WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

WP phpBB Bridge
Simply cannot connect to config file (5 posts)

  1. eezarthegreat
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hi there,

    I'm dying to find a fully working integration between WP and PHPBB and this has me excited.

    I've installed it and have entered a full path/URL to both the config and ucp file but I can't connect. Here's a demo of the config path I have entered:

    http://www.website.com/securelog/testnew_demo/forum/config.php

    As you can see, I have a nested website that I use as a test bed for these kind of plugins. The path is aimed DIRECTLY at the config file :(

    Any help would be incredible,
    thank you

    http://wordpress.org/extend/plugins/wp-phpbb-bridge/

  2. icemax90
    Member
    Posted 3 years ago #

    The right path is the full path to you config.php
    In example in my blog is somethink like that:
    /home/public_html/phpBB3/config.php

    in your case may is somethink like that
    /home/public_html/forum/config.php

    but I can't be sure about your server a I don't know the configuration of your server.

    If you are not sure what is the full path to your phpBB3 then create a file "ie: mypath.php" into the folder phpBB3 and enter the following code in it:

    echo $_SERVER['SCRIPT_FILENAME'];

    The above code will return to you the full path to phpBB3 + the file name "mypath.php". Replace the "mypath.php" with the "config.php" and then copy all that path to use it in the plugin configuration.

    Hope this help you :)

  3. eezarthegreat
    Member
    Posted 3 years ago #

    Thank you for the reply

    I've tried that little trick but when the mypath file loads, it simply loads the code you included - I even tried viewing the source of the page and the same thing appears...

    Hmmm...

    You see i've tried a lot of the different paths like:

    /forum/config.php
    http://www.website.com/forum/config.php
    /../../config.php

    and so on...

  4. icemax90
    Member
    Posted 3 years ago #

    in the file that you created you wrote:
    <?php

    echo $_SERVER['SCRIPT_FILENAME'];

    ?>

  5. eezarthegreat
    Member
    Posted 3 years ago #

    Cool! Thanks icemax!

    It worked, but only when I placed the file in the root of the wordpress installation - I had it in the forum

    Although, when I activated the plugin the site crashed, I get a 500 error :(

    Does anyone else get this?

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic