WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Visual Form Builder
[resolved] Only sends email to certain addresses (9 posts)

  1. flint_and_tinder
    Member
    Posted 2 years ago #

    I have implemented the form into my site, yet when I set the form to email the inputed data to certain email addresses, nothing is sent. In fact of the 4 addresses I have tried, only 1 received an email from the Visual Form Builder system.

    If anyone knows a reason for this, please let me know as this is ruining an otherwise excellent plug-in.

    http://wordpress.org/extend/plugins/visual-form-builder/

  2. Matthew Muro
    Visual Form Builder Pro
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Check your spam folder.

  3. flint_and_tinder
    Member
    Posted 2 years ago #

    I have. On all three accounts. No emails from the site in any of them.

  4. Matthew Muro
    Visual Form Builder Pro
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Some servers don't play nice with the wp_mail function. Try installing the WP Mail SMTP plugin and seeing if that fixes your problems.

  5. flint_and_tinder
    Member
    Posted 2 years ago #

    Ok, I've done that. Still no joy.

    Plus, I've now set up a fresh WP install on the destination web host the theme I'm developing will use and added VFB and WP-Mail-SMTP. I then put in the smtp details of the host. I get the same issues. I only receive a contact form email or smtp test email in 1 out of the 4 destination addresses I tried.

    I don't know if this helps but the address the email gets sent to is an Apple .mac.com, whereas 2 of the 3 other addresses that receive nothing are one.com accounts.

    Can anyone help pin-point where the issue is here please? Is it the servers of the addresses that don't receive the emails fault (i.e. one.com)? Or it is the servers where WP are installed? (i.e. my local MAMP, or the client's web-host).

    All this is a bit above my head and I just need to know that the form can send emails to the client before I go live with the site. Is trying another form plug-in such as Gravity Forms going to be worth the expense and time? Or is this simply an issue with servers?

    I'm confused. :-(

  6. flint_and_tinder
    Member
    Posted 2 years ago #

    Also MMuro, which part of the code do I have to fiddle with the remove the br before the verification field?

  7. flint_and_tinder
    Member
    Posted 2 years ago #

    Found the br. Approx line 1312 of visual-form-builder.php

  8. flint_and_tinder
    Member
    Posted 2 years ago #

    Sod this. I've given up with this plug-in. It's caused nothing but grief. After removing the inbuilt CSS the plug-in seemed to have screwed up the system and meant that any time I activated, deactivated or deleted any other plug-in I got a white screen. This white screen spread to the wp-admin page so I couldn't even log-in.

  9. Matthew Muro
    Visual Form Builder Pro
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Sorry you were having problems. Hope you were able to find something that worked for your server setup.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic