WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

WordPress MU Domain Mapping
not adding / saving domains (10 posts)

  1. goozo
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi there,

    installed fine, moved sunrise, upadated wp-config, plugin loads.
    I'm using version 0.5.4.2, WP 3.3.1, multisite, installed in the site root. it's a WP multisite setup for subdirectory (not subdomains). I am on IIS.

    2 problems I'm having:

    1. Via the network dashboard > settings > domains , I tried to enter the domain and site ID for my primary site (example.com.au) and site ID = 1 but it doesn't seem to save, seems like the form data is sent off but the form refreshes and the fields are empty and I don't see any info, so it appears not to be saving the domain.

    2. turning on "User domain mapping page" does not display the domain mapping settings in the child blog dashboards.

    Thanks for your help!

    http://wordpress.org/extend/plugins/wordpress-mu-domain-mapping/

  2. goozo
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have tried with both Server IP and CNAME under the Network > Settings > Domain Mapping

  3. goozo
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have checked the DB and the tables wp_domain_mapping and wp_domain_mapping_logins have been created but are empty.

    Thanks very much for any help!

  4. Ron Rennick
    MultiSite Guru
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    You cannot map a domain to the main site.

  5. goozo
    Member
    Posted 1 year ago #

    ah ok, I thought I had to map the primary domain to the "/" (site id=1)

    What is the "primary" tick box for when adding a domain? thanks!

  6. maiki
    Member
    Posted 1 year ago #

    What is the "primary" tick box for when adding a domain? thanks!

    When you map a domain, that site now has two or more addresses. Whichever domain is checked as the primary will be what the other domains redirect to. If you only map a single domain to your site, you will likely want that one to be the primary address.

    So if you have example.tld/groovyblog, and you map groovyblog.tld to it, you will want to set groovyblog.tld as the primary.

  7. goozo
    Member
    Posted 1 year ago #

    ok, thank you for clearing that up for me, I was getting confused as to whether 'primary' was referring to the main site domain or one of the sub sites.

  8. goozo
    Member
    Posted 1 year ago #

    I am having a further problem. I want to test if I have set everything up correctly before I change the A record for the domain I am mapping, as it is currently pointing to a live website which will then point to a sub site of my wordpress multisite (new version of the website). But it's important that the site does not become inaccessible. So I thought I could test if I have everything set up by changing my host file on my local machine (windows7). I have a dedicated IP for my wordpress multisite. So I edited my hosts file in windows to point the domain to the multisite IP. But I get a 404. When I ping the domain I get the correct new IP as I have defined in my hosts file. should this work or am I missing something? Thanks!

  9. Ron Rennick
    MultiSite Guru
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Did you restart your browser after you edited the hosts file? The browser caches the IP address for a site on the first load of that site.

    If you still get the 404 then clarify whether it's a WP 404, cPanel 404, etc.

  10. goozo
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks Ron, I think I have narrowed it down to IIS. I think I will have to create a new website in iis with the domain I am mapping and point it to the wordpress install. I have a slightly unusual setup because I have an asp.net web app and wordpress multisite sharing the domain root directory. This is because the main domain needs to point to the .net website and all subdirectory sites are run by WP. Everything has been fine just I believe IIS is not binding the domain to wordpress. But I'm working on it now and will post my findings incase it helps someone. Thanks

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic