WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

WP Photo Album Plus
[resolved] uploads directory does not exist (6 posts)

  1. Marcus Tibesar
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hello,

    I moved our website from GoDaddy to WPEngine.

    Now I get this error message in the Albums Admin area:

    "Warning:The uploads directory does not exist or is not writable by the server. Please make sure that /nas/wp/www/cluster-1142/tibesar/wp-content/uploads/wppa is writeable by the server."

    I have made sure that /wp-content/uploads, /wp-content/uploads/wppa/thumbs and /wp-content/uploads/wppa exist and chmod 755 them.

    However, warning message remains. What should I do please?

    Thank you so much!

    Marcus Tibesar

    http://wordpress.org/extend/plugins/wp-photo-album-plus/

  2. Marcus Tibesar
    Member
    Posted 2 years ago #

    Also I noticed the following errors in the Settings area:

    Database revision: 450. WP Charset: UTF-8. Current PHP version: 5.3.2-1ubuntu4.14. WPPA+ API Version: 4-5-0-000.
    [WPPA+ dbg msg: Unexpected error: Directory is not writable: /nas/wp/www/cluster-1142/tibesar/wp-content/uploads]
    [WPPA+ dbg msg: Unexpected error: Directory is not writable: /nas/wp/www/cluster-1142/tibesar/wp-content/uploads/wppa]
    [WPPA+ dbg msg: Unexpected error: Directory is not writable: /nas/wp/www/cluster-1142/tibesar/wp-content/uploads/wppa/thumbs]
    [WPPA+ dbg msg: Unexpected error: Directory is not writable: /nas/wp/www/cluster-1142/tibesar/wp-content/wppa-depot/mtibesar]

    Please de-activate and re-activate the plugin. If this problem persists, ask your administrator.

    ***************************************************************

    I deactivated the WPPA+ plugin and reactivated but the errors in the Settings area remain.

    Thank you,

    Marcus Tibesar

  3. Marcus Tibesar
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hello,

    I changed all of these directories from 755 to 777 and the errors are now gone. However when I reactivate the WPPA+ plugin I see the following message:

    "The plugin generated 2 characters of unexpected output during activation. If you notice “headers already sent” messages, problems with syndication feeds or other issues, try deactivating or removing this plugin."

    I checked the Album Admin and the Settings areas and all the red errors are now gone.

    Should I be worried or concerned?

    Thank you,

    Marcus Tibesar

  4. Marcus Tibesar
    Member
    Posted 2 years ago #

    Update:

    I created a new album.

    When it AutoSave I get the following error: "The server returned unexpected output"

    I checked the Album Admin and the new album was created.

    Why the unexpected output error please?

    Thank you!

    Marcus Tibesar

  5. Marcus Tibesar
    Member
    Posted 2 years ago #

    Resolved:

    I deactivated and then deleted the WPPA+ plugin. (nerve wracking but it doesn't hurt anything).

    I then downloaded and reinstalled WPPA+

    Life is now good!

    Morale of the story is if you change web hosting companies, just delete WPPA+ and then install a brand new WPPA+ plugin.

    The database is not affected and all the SETTINGS remain. Wonderful!

    By the way this is the finest plugin that we use. It is well written and more importantly well maintained and cared for.

    Viva la WPPA+ !!!

    Marcus Tibesar

  6. Jacob N. Breetvelt
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Thanx for this report, i will improve the instructions on what to do in such a case.

    Thanx that you like my work so much!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic