WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

The Events Calendar
[resolved] Events Calendar not Showing (15 posts)

  1. artifaktCom
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hey there,

    My events calendar isn't displaying at all. On the backend, it's seemingly set up correctly, but we just cant get it to work. When you click the events in the nav bar (called timetable but with a slug of event), the page refreshes, but the homepage is still displayed.

    I've deactivated all the plugins and switched to Twenty Eleven, and the calendar displayed as expected. So, I believe it's an issue with theme compatability. Im using this theme: http://www.woothemes.com/2012/02/whitelight/

    Any chance you could help us figure out why it isn't working, and set us up with a resolution to this problem?

    Much thanks.

    http://wordpress.org/extend/plugins/the-events-calendar/

  2. thessperchance
    Member
    Posted 2 years ago #

    I have the same issue and coincidentally I am using the same exact theme. Looks like a themes incompatibility. I tried a different wootheme Canvas that i had and it seemed to work fine. Unfortunately I want to use Whitelight so i might be out of luck on this one.

  3. artifaktCom
    Member
    Posted 2 years ago #

    Yeah. It's definitely a theme-compatability issue. I worked with the Tribe support guys to resolve it, but we just couldn't figure out a way to get it to work. Oddly enough, I also tried this events plugin, and I had the exact same issue.

    In the end, I ended up using this plugin. It works perfectly with the Whitelight.

  4. thessperchance
    Member
    Posted 2 years ago #

    Thanks! That other plug-in works very well!

  5. artifaktCom
    Member
    Posted 2 years ago #

    No prob. Glad it worked out for you!

  6. artifaktCom
    Member
    Posted 2 years ago #

    @thessperchance

    Just curious, but have you been getting any cron issues on your site? It seems to be a problem with the 'All In One Events Calendar'. It seems to append ?doing_cronXXXXXXX after each URL. Once you deactivate, the problem goes away?

  7. thessperchance
    Member
    Posted 2 years ago #

    I think my links are ok. The only thing is I get a "?instance_id=4" at the end of the calendar event page link. Kind of messy looking.

  8. artifaktCom
    Member
    Posted 2 years ago #

    Try reverting back to version 1.7 of the calendar. That should fix it.

  9. roblagatta
    Modern Tribe Support
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Just confirming that you and I are set based on our email exchange here, Andre. Sorry you weren't able to get the plugin functional but glad you found a workaround in the interim. If you do ever return to The Events Calendar let us know how else we can help you out.

  10. artifaktCom
    Member
    Posted 2 years ago #

    @roblagatta

    Definitley! Thanks so much for your work trying to straighten the plugin out. Turns out, it was just a teheme compatbility issue. It had nothing to do with the plugin at all. I have full intentions of using it in the future, just not with this theme.

    Thanks Rob!

  11. jasontremblay
    Member
    Posted 2 years ago #

    I was also having this problem. Did some digging and found that it was because my theme was filtering the request, as documented on this page:

    http://codex.wordpress.org/Plugin_API/Filter_Reference/request

    In the example there, we create a dummy query, and then check it's "is_home" property. I assume "is_home" should be true only for the blog home page, however it seems to be true for the "events" query too.

    Extra explanation...

    In the WordPress core, in wp-includes/query.php, line 1605-1606, it's basically assuming that if other conditions aren't met (i.e. is_singular, is_archive, etc) then "is_home" should be true. That seems like a round-about way of setting is_home, but I don't know the intention behind it, so I can't really say for sure.

  12. roblagatta
    Modern Tribe Support
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Thanks for confirming on this one, jasontremblay. Glad to hear you got this figured out. Do you need anything else from us at this time? If so, just give me a shout. Thanks for your support so far and your insight on this thread.

  13. grav
    Member
    Posted 1 year ago #

    Sorry to be so dumb, but I have the same issue with the Whitelight Wootheme and The Events Calendar plugin. I really appreciate the support and insight provided here. I understand that the fix involves adding the code referenced above by jasontremblay to functions.php, but I don't know how to change the code. I'm most thankful for any help.

  14. jasontremblay
    Member
    Posted 1 year ago #

    Actually, I wasn't explaining how to add any code. I was saying it's a problem with WordPress core. You may be able to search your theme's code for "is_home" and find a way to work around/remove that.

    ...unless yours is a different problem with the same symptoms, which is always a possibility.

  15. roblagatta
    Modern Tribe Support
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    ^- thanks Jason.

    Grav: does this help point you in the right direction?

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.