WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Subscribe To Comments Reloaded
[resolved] Subscribers not receiving emails (16 posts)

  1. natoshaledbetter
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hi Camu! I love the simplicity of your plugin, but just can't get it to work.

    Okay. So here's what happens. I only offer a link to subscribe without posting. So, subscribers click the link to subscribe, enter their email address and click "Send." I get an email saying someone subscribed to the comments. Great.

    Then I go to the settings>manage subscriptions area to confirm their subscription and there are no email addresses listed when I click "list all the subscriptions." And they're not receiving email notifications.

    As you mentioned in some of the earlier forum posts, I have checked all the fields on the Options and Messages pages. All the ones you have mentioned in the earlier posts are filled in. I'm really not sure what to do next to resolve my issue.

    Thanks in advance for your time and efforts to resolve my problem.

    The details: I have a ton of multisites and use Default Blog to create each one, carrying settings from one blog to the other, so all the multisites are similar. I do use other plugins and will be happy to share which ones if you think it's relevant.

  2. camu
    Member
    Plugin Contributor

    Posted 3 years ago #

    Hi there,

    are you using Proper Network Activation in your multisite environment as per my installation quick setup guide?

    Thanks,
    Camu

  3. natoshaledbetter
    Member
    Posted 3 years ago #

    Thanks so much for the quick response.

    Yes. I installed the Proper Network Activation when I first using your plugin and it is still installed.

  4. camu
    Member
    Plugin Contributor

    Posted 3 years ago #

    Could you check if, for each blog in your network, you have the corresponding table for my plugin? wp_x_subscribe_reloaded

    Thanks.

  5. natoshaledbetter
    Member
    Posted 3 years ago #

    I certainly wouldn't mind, but I don't know where to find the tables. Can you steer me in the right direction?

  6. camu
    Member
    Plugin Contributor

    Posted 3 years ago #

    Have you ever used phpmyadmin?

    Camu

  7. natoshaledbetter
    Member
    Posted 3 years ago #

    Nope. But I was able to login and find the right direction. Learn something new every day!

    It doesn't look like there is a wp_x_subscribe_reloaded table for each blog. I only found 3 instances of the table (out of 20 or so blogs). I am sure I must have done something completely wrong somewhere, but is there something I can do to fix it?

  8. camu
    Member
    Plugin Contributor

    Posted 3 years ago #

    I assume your php/mysql went out of memory while creating all the tables. You can just disable/enable my plugin again and see if it creates all the tables this time.

    Camu

  9. natoshaledbetter
    Member
    Posted 3 years ago #

    So, I went to one of my blogs>plugins>subscribe to comments reloaded>network deactivate. It deactivated all my blogs. Then I clicked network activate, and it showed wordpress activating all of them.

    I went back to my tables, refreshed the page and I only found the 3 instances again. Did I miss something somewhere?

  10. camu
    Member
    Plugin Contributor

    Posted 3 years ago #

    No you did everything right. It seems like the network activation process fails somewhere. You would need access to your mysql log file in order to see what is going on under the hood.

    Camu

  11. natoshaledbetter
    Member
    Posted 3 years ago #

    Okay. I've looked around in there and can't find what I think I'm looking for. I looked at dev.mysql.com and found this:

    If you specify no name for the general query log file, the default name is host_name.log. The server creates the file in the data directory unless an absolute path name is given to specify a different directory.

    Is this what I'm looking for? Is it in with my databases?

  12. camu
    Member
    Plugin Contributor

    Posted 3 years ago #

    Yes, that's exactly what you would be looking for :) Can't you ask your hosting provider to help you with this matter?

    Thanks,
    Camu

  13. natoshaledbetter
    Member
    Posted 3 years ago #

    I can do that. Once I find the log, would they be the ones to help me out? Or should I come back here to clear up what's going on?

  14. camu
    Member
    Plugin Contributor

    Posted 3 years ago #

    Well, once you find the reason why the activation is not being completed (out of memory, error in sql, etc) let me know and we'll figure it out together.

    Camu

  15. natoshaledbetter
    Member
    Posted 3 years ago #

    Okay. Thanks so much camu.

  16. camu
    Member
    Plugin Contributor

    Posted 3 years ago #

    Sure, no problem.

    Camu

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic