WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

WP Calendar
[resolved] Category Sorting (5 posts)

  1. PrfctGdess
    Member
    Posted 2 years ago #

    (Using WP Calendar 1.5.0)

    Maybe I'm missing something basic, but any feedback would be GREATLY appreciated!

    I created a calendar with 2 test events, each in a different category. I put the shortcode {events_calendar categories="1,5"; } on a page; the calendar shows up, but does NOT filter categories. It displays the same result as a simple {events_calendar} call.

    What am I missing? Maybe I have the categories set up incorrectly... does it use the default Posts categories? And how do I know what numbers the categories are (does it go by the slug)?

    http://wordpress.org/extend/plugins/wp-calendar/

  2. PrfctGdess
    Member
    Posted 2 years ago #

    Figured out the category ID numbers (temporary brain-freeze, sorry, I knew where they were) but the filtering still doesn't seem to work.

    {events_calendar categories="1,2"}
    displays all the events, just as if it were simply
    {events_calendar}

    (**for anyone else reading this, to find the category ID, go to your Events page. On the right under Category, hold your cursor over the link (don't click) and look at the bottom info pane on your browser. The link displayed will show you the category ID number**)

  3. rroettge
    Member
    Posted 2 years ago #

    I was very successfull filtering events by categorie within the event list:
    {events_print; categories=172}
    I didn't allready do it with the calendar.

    But what I am wondering:
    You said, you have 2 events within 2 categories.
    When you define those 2 categories, of course all events should be displaid. In this case you should try:
    {events_calendar categories=1}
    to show only one of the categories.

    Regards
    Ruth

  4. faebu
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    may be you are missing the semicolon?

    {events_calendar; categories="1,2"}

  5. PrfctGdess
    Member
    Posted 2 years ago #

    No, I had the semicolon, but thanks. :)

    For some reason it seems to be working now. :P I tried it one day and it wasn't working. Made NO CHANGES to the site AT ALL and the next time I tried it was working. Maybe my server was slow to update changes or something??? Anyway, it works, so yay!! Thanks everyone!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic