WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

WordPress SEO by Yoast
[resolved] Doubled META description? (5 posts)

  1. edelen
    Member
    Posted 3 years ago #

    After installing the WordPress SEO I'm getting two META descriptions in my homepage source code. My individual posts only contain the text I've either imported from All In One SEO or I've added through the Yoast plugin, so they are fine.

    I have the correct description text in my META Description text box for the site on the plugin's Titles section. But something is pulling in a META Description that precedes this and corresponds to the tagline for my site. The META Description in the text box displays in the page source code, but it is overridden by the META Description that corresponds to the tagline.

    It ends up like this in the source (original text replaced):

    http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
    <meta name="description" content="TAGLINE" />
    <meta name="robots" content="index,follow" />
    <link rel="pingback" href="http://SITENAME/xmlrpc.php" />
    <meta name='description' content='DESCRIPTION TEXT FROM TITLE SECTION OF PLUGIN'/>

    Why is this happening? It did not occur before the plugin was installed, and I don't know where in the plugin the option exists to turn off this earlier tagline-based META Description.

    Thanks for your help!

    http://wordpress.org/extend/plugins/wordpress-seo/

  2. Joost de Valk
    Member
    Plugin Author

    Posted 3 years ago #

    Both of those are probably coming from your theme and not from the plugin, the plugin would have clear marked start and finish comments.

  3. edelen
    Member
    Posted 3 years ago #

    Joost,

    Then the question would have to be, "If the comments are not there, how is the info being added by the plugin?"

    There are no comments around the Description in my single post pages, yet they reflect the text from the plugin.

    The other question would have to be "Why did this work fine with All in One SEO if it's a theme problem?"

  4. edelen
    Member
    Posted 3 years ago #

    Joost,

    I removed the added META info in my theme and things work fine now.

    Thanks!

  5. dlondero
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hi Edelen, how did you do that? I've the same problem.

    Thanks
    Daniel

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic