WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Tweets As Posts
[resolved] Scheduled updates not working. (12 posts)

  1. rapidz
    Member
    Posted 1 year ago #

    For some reason, the scheduled updates don't seem to be working. It says '...The next update is scheduled for Monday 30th of July 2012 - 09:02:38' and it's the 1st August!

    How do the automatic updates work? Do they use cron?

    http://wordpress.org/extend/plugins/tweets-as-posts/

  2. Chandesh Parekh
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Rapidz, yes a cron job is set up. Has an update still not fired for your site?

  3. rapidz
    Member
    Posted 1 year ago #

    How does it setup a cronjob? It clearly isn't working with mine. Do i have to manually setup a cronjob in cpanel? I'm on a shared server...

    Thanks.

  4. rapidz
    Member
    Posted 1 year ago #

    This is the response I got from my host:

    Sorry to hear that but you will need to contact the author for support with that plugin as they should be able to assist as they know exactly what their code is doing and how it works and what it may specifically need, from the hosting, so that it can function.

    A common problem with these type of "plugins" is that they tend to make loopback connections (connection to self) over HTTP, which is blocked on our servers to maintain security. You could check with the author and if that is the case you should ask them if they can provide a work-around to this, such as using relative URLs instead of a full URL for example.

    If the plugin is not making any loopback connections then kindly ask the author what he believes the problem to be and what he suggests we could do to fix that and we shall certainly review further for you, thanks.

  5. Chandesh Parekh
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi rapidz,

    I'll take a look at the script again - don't think I'm using absolutes anywhere but will check :)

  6. rapidz
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks Chandesh, I'm under immense pressure to get this plugin working asap - so the quicker you can do it - the better.

    I'd be extremely grateful.

    Thanks so much :)

  7. Chandesh Parekh
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Rapidz, please try a couple of things :

    1. The cron job is registered when the plugin is first installed - please remove the plugin and re-install it (The current version doesn't have the remove feature so you'll need to remove the files manually)
    2. If re-installaing doesn't work try deactivating other installed plugins to see if there's a clash

    Does the manual update run?

  8. rapidz
    Member
    Posted 1 year ago #

    The manual update work's fine. It's just the automatic update that doesn't work. If there's anyway you could send me an email - I can respond to you via email, and it would make my life a hell of a lot easier. The email address is [ redacted, support is offered via the forum and not email ]

    Thanks for responding so quickly :)

  9. rapidz
    Member
    Posted 1 year ago #

    I really don't want to sound rude here, but I first posted about this over 2 weeks ago. All I need is an answer, this is frustrating me. I just need to know if it can be done or not. If it can't please tell me - and I'll move on.

    I'm being kept in limbo here. I've emailed you from your personal website and you haven't got back to me. I've told you I will donate if we get this resolve,d but still nothing.

    What's going on Chandesh?!?

  10. Chandesh Parekh
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi Rapidz,

    I understand your frustration however I haven't found an issue with the code and although it hasn't had a huge number of downloads it's sufficient enough that the plugin is probably running on a wide enough base of servers and yours is the only issue I have of it not running the cron.

    I take it other plugins were deactivated and this one re-installed to check for clashes?

  11. rapidz
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi Chandesh,

    Firstly I'd like to apologise for my outburst yesterday, I was extremely tired - but that doesn't excuse the way I spoke.

    Firstly, I'm very grateful for the time you've spent developing this plugin. The good news is, I've figured this one out myself.

    HERE'S THE SOLUTION
    The problem lies with my host. It's a shared host, that doesn't allow for loopback connections. So the solution is to open up wp-config.php and enter the following line:
    define('ALTERNATE_WP_CRON', true);

    That should do the trick!

    If you're still having trouble and want to debug, use the following code in wp-config.php:

    define('WP_DEBUG', true); // or false
    if (WP_DEBUG) {
      define('WP_DEBUG_LOG', true);
      define('WP_DEBUG_DISPLAY', false);
      @ini_set('display_errors',0);
    }

    That will log any debug info into a wp-content/debug.log

    Hope that helps some other people that might be experiencing the same problem.

  12. Chandesh Parekh
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi Rapidz,

    No worries, as developers we've all been there :-)

    Thanks for posting the solution - that's one for the readme file.

    For those wanting more info on the solution see response #8 from Otto here

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.