WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[Plugin: WooCommerce] Cart broken/not adding products (58 posts)

  1. thi_
    Member
    Posted 1 year ago #

    I got the same error. My site is
    http://www.japan-codes.com/

    It was running without any problem until today. session.save_path is correctly set to /tmp, cookie and JS are being enabled. Tried to disable plugin but it did not help.

    Any ideas?

  2. thi_
    Member
    Posted 1 year ago #

    Problem fixed after checking and repairing database.

  3. The Don
    Member
    Posted 1 year ago #

    RESOLVED with this solution:

    WooCommerce > Settings > Pages
    -------------------------------------------------------------------
    X Prepend product permalinks with shop base page (shop) Note: The shop page has children - child pages will not work if you enable this option.
    -------------------------------------------------------------------

    This was ticked!!! Unticked it and all is fine again!

    SOLVED. CASE CLOSED

  4. r2d2_86.
    Member
    Posted 1 year ago #

    i have the same trouble somebody with the solution?

    [Please stop posting in uppercase. It's the electronic equivalent of shouting and is considered quite rude. Post de-capped.]

  5. helgatheviking
    Member
    Posted 1 year ago #

    Also, read and try the suggestions already posted in the thread.

  6. jamesbuck
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi, I've tried disabling all plugins one by one, verified cookies are working as well as JS, and everything else I could find on page - still nothing. The JS errors on that page are present on other product pages (without the form) and Add to cart works.

    Any other ideas? It seems that the form is just not communicating correctly with the Add to cart. The Add to cart still has the product # selector above it, the + / - field, which makes me think it's looking for a regular (non Gravity form) product; that + / - has no meaning when the form controls the number of products.

    thanks.

  7. helgatheviking
    Member
    Posted 1 year ago #

    JS errors (even if present on other pages) can still break the WC scripts. Can you post a link?

  8. jamesbuck
    Member
    Posted 1 year ago #

    http://mamacocoasdelights.com/product/assorted-truffles-test/

    other pages are also WC pages, JS errors not affecting function there.

  9. helgatheviking
    Member
    Posted 1 year ago #

    Oops, I remember that now.. b/c i'm still not eating chocolate and that is rather cruel!

    Well it looks like the JS is indeed working properly as it is adding up the cost of each truffle. I can add a different product to the cart so it is something specific to this product. How are you setting up the assortment? That isn't default WC behavior.

    When adding a product to the cart WC runs the product through some validation tests. My best guess is that your product is failing a test, but silently because usually there are error messages when you do.

  10. jamesbuck
    Member
    Posted 1 year ago #

    Ok thanks - the form is created using the WC gravity forms plugin.

    The instrux we followed:

    http://wcdocs.woothemes.com/user-guide/extensions/woocommerce-gravity-forms-product-addons/

  11. helgatheviking
    Member
    Posted 1 year ago #

    James, sorry I've not used that extension yet so I'm unfortunately at the limit of my ability to help. You really should make your own thread and/or contact Woo support. The issue you are describing is definitely different from the OP's problem and is probably specific to that extension.

  12. jamesbuck
    Member
    Posted 1 year ago #

    Ok, thanks. We've contacted support a couple times, still waiting on help from the dev. Will try another thread. Thanks.

  13. bredane
    Member
    Posted 1 year ago #

    I had the same problem the items in my store would add to my cart but when I viewed my cart it showed as empty.

    Solution = I was running PHP 5.3 I switched it to 5.2 and now it's working. Hopefully this helps some of you.

  14. ehong33234
    Member
    Posted 1 year ago #

    james, any luck?

  15. snuniyar
    Member
    Posted 1 year ago #

    I had this same issue and the way i figure this out was.

    1. Checked the system status on WooCommerce.

    2. Noticed my PHP Session save path was missing.

    3. Called my hosting provider to fix the path.

    4. Now everything is working fine.

    Hope this helps :-)

  16. Achuwoky
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi, I have the same issue. Suddenly the shopping cart broke down.

    I use the Gravity Form plugin and GF extension for WC.

    The calculation goes well but the shopping cart doesnt add the product.

    And after that if you change the page the shopping cart has the product with price 0 or sometimes (few times) has the correct prices, a complete mess.

    How can I check if is aproblem with JS?
    The version of php is the same 5.2

  17. FranH
    Member
    Posted 1 year ago #

    Just run into this issue. All worked fine and all of the sudden it started to empty then cart. Then it would work fine for a few minutes only to start bugging again.

    It turns out that server had no more disk space left on /tmp. Session data is written there.

    I tried this in shell (hosted at Webfaction):

    df -h

    There should probably be no "100%" anywhere. If there is it's a good bet that's what is causing problem.

    Support ticket is away, waiting reply...

  18. FranH
    Member
    Posted 1 year ago #

    Yup, full /tmp directory was my problem, fixed by the host.

  19. kfetch20
    Member
    Posted 1 year ago #

    Pulling my hair out - I add products to my cart and then when I go to view cart is says cart is empty.

    Here is the site
    http://lululuna.com/

    Can anyone say how they fixed this? I see a lot of different solutions, and problems on this thread.

    I'm thinking it may be a hosting issue /tmp?

    Any help would be appreciated my site is useless right now.

  20. silentfxx
    Member
    Posted 1 year ago #

    Ahhh I also have this problem and the site was working just fine before.

    Sometimes the cart works and sometimes it doesn't this just recently happened. When I click on "ADD-TO-CART" it will say it's added it to the cart and sometimes when I click on another Item and I click "ADD-TO-CART" it will make the other item disappear. Or when I click "ADD-TO-CART" and then I go on the right had corner and click on the cart image. It will take me to the cart but it will be an empty cart. And sometimes the cart will work.

    What to do? What to do?

  21. silentfxx
    Member
    Posted 1 year ago #

    I'm not sure if this just fixed my site but the cart is actually working now. I've put 20 items and it hasn't cleared..

    This is a long shot but idk..

    Try clearning the Transients in WooCommerce > Settings > go all the way to the bottom and you'll see "Clear Transients"

  22. benbankson
    Member
    Posted 1 year ago #

    POSSIBLE FIX:

    Had this same issue. My issue stemmed from the fact that I have multiple domains pointing to the same website (ie. mywebsite.com, myawesomewebsite.com). Sometimes there are redirection issues where when you press the Add to Cart or Proceed to Checkout it tries to jump between the two domains. This causes a security issue with Javascript (annoying but for good reasons).

    I fixed this by adding a permanent redirect with my host and also by going into the wordpress settings and making sure the domain urls are set to my primary domain (CAUTION: IF YOU PUT IN THE WRONG DOMAIN IT WILL LOCK YOU OUT OF YOUR WORDPRESS AND THEN YOU WILL HAVE TO FIX IT THROUGH THE CONFIG FILE). I also had to go into my database and change the home url to my primary domain.

    Hope this helps!

  23. solenenterprises
    Member
    Posted 1 year ago #

    What solved my issue was changing my PHP to v 5.2. Previously it was configured to 5.3.

    • I had tried all of the other presented solutions in this thread
    • Changing (shop) permalink
    • Changing Themes
    • Disabling all other plugins
    • Disabled ajax
    • Verified no other JS issues or PHP errors
  24. BigElsk
    Member
    Posted 1 year ago #

    Added to cart, checked cart and nothing was there...

    I did what snuniyar said above and will elaborate a bit:

    1. Checked the system status on WooCommerce.
    Click "WooCommerce > System Status and then look for red text.

    2. Noticed my PHP Session save path was missing.
    Red text "/var/php_sessions does not exist - contact your host to resolve the problem."

    3. Called my hosting provider to fix the path.
    I had to do the chat messaging thing with iPage

    4. Now everything is working fine.
    Indeed, added to cart and it's still there when i check the cart page.

    Hope this helps! :-)

  25. dmitric
    Member
    Posted 1 year ago #

    To all those who is having problems adding products to cart...If you click add product to cart and it shows it but when you go to cart and it's not there read on...

    Itis all about your PHP. To be precise change your php from suphp to mod_php and you will be fine. I have switched the hosts( I use VPS) and set the php to run as suphp and everything was working fine BUT woocommerse. Took a while but I changed php to mod_php and all is peachy.

    Some here in the thread reported contacting support of your hosting...It will work as well. I am using Kloxo to host my sites so it was just a matter of switching server program.

    Cheers!

  26. craighobson
    Member
    Posted 1 year ago #

  27. Sean Donovan
    Member
    Posted 1 year ago #

    For those using W3 Total cache, I recently updated W3 Total Cache to v0.9.2.8 and Woocommerce to v2.0.1 and the database caching was creating empty shopping carts. For now I have turned it off.

    Apparently Woo has set their pages to "DONOTCACHE" ( http://docs.woothemes.com/document/configuring-caching-plugins/ ) but it stopped working for me with the upgrade.

  28. chucklebum0205
    Member
    Posted 1 year ago #

    As per Sean - everything appeared to work smoothly before upgrade - upgrade appeared to go smoothly also but started to recieve empty shopping carts - deactivating W3 has sorted this out for now.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic