WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Video Thumbnails
[resolved] Not getting the Thumbnail (7 posts)

  1. Ivo Pereira
    Member
    Posted 1 year ago #

    Unf.

    I've being around this for hours. I think I've looked almost all topics in the plugin support forums.

    I'm using version 1.8.2, and, whatever code or URL I put in
    (tried f.e.:
    http://www.youtube.com/watch?v=QqfZ08eouXk
    <iframe src="http://player.vimeo.com/video/40169645" width="500" height="281" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe>
    <iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/QqfZ08eouXk?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

    Even someone's example here for an adaptation
    For more information, see this video's comments on Youtube
    )

    Nothing seems to work. The URL i'm working on is http://www.grandesgolos.com/

    I want it to be as a featured image and it to be filled in a Custom Type. I have both options marked in plugin options.

    It always gives me this message:
    "We didn't find a video thumbnail for this post. (be sure you have saved changes first)

    Search Again"
    (yeah, and I've saved the updated article with the video)

    I've disabled all the other plugins, and currently it is the unique plugin turned on.

    I've made a test, and I'm totally sure cURL is enabled.

    I've scanned all my posts in the plugin options, and it always gives the same message:

    "Scan all of your past posts for video thumbnails. Be sure to save any settings before running the scan.

    video 1 - ✖ Couldn't find a video thumbnail for this post.
    video 2 - ✖ Couldn't find a video thumbnail for this post.
    "

    I have even subscribed to beta, and I'm waiting for details.

    Any ideias? :(

    http://wordpress.org/extend/plugins/video-thumbnails/

  2. Sutherland Boswell
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    So you're placing your videos in a custom post type?

  3. Ivo Pereira
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hello Sutherland,

    Thanks for replying.

    Not the video in the Custom Type.

    My theme (eVid from ElegantThemes) needs adding a Custom Type to place the Thumbnail url (equal to the featured image).

    I put the video in the article content, but it seems like it is not recognizing it or whatever.

    I have that option ticked, to place the URL of the thumbnail in a custom type named "Thumbnail" as the theme needs.

    Regards.

  4. Sutherland Boswell
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    It sounds like you have "Thumbnail" entered in the custom field on the settings page. This setting is used when the video itself is in a custom field. If you have something entered here, that field is being scanned instead of the article content.

    If you need to save the video thumbnail to a custom field for your theme other than the default "_video_thumbnail", you can change this section:

    // Add hidden custom field with thumbnail URL
    if ( !update_post_meta( $post_id, '_video_thumbnail', $new_thumbnail ) ) add_post_meta( $post_id, '_video_thumbnail', $new_thumbnail, true );

    to this:

    // Add hidden custom field with thumbnail URL plus another field
    if ( !update_post_meta( $post_id, '_video_thumbnail', $new_thumbnail ) ) add_post_meta( $post_id, '_video_thumbnail', $new_thumbnail, true );
    if ( !update_post_meta( $post_id, 'REPLACE_WITH_YOUR_CUSTOM_FIELD', $new_thumbnail ) ) add_post_meta( $post_id, 'REPLACE_WITH_YOUR_CUSTOM_FIELD', $new_thumbnail, true );

    Of course, replacing "REPLACE_WITH_YOUR_CUSTOM_FIELD" with the name of the custom field you want the URL saved to.

  5. Ivo Pereira
    Member
    Posted 1 year ago #

    Wow, really worked.

    Exactly what I was needing.

    Thanks a lot for your excelent support Sutherland :)

    Who knows if would be adding this is your new 2.0 version (this is a great functionality!).

    Regards and marked as solved!

  6. ramanathancse2007
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi Sutherland,

    I have been breaking my head to auto generate thumbnails for videos

    This is my website http://www.sripadam.org/

    My theme is Video plus themejunkie theme.

    Youtube videos are updated in custom post type.
    I tick both the check box - but i get could not generate thumbnail.

    Your plugins works perfect when the video embed code is in Article Editor.

    I seen the previous reply

    "if ( !update_post_meta( $post_id, '_video_thumbnail', $new_thumbnail ) ) add_post_meta( $post_id, '_video_thumbnail', $new_thumbnail, true );
    if ( !update_post_meta( $post_id, 'REPLACE_WITH_YOUR_CUSTOM_FIELD', $new_thumbnail ) ) add_post_meta( $post_id, 'REPLACE_WITH_YOUR_CUSTOM_FIELD', $new_thumbnail, true );"

    How to find the custom field variable of my theme.(REPLACE_WITH_YOUR_CUSTOM_FIELD)

    Since my new to wordpress i am unable to find it.

    Can tell me suggestion to find the "CUSTOM_FIELD"
    Thanks in advance.

    Regards
    Ramanathan

  7. jcruzada
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have the same issue as Ivo Pereira but I don't have a custom field. I am just using a Lightbox Shortcode: [lightbox href="https://vimeo.com/50036885" width="880" height="500"] and am getting the error "We didn't find a video thumbnail for this post. (be sure you have saved changes first)"

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic