WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Theme My Login
[resolved] Can't adjust settings in WordPress 3.3 (18 posts)

  1. Contemplative Computing
    Member
    Posted 2 years ago #

    Just updated and the settings page is totally broken. A couple menu items appear but most everything is unavailable.

    http://wordpress.org/extend/plugins/theme-my-login/

  2. nsp-code
    Member
    Posted 2 years ago #

    The same here.

  3. lindsaydover
    Member
    Posted 2 years ago #

    Any solutions to this other than going back to another version of WP?

  4. DivaVocals
    Member
    Posted 2 years ago #

    Wait for the author to update or rollback your WP version.. This is why I have now gotten into the habit of NOT updating WP until all/most of my plugins are updated..

  5. lindsaydover
    Member
    Posted 2 years ago #

    I normally do that but I got trapped in how pretty it looked and updated a few of my 30 or so installs and now I'm regretting it but this particular install I can't rollback at the moment so.... :(

  6. Jeff Farthing
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    I will look into this.

  7. Jeff Farthing
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Just tested with 3.3 and it works as it always has. You apparently have another plugin/theme conflicting.

  8. Contemplative Computing
    Member
    Posted 2 years ago #

    Jeff why do you think many people suddenly have the same problem? It was working fine for me and then immediately stopped working when I upgraded.

    What I'm hearing from you is that perhaps another plugin I was previously using didn't conflict with Theme My Login under 3.2.1, but does conflict under 3.3. Is that correct?

  9. Jeff Farthing
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    I was referring to the notion that you possibly activated a new plugin or theme.

  10. Contemplative Computing
    Member
    Posted 2 years ago #

    Ah. I understand that notion, although it does not match my experience. There also seem to be other people experiencing the issue.

    Oh well, I found another plugin that does almost as good a job. Thanks for responding here Jeff!

  11. bof1946
    Member
    Posted 2 years ago #

    I can also confirm that there is a problem, and it occurs on two sites which have different combinations of plugins.

    I'm going to do a little digging, but I sense it's something to do with the new style admin menus in 3.3.

  12. bof1946
    Member
    Posted 2 years ago #

    I've narrowed it down in my case to a conflict with the 'WP Survey and Quiz Tool' plugin. I've noticed that in the failing state, the additional 'tabs' classes (ui-tabs, ui-widget etc) are missing from the div #tml-container (and other classes are similarly missing from later elements). I imagine these are set up by the jQuery UI tabs module, which seems to be initialised by code in theme-my-login-admin.js. The script tag for this file is present in the <head> section, though.

    I'm guessing that if ui-tabs isn't initialised it would cause the problems I'm seeing. I have to leave this for the moment, but maybe what I've discovered will help.

  13. bof1946
    Member
    Posted 2 years ago #

    I now understand the problem. WP Survey and Quiz Tool loads a script file containing jQuery Tools (http://flowplayer.org/tools/). A comment in the file says

    * jQuery Tools 1.2.5 - The missing UI library for the Web
     *
     * [tabs, tooltip, overlay, scrollable]

    Theme My Login loads the jQuery UI tabs module, and this must conflict with the jQuery Tools version (see stackoverflow.com). Certainly if I rename the script file so it can't load, the problem with Theme My Login goes away.
    I'm not a Javascript expert, so I don't fully understand how the conflict occurs and I can't suggest a solution, but if I were jeff I'd want to see if there was any way I could protect my code from a conflict like this.

  14. Jeff Farthing
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    My code is only loaded on my settings page. It's a shame other plugin authors don't do the same. This is a conflict caused by other plugins not properly loading javascript on THEIR PAGE ONLY.

  15. bof1946
    Member
    Posted 2 years ago #

    I've filed a bug report against WP Survey and Quiz Tool.
    I've learnt a lot from delving into this!

  16. Daniel J. Lewis
    Member
    Posted 2 years ago #

    I deactivated every plugin and Theme My Login still doesn't send the expected emails from WordPress 3.3.

  17. KatyP
    Member
    Posted 2 years ago #

    @bof1946 - Thank you for all your detective work. You clued me in as to my Theme My Login wasn't working once I upgraded to 3.3. It was a conflict with my quiz plugin: "mTouch Quiz" which wasn't working in 3.3 anyway. I deactivated it and presto! Theme My Login works!

  18. KatyP
    Member
    Posted 2 years ago #

    Ahh I spoke to soon. Yes, Theme My Login works...but for some reason when it's activated, my widgets disappear from the front end.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic