WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

WordPress SEO by Yoast
Page analysis not detecting keyword or image alt tags (5 posts)

  1. sandpiper8
    Member
    Posted 2 years ago #

    Greetings

    The Page analysis is not detecting my keyword or image alt tags.

    Page analysis says: The keyword doesn't appear in the first paragraph of the copy, make sure the topic is clear immediately.

    my keyword is bunker bay and it is in the beginning sentance.

    Page analysis says: The images on this page are missing alt tags.
    I only have one image and checking the source code it does have an alt tag about the image

    page is here
    http://www.philhollett.com.au/index.php/dunsborough-to-cape-naturaliste/bunker-bay-shelly-beach/

    This is the first time I have used this plugin and finding the results to be confusing.

    Thanks
    http://wordpress.org/extend/plugins/wordpress-seo/

  2. mwroer
    Member
    Posted 2 years ago #

    Same thing happens to me

    WordPress version: 3.4.1
    WordPress SEO version: 1.2.5
    Other PlugIns: prettyPhoto 1.4 and Regenerate Thumbnails 2.2.3
    After checking the Page the PlugIn reports: The images on this page are missing alt tags.

    Hm. What i did:

    checked sourcecode - all images are complete with filled alt attribut
    checked gallery via Article - all images complete with alternate text, description and title
    checked wp_posts table and wp_postmeta - alt text in there, properly assigned
    checked sourcecode again - alt tags still there and filled with text

    Any help would be highly appreciated. It's not a real problem, i just want to figure out what is wrong.

  3. Mark2711
    Member
    Posted 2 years ago #

    Likewise looking for the answer to these questions

  4. Anna Lynge
    Member
    Posted 1 year ago #

    I've got the same problem. Did you find out how to fix it?

  5. Mark2711
    Member
    Posted 1 year ago #

    Not resolved for Image Tag

    I still enter Image Tag, and can manage to get a SEO Check = OK (yellow lit button), however the page analysis still says need Image Tag?

    Have continued to update Yoast still with no changes

    Regards Mark

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic