying to view the mobile site on my Samsung Galaxy Siii, it displays OK initially but the search function or menu does not respond when you touch these on screen.

    Will the plugin be updated for the new Android OS or is this another issue? It works fine on my Motorola Android and on the iphone.

    Thanks

    Nickie

    http://wordpress.org/extend/plugins/wptouch/

  2. Maarten2
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi,

    I'm having a similar problem using WPTouch 1.9.41 on WP 3.4.0.

    Everything was working fine on Android ICS but after upgrading to 4.1.1 the mobile theme looks like it's missing CSS (for the whole site, not just the search function). And there's no more slider to disable the mobile theme.

    Hopefully this can be resolved since WPTouch worked great!

  3. d33k
    Member
    Posted 1 year ago #

    WP (self hosted): 3.4.1
    WPTouch: 1.9.41
    Device: Galaxy Nexus on JB 4.1.1

    All I get with WPTouch enabled is flat text, though organized, it doesn't seem to apply the theme.

  4. d33k
    Member
    Posted 1 year ago #

    More info.

    Site URL: http://b.rideekulo.us

    Screen shot of issue; http://i.imgur.com/s9iXf.png

    *UPDATE* WPTouch seems to be working fine from i-Devices and pre 4.1.1 OSes as well. Had a couple buddies confirm.

  5. chironick
    Member
    Posted 1 year ago #

    My site is not showing the navigation header or the footer with both the latest versions of WP and WPtouch. Running fine on other android phones, but my G. Nexus with Jelly Bean only shows the index page with no navigation options.
    Please help!

  6. Cymre
    Member
    Posted 1 year ago #

    I'm also having issues displaying the dashboard on my HTC ONE X. I can view comments and stats, etc. but get a 403 error when I try and load the dashboard.

  7. edei
    Member
    Posted 1 year ago #

    i got also a problem on my galaxy nexus since the jelly bean upgrade ... everything works fine with chrome but with dolphin and the standard browser wp-touch seems to be inactive - similar screen as d33k :-(

  8. BraveNewCode Inc.
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi,

    You all can try adding support for additional devices by including their user agents in the WPtouch options panel. To get the user agent string of your device(s), go to whatsmyuseragent.com. Then select a unique fragment from the string and add it in the "Custom user agents" area.

  9. d33k
    Member
    Posted 1 year ago #

    I visited the site as suggested and here is a screencap from my GNEX (galaxy nexus);

    http://i.imgur.com/qJvDx.png

    I added the following to my custom user agents section; Build/JRO03C

    http://i.imgur.com/1yuva.jpg

    The plugin still isn't working;

    http://i.imgur.com/vGnaH.png

  10. ntfreak
    Member
    Posted 1 year ago #

    It does not seem related to user agent.

    If i use User Agent Switcher to use the JB user agent my site works fine, here is the full user agent for those interested:

    Mozilla/5.0 (Linux; U; Android 4.1.1; en-gb; Nexus S Build/JRO03E) AppleWebKit/534.30 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile Safari/534.30

    Seems changes in the JB browser are not compatible with WPTouch.

    Spen

  11. elpresidento
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have same problem on Android as shot d33k (http://i.imgur.com/vGnaH.png) I tested it on Galaxy nexus (in browser, Dolphin) with JB and LG Optimus One (in browser) with Froyo. Im using WPTouch 1.9.42 on WP 3.4.1. on two sites. The result is always the same.

  12. ntfreak
    Member
    Posted 1 year ago #

    just a bit of further info, the following website is working ok with JB browser - as a note they are using WPTouch Pro - http://www.androidpolice.com/

    perhaps the issue is only with the free version ?

    Spen

  13. BraveNewCode Inc.
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi everyone, we'll look into the issues with Android and the free version of WPtouch, thank you.

  14. leonardogyn
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hello Guys ... any news on this subject ? I'm also experiencing the same problem when acessing WPTouch free enabled sites with Android 4.1 default web browser.

  15. BraveNewCode Inc.
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    We are looking into it for a future release. You may stay tuned to our social media channels for announcements:
    http://twitter.com/bravenewcode
    http://facebook.com/bravenewcode

    One note for everyone adding custom user agents, you only need to add a unique fragment from your user agent string (rather than the entire string). WPtouch will recognize the unique fragment and act accordingly.

  16. d33k
    Member
    Posted 1 year ago #

    @BraveNewCode Inc. Please see one of my previous posts, I did this and the issue wasn't resolved. Not a major catastrophe, but standing by for a fix. :)

  17. BraveNewCode Inc.
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    @d33k, try just JRO03C and see how that works (a bit without the /). Otherwise, you may fall into the issue that needs our attention. Thank you for your patience.

  18. d33k
    Member
    Posted 1 year ago #

    @BraveNewCode inc. I did as suggested and still have the same issue.

    I had the following under custom user agent;
    Build/JRO03C

    Now it is just;
    JRO03C

  19. leonardogyn
    Member
    Posted 1 year ago #

    i have added only "JRO03H" and absolutely nothing changed.

    this is my whole user agent string:

    "Mozilla/5.0 (Linux; U; Android 4.1.1; pt-br; GT-I9100 Build/JRO03H) AppleWebKit/534.30 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile Safari/534.30"

    [ Please do not bump, that's not permitted here. ]

  20. payneardo
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi, has anybody managed to get this working on jellybean ?

    Many Thanks

    Payneardo

  21. johnnynexus
    Member
    Posted 1 year ago #

    Any news with this problem?

  22. leonardogyn
    Member
    Posted 1 year ago #

    seems people at BraveNewCode is really not giving a damn for this bug :(

    OK, this seems to happen only on the free version of WPTouch, the paid versions seems to be NOT affected. Anyway, i dont believe it's something complicated to fix ...

  23. elpresidento
    Member
    Posted 1 year ago #

    > the paid versions seems to be NOT affected
    It looks like a plan. I temporarily switch off the plugin.
    > i dont believe it's something complicated to fix
    +1 sure

  24. BraveNewCode Inc.
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi,

    Please share the URL of one of the website in question. We'll be happy to test locally. Also, go to whatsmyuseragent.com on your Android device and share the complete user agent string here. We'll take a look at it and suggest what to add as a custom user agent in the WPtouch settings. Thanks.

  25. ntfreak
    Member
    Posted 1 year ago #

    http://openocd.sourceforge.net/ does not work with JB.
    As i mentioned above it is not the user agent that is causing the problem.

    Full JB user agent is "Mozilla/5.0 (Linux; U; Android 4.1.1; en-gb; Nexus S Build/JRO03E) AppleWebKit/534.30 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile Safari/534.30"

    I can test the above user agent in firefox (using User Agent Switcher) and all is working ok.

  26. leonardogyn
    Member
    Posted 1 year ago #

    http://www.comologoexisto.com.br

    whatsmyuseragent.com on android 4.1.1 device gives me:

    Your User Agent: Mozilla/5.0 (Linux; U; Android 4.1.1; pt-br; GT-I9100 Build/JRO03H) AppleWebKit/534.30 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile Safari/534.30

    a screenshot of 'comologoexisto.com.br' on the android device with the informed useragent

    http://twitpic.com/atlcze

  27. johnnynexus
    Member
    Posted 1 year ago #

    The Elements of Your User Agent String Are:

    Mozilla/5.0
    Linux
    U
    Android
    4.1.1
    en-gb
    Galaxy
    Nexus
    Build/JRO03C
    AppleWebKit/534.30
    KHTML,
    like
    Gecko
    Version/4.0
    Mobile
    Safari/534.30

  28. nothroughroad
    Member
    Posted 1 year ago #

    As I guess everyone else is finding, home page displays, but search and menu do not respond.
    On Samsung Galaxy SII.
    The Elements of Your User Agent String Are:

    Mozilla/5.0
    Linux
    U
    Android
    2.3.4
    en-gb
    GT-I9100
    Build/GINGERBREAD
    AppleWebKit/533.1
    KHTML,
    like
    Gecko
    Version/4.0
    Mobile
    Safari/533.1

  29. ntfreak
    Member
    Posted 1 year ago #

    no the issue are related to Jelly Bean (JB) - 2.3.x gingerbread is working fine as far as i know,

  30. Powerfool
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hello, +1 on this topic. Please advise Mr BraveNewCode Inc.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic