WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

WordPress SEO by Yoast
[resolved] Site Title & Tagline are duplicated (16 posts)

  1. Just Initials
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hi,
    When I activate WordPress SEO, the site's Title and Tagline are duplicated. When I deactivate SEO it's back to normal.

    When I view source on my page, it shows this:

    <title>Adair Outscapes | Turning your outdoors into escapes & indoors into relaxing retreatsAdair Outscapes | Turning your outdoors into escapes & indoors into relaxing retreats</title>

    And it isn't just this template. Tried some others. Any ideas?
    Thanks!

  2. zoover-jorick
    Member
    Posted 3 years ago #

    I encounter this problem as well. Not only for the homepage, but for all types of pages (posts, pages, archives etcetera)..

    I think it's a database problem since all instances of _yoast_wpseo_title are at least duplicated once, for each post...

    Example:
    (14723,610,'_yoast_wpseo_title','Verlaten bestemmingen'),(14724,611,'_yoast_wpseo_title','Verlaten bestemmingen')

  3. shiroamada
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hi, I also having the same problem. I am using a clean wordpress and activate the Plug-In. My title also the same
    Wordpress | Just another WordPress siteWordpress | Just another WordPress site

    If I enter a value (blank space), in the
    Homepage
    Title template:

    then It will only display once.
    is there bug for the title?

  4. Just Initials
    Member
    Posted 3 years ago #

    Ok so I found the work around. I just got rid of my site title and tagline in the my wordpress general settings.

    Then I used the title settings under SEO. In fact, I just created a different one on each page using the SEO title option.

    Whew!

  5. Spiritualight
    Member
    Posted 3 years ago #

    I have exactly the same problem, I tried deleting my site title and this does work, but I'm not sure this is the best fix. Does anyone know if this bug has been noticed by the plugin author?

  6. Spiritualight
    Member
    Posted 3 years ago #

    Found a better work around for this issue. The work around is... follow the plugin authors instructions properly lol

    I had this inbtween my 'title' tags in my header.php file:

    <title><?php wp_title('«', true, 'right'); ?><?php bloginfo('name'); ?></title>

    When it quite clearly states on the plugin instructions to make sure you only have this:

    <title><?php wp_title(''); ?></title>

    I'm resolved, not sure about the rest of you? :)

  7. Just Initials
    Member
    Posted 3 years ago #

    Unfortunately I did that one,
    Didn't work for mine though,

    Oh well...

  8. zoover-jorick
    Member
    Posted 3 years ago #

    That doesn't work for me either..

    This is the only tag I currently use in the head section:
    <title><?php wp_title(''); ?></title>

    Removing the site title from the general settings, does the trick, but this is not logical..

  9. Spiritualight
    Member
    Posted 3 years ago #

    That's a shame.. I hope Joost has seen this thread and can help you guys out. Removing the site title leaves no link at the top left of your admin, panel which isn't ideal. :(

  10. Just Initials
    Member
    Posted 3 years ago #

    Yah i know,
    I'm just doing a temp fix, since it's a business site for my friend that he needed up quick.

    I actually emailed Joost on this, maybe he'll get back or take a look at this thread.

    Latas!

  11. reface
    Member
    Posted 3 years ago #

    Having a similar problem. My "Site Title" is inserted before the post title. Made it blank in General Settings and now it's gone. My template has <title><?php wp_title(''); ?></title> though.

  12. Just Initials
    Member
    Posted 3 years ago #

    Weird,
    I have that in the header.php inside the Head tag and the site turned out just fine.

  13. reface
    Member
    Posted 3 years ago #

    My bad. I hadn't modified my single-post-header.php yet :\

  14. robertpolson
    Member
    Posted 3 years ago #

    @Spiritualight Thank you! That worked. Better read the instructions next time.

  15. Joost de Valk
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    Heh, ok so not a bug after all.

  16. sky19er
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hmm, I'm still struggling with this. I have <title><?php wp_title(''); ?></title> in my header and I'm getting the sitename duplicated on the end of my page titles -- for example: http://www.ginnywinn.com/about-ginny . Am I missing something?

    Thanks

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic