WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

WordPress SEO by Yoast
Stripping /category/ sometimes require resaving (16 posts)

  1. Michael Tieso
    Member
    Posted 1 year ago #

    On a few of my clients I noticed that the stripping of /category/ stops working. I'm not sure if it's something they had done or changed and that's why I'm posting on here.

    The box will be already checked but the links don't work. I need to uncheck it, save, then recheck it and save again. Then it starts to work.

    Any reason why? Thanks!

    http://wordpress.org/extend/plugins/wordpress-seo/

  2. iso200
    Member
    Posted 1 year ago #

    Got hit with the same problem after upgrading the plugin - as you said turning off category removal, saving settings and then turning it on and saving again worked for me too.

  3. Michael Tieso
    Member
    Posted 1 year ago #

    Still happening to quite a few people. Anything on this? I figured it might be a cache issue with W3TC but I'm not really sure.

    [ Please do not bump, that's not permitted here. ]

  4. Dave James Miller
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have the same problem, and same solution except it stops working regularly.

    I resolved it by disabling that option and installing this plugin instead:

    http://wordpress.org/extend/plugins/no-category-base-wpml/

  5. Michael Tieso
    Member
    Posted 1 year ago #

    No resolution on this. Seems to be an on going issue with most people who have this plugin and used this feature. Oh well.

  6. laserjobs
    Member
    Posted 1 year ago #

    I am having the same issue where it stops working and I have to save settings in the Permalink Settings for it to work again. I will try the other no category base plugin for now until it is fixed.

  7. laserjobs
    Member
    Posted 1 year ago #

    It looks like there needs to be a refresh rules put in place when a change is made to a category.

    I am not a coder but it looks to be something that could be implemented like in the WP No Category Base plugin (http://wordpress.org/extend/plugins/wp-no-category-base/)

    // Refresh rules on activation/deactivation/category changes
    register_activation_hook(__FILE__, 'no_category_base_refresh_rules');
    add_action('created_category', 'no_category_base_refresh_rules');
    add_action('edited_category', 'no_category_base_refresh_rules');
    add_action('delete_category', 'no_category_base_refresh_rules');
    function no_category_base_refresh_rules() {
    global $wp_rewrite;
    $wp_rewrite -> flush_rules();
    }

  8. Michael Tieso
    Member
    Posted 1 year ago #

    Looks like there was a fix in version 1.2.5. Going to keep testing this.

  9. jimmypader
    Member
    Posted 1 year ago #

    just upgraded to 1.2.6
    having the same problem.

    creating new category breaks functionality.
    only fix as per OP: uncheck, save, recheck, save

  10. Miz.Michele
    Member
    Posted 1 year ago #

    I had that problem with 1.2.5 and someone had recommended the WP No Category Base - WPML compatible plug in. I installed it and it's fixed.

    Even after installing 1.2.6 I kept the other plug-in and my site is working fine so far.

  11. jimmypader
    Member
    Posted 1 year ago #

    I've used WP No Category Base before and had moved to almost reliance on Yoast SEO.

    I'm hopeful Yoast will issue an update.

  12. Jaracely
    Member
    Posted 1 year ago #

    I am having the same issue. On my site it breaks without making changes to categories. Sometimes I make a change to my theme options and it breaks. I find myself just randomly unchecking and checking the box everyday and saving settings. I have tried contacting Yoast on Twitter too, they don't see to respond.

  13. laserjobs
    Member
    Posted 1 year ago #

    You don't even need to check and uncheck the box, just hit save on the Yoast SEO Permalinks page. That will recreate the proper links.

  14. Jaracely
    Member
    Posted 1 year ago #

    Still not a solution, but thanks for the tip. This will make life a little easier.

  15. Miz.Michele
    Member
    Posted 1 year ago #

    Just an FYI 1.2.6. was not working for me so I kept the plug-in mentioned above for the category issue I noted above and went back to 1.2.5. Thank God I had only updated one site.

  16. Bauke
    Member
    Posted 1 year ago #

    Glad to find this post, same problem here.
    Will use the suggested alternative plugin, untill a fix for Yoast's SEO plugin comes available

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic