WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Viper's Video Quicktags
Videos link but do not embed (11 posts)

  1. bgentry
    Member
    Posted 2 years ago #

    I've used this program effectively before on other sites, but at http://bryanandbecky.us/another-video-about-a-faculty-recital/ the plugin is not embedding the videos---it is only displaying a preview image that links to YouTube.

    Is there anything that stands out in that code as a problem?

    http://wordpress.org/extend/plugins/vipers-video-quicktags/

  2. radiCarl
    Member
    Posted 2 years ago #

  3. Alex Mills (Viper007Bond)
    Moderator
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    My plugin uses Javascript to replace placeholder images (what you're seeing) with the embeds. Doing it this way fixes some annoying bugs with Internet Explorer and such.

    bgentry:

    It's not working for you because you're missing the required <?php wp_head(); ?> inside of <head> in your theme's header.php. See my plugin's FAQ for more details:

    http://wordpress.org/extend/plugins/vipers-video-quicktags/faq/

    radiCarl:

    It's not working for you because the "facebook-walleria" plugin you're using is loading an old version of the SWFObject script rather than using the much newer version of SWFObject that comes bundled with WordPress. My plugin requires the newer version of the script.

  4. radiCarl
    Member
    Posted 2 years ago #

    it was an easy problem to solve. So thank you Alex. And long life to Portland ;)http://radicarl.net/webalbum/portland

  5. rsdjkayplaya
    Member
    Posted 2 years ago #

    I am having the same issue as well seems to be a recent change however I don't recall what changes I've made to cause the problem as I am actively migrating to my current blog from a previous one. Any help is greatly appreciated!

    http://www.rockstarrdjz.com/blog

    I'll add I tried to insert the code into my header.php file to no avail.

  6. Alex Mills (Viper007Bond)
    Moderator
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Looks like you fixed it rsdjkayplaya because I'm seeing working videos on your blog. :)

  7. mybinding
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hey Alex. I am having the same issue. It was working but I am not sure what I did to break it. I tried disabling all my plugins and checked to make sure that I had the insert code in my header.php file. My blog is

    http://www.mybindingblog.com

  8. Wildman93
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi,

    Same problem here with embedding my QT videos. I looked around and tried another QT embed plugin that just linked to the movie. The strange thing with the viper plug-in is it embeds the poster image than plays within the post for about a second, but then quickly redirects to the MOV file. I want users to stay on the post page so they can see my content around the video. Any suggestions how to get this to work (or perhaps another plugin)?

    Many Thanks!
    -Wildman

  9. John Chandler
    Member
    Posted 2 years ago #

    Having the same issue described above as of a few weeks ago. It was previously working, so I imagine some kind of conflict came up. The header is loading wp_head, and I've tried disabling other plugins, but Youtube is still only showing a still of the video hyperlinked to the YouTube site.

    mybinding -- I see yours is working again. What did you figure out?

  10. LadyHLG
    Member
    Posted 2 years ago #

    We are seeing the same issue since the last upgrade.

  11. Wildman93
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi,
    One thing I found out that seems to work is exporting QT movies to the .m4v
    format. Seems to work when I embed in WordPress on my iphone at the least (and I would assume the ipad).
    -Wildman

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic