WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Video Thumbnails
Libcurl Error for Youtube tumbnail (12 posts)

  1. naughtythakur
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi,

    I am getting following error on my wordpress website when i try to fetch tumbnail for youtube videos.

    Error retrieving a thumbnail from the URL http://img.youtube.com/vi/gjnAnlkfbvk/0.jpg
    Libcurl error 0: Failed to connect to 2607:f8b0:4007:801::1000: Network is unreachable. If opening that URL in your web browser shows an image, the problem may be related to your web server and might be something your server administrator can solve.

    I asked my server administrator to look at this issue and they told me to asked to plugin developer.

    So I am here, I hope you'll help me to fixed this issue asap.

    Thanks

    http://wordpress.org/extend/plugins/video-thumbnails/

  2. Sutherland Boswell
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    If you try posting a video from vimeo do you get the same error?

    Also, did the server administrator actually check if libcurl can fetch external images or did they refer you to the author without checking?

  3. naughtythakur
    Member
    Posted 1 year ago #

    I just checked with the admin and they are saying libcurl can fetch external images.

    They told me that You may want to check that the image you are connecting to does not have any kind of hot link protection on it.

    They dont provide support on 3rd party plugins.

    Can you please look at this issue??

    Thanks

  4. Sutherland Boswell
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Just tested it with the exact image you mentioned with no problem, so the problem is most likely related to your hosting environment. Not sure what steps you should take other than finding a better host if they're unwilling to help you.

  5. Bobbito
    Member
    Posted 1 year ago #

    I've also been having this issue when uploading from csv files. If it helps anyone, I eventually found there was some extra formatting around the video link and stripping that out has resolved the issue for me.

  6. naughtythakur
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi,

    I have confirmed that libcurl is installed and running on the server.

    I just notice that some of the video tumbnail is generated by the plugins but most of them having the same issue.

    So there must be a issue on plugin otherwise it wont fetch tumbnails for some post.

    Thanks

  7. naughtythakur
    Member
    Posted 1 year ago #

    Other thing I noticed that on the post page Video Thumbnail is showing but it is not set as a featured images.

  8. naughtythakur
    Member
    Posted 1 year ago #

    One more thing some youtube video post dont generate images and showing this message on the post editing page. We didn't find a video thumbnail for this post.

    But when I click on option "search again" just below to that error message, image started to show. But it did't setup as featured image.

    So I think this is issue related to plugin not server.

    Kindly tell me how can i fixed this issue.

    Thanks

  9. Sutherland Boswell
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    I think I've discovered the source of this error, please see this thread.

  10. naughtythakur
    Member
    Posted 1 year ago #

    Not working for me.

    I have replaced the code and now I am getting this error message..

    ✖ Couldn't find a video thumbnail for this post.

    And regarding the IPv6 issue, I asked this to my host and they reply back to me this.....

    We do not IPv6 yet. When it comes to that, we will implement it. However, you may point your domain to an IPv6 address elsewhere. We do not use it currently. My apologies, and let us know if you have other questions or concerns.

    So kindly provide me solution which works for my hosting...

    Thanks

  11. naughtythakur
    Member
    Posted 1 year ago #

    Today I got another reply from my host.....

    Please read it here....
    ------------------------------------------
    Hi,

    I apologize for the delay in our response. I am currently unable to find the error on your site. Additionally, I created a page to test libcurl at http://www.bollywoodzz.com/test_curl.php which downloads the specific image you were having problems with from YouTube and displays it. If you are continuing to have the problem it does not appear to be related to libcurl not functioning correctly. Is there a specific URL that we can go to that will produce the error?

    Thank you,
    -----------------------------------------------

    Now tell me what to do??

    How to fixed the issue??

    Thanks

  12. GKDantas
    Member
    Posted 1 year ago #

    Same error message here. The stranhe thing is that I was using Auto Feature Image plugin and it cant create the feature image from Youtube anymore too.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic