WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

WordPress SEO by Yoast
[resolved] [closed] Errors in sitemap (72 posts)

  1. tizz
    Member
    Posted 2 years ago #

    From the last upgrade (1.2.3) some problems that I had seems fixed, but now I got other errors in xml sitemap, reported by GW.
    Yesterday was 446 and I was hoping it would solve itself, but instead it's getting worse.
    There's 1.055 total errors in sitemap_index.xml, as follows:

    URL is not valid, correct it and resubmit, Main tag: image, tag: loc.

    446 are in post-sitemap.xml and 609 errors in page-sitemap.xml

    http://wordpress.org/extend/plugins/wordpress-seo/

  2. tizz
    Member
    Posted 2 years ago #

    No one else has got these errors? Sitemaps are visible in browser.
    I've disabled all plugins and activated 2011 theme, nothing change.
    Anyway Google Webmaster needs time to detect changes, so I dont know what to do.
    Some tips would be appreciated

  3. Stranger1
    Member
    Posted 2 years ago #

    I also have same issue.
    I bet its something in relation to nextgen gallery and sitemap.

    <image:loc></image:loc> in sitemap is empty now, instead of having a link to images (issue appears only to nextgen gallery images, when default wordpress images are ok)

    Here is a screenshot

  4. tizz
    Member
    Posted 2 years ago #

    You're oh so right. Now, I have no idea on what to do, do you?
    The last two SEO Yoast plugin upgrades has given so many problems, it's about 2-3 days that I'm not doing nothing else but trying to solve them.
    It's quite stressful.

  5. cyChop
    Member
    Posted 2 years ago #

    WordPress version: 3.4
    WordPress SEO version: 1.2.3

    I have problems with sitemaps too: the category sitemap seems to have disappeared (reported by Google Webmaster Tools here too...).

  6. Stranger1
    Member
    Posted 2 years ago #

    As a quick temporary solution i replaced plugin files from backup (17 of june) - before last upgrade was done, at least no errors i see in sitemaps now.
    And will wait for updated version with fixed bugs. Maybe will create a test blog to upgrade monitor when issues are fixed then will upgrade main blog. Thats the only thing comes to my mind as a solution

  7. Stranger1
    Member
    Posted 2 years ago #

    (back to Version 1.2.2)

  8. WP Sites - Brad Dalton
    Member
    Posted 2 years ago #

    Me too. I'll try removing Next Gen and Using the native gallery. Not sure i can link native gallery thumbnails to url's

  9. Joost de Valk
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Hey everyone, could you please try the development version? I've been working hard to fix these issues.

    You can download the development version from here, or you can download it directly here.

    Would love to know if that fixes things. You might have to go to SEO -> XML Sitemaps and re-save the settings, let me know if that's the case.

  10. Jo Couchman
    Member
    Posted 2 years ago #

    Thanks Joost,
    Have activated the development version, re-saved sitemaps page settings and resubmitted sitemaps. The same error is still showing on posts and pages sitemaps. The only sitemap not showing error is the category sitemap which has been fine from the beginning.
    Look forward to further developments.
    Jo

  11. WP Sites - Brad Dalton
    Member
    Posted 2 years ago #

    I've removed the Next Gen gallery and replaced it with the WordPress native gallery retaining all functions.

    Also written a post on how to do this without losing and functions.

  12. WP Sites - Brad Dalton
    Member
    Posted 2 years ago #

    Sitemap: /post-sitemap.xml
    Parent tag: image
    Tag: loc
    412
    Jun 23, 2012
    Sitemap: http://wpsites.net/post-sitemap.xml
    Parent tag: image
    Tag: loc
    417
    Jun 23, 2012
    Sitemap: /post-sitemap.xml
    Parent tag: image
    Tag: loc
    422
    Jun 23, 2012

    Down to 82 errors after removing Next Gen plugins

  13. tizz
    Member
    Posted 2 years ago #

    I can't remove Nextgen, I have a lot of galleries handled by that plugin and it's an important part of my website, native gallery isn't the same.
    If I had to choose between the two, I would rather give up WordPress SEO plugin and re-install AIO, but I really hope I never have to choose.
    Possibly, I can keep the Yoast plugin and disable only the xml map and use Google XML Sitemap plugin by Arnee for this.
    Also I won't downgrade SEO plugin, because the previous version gave me some others problems now fixed, so I should go back two versions.
    It could be useful to know what's the file in question, the one that generates the image tag, so we can take only that one from a previous version. I haven't tried dev version, because Jo says it doesn't fix that error... or it's only a matter of time?

  14. WP Sites - Brad Dalton
    Member
    Posted 2 years ago #

    You can easily setup the native gallery to do exactly the same as Next Gen

  15. ComBron
    Member
    Posted 2 years ago #

    Dear Joost,

    I don't have the guts to upload the development version, since I don't have as much knowledge as you do.

    I have problems with the xml-sitemaps as well. As soon as I switch to php 5.3 (by adding some lines to the .htaccess) the sitemaps disappear, get switched off.

    I'll wait till the new version is released. Just wanted to let you know I appreciate your magnificent labour and your great skills.

    Edo

  16. Freelander
    Member
    Posted 2 years ago #

    @Joost, I've tested the development version and I can also confirm that the problem still persist. Thank you very much for a great plugin and for your hard work!

  17. cyChop
    Member
    Posted 2 years ago #

    The development version does not rule out my missing category sitemap problem either.

    But just as Freelander, I wanted to thank you for this wonderful plugin.

  18. tizz
    Member
    Posted 2 years ago #

    @Brad Dalton. I read your article. You just use the native gallery, nothing strange or new. It isn't the same thing: there are no effects like lightbox or shutter, you can't get the slideshow, the widget, the internal function of watermark, etc.
    It may be right to encourage the use of native WordPress gallery (or, maybe, send people to your site?), but it's a choice, and you can't say it's the same thing.
    Especially, I don't see why I should strip all the work done with NextGen, that's a good plugin... for errors caused by another plugin?
    It'll be the other plugin author that must fix the problem (or, at least, together), or return to the previous situation, when everything worked.
    SEO by Yoast is a good plugin too, and I want to keep both.

  19. WP Sites - Brad Dalton
    Member
    Posted 2 years ago #

    You can easily add the lightbox for native galleries.

    True, you don't get all the features Next Gen offers with the native gallery but you can add the ones you need.

    Personal choice.

    I value WordPress Seo over Next Gen.

    Next Gen has recently been sold so it remains to be seen where the plugin is headed.

  20. elena guzzella
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi, I've these problem too!. I deactivate the plugin but the problem persist! What I can do.... google doesn't find event the homepage of the site!!!!

  21. wedideas
    Member
    Posted 2 years ago #

    We have the same issues with our sitemap. We use both NextGen and WordPressSEO so looking at the posts above I presume it's a problem between the two plugins.

    Any idea if this problem will be fixed soon Joost?

    Thanks,

    James

  22. beattle55
    Member
    Posted 2 years ago #

    Subscribed to this thread.

  23. Freelander
    Member
    Posted 2 years ago #

    Upgraded to version 1.2.4. Problem is still there. All image:loc tags are empty for nextgen gallery images.

  24. rubinstein
    Member
    Posted 2 years ago #

    I also still have the same errors with version 1.2.4.

  25. tizz
    Member
    Posted 2 years ago #

    Upgraded to 1.2.5 but the errors are still there.
    <image:loc></image:loc> tag is empty in some images (Nextgen ones, I think, I haven't checked all of them).

  26. Joost de Valk
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    it's empty? that's weird. Let me go check my code again.

  27. tizz
    Member
    Posted 2 years ago #

    I can link my /post and /page-sitemap.xml URLs if you want to check the page source.
    Tell me also if you want that I disable W3TC plugin if you need to look at those pages (for an easier reading).

  28. tizz
    Member
    Posted 2 years ago #


  29. Joost de Valk
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Why for easier reading? W3TC minimizes them? it shouldn't...

    But please link me up.

  30. tizz
    Member
    Posted 2 years ago #

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags