WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[Plugin: Simple Tags] Slow Performance (27 posts)

  1. genesteinberg
    Member
    Posted 6 years ago #

    I am using your latest 2.5 compatible version. On one of my blogs, it causes the display of any post to slow up considerably compared to the prior version, which was just fine.

    Also, I'm not sure about your Auto Tags feature, since it doesn't seem to do that.

    Can you explain?

    Peace,
    Gene

  2. genesteinberg
    Member
    Posted 6 years ago #

    I wanted to add one more thing. By this afternoon (Monday, Mountain Standard), it got so slow that my site was almost impossible to access. I disabled your plugin and things turned to normal.

    Peace,
    Gene

  3. a.s.
    Member
    Posted 6 years ago #

    I noticed the same thing..

  4. genesteinberg
    Member
    Posted 6 years ago #

    What bothers me is that most of the time I post something about a problem in these forums, there is no response. I've messages going back several months, still unanswered. :(

    Peace,
    Gene

  5. Amaury Balmer
    Member
    Posted 6 years ago #

    Maybe try to deactive "Auto-link" feature ?

    I profile (with Xdebug) my plugin today, and this feature degrade performance... but i'haven't any alternative...

  6. slakethirst
    Member
    Posted 6 years ago #

    genesteinberg: Simple Tags 1.5.2 was released today (April 1), and purports to address performance issues.

  7. genesteinberg
    Member
    Posted 6 years ago #

    I tried 1.5.2 and it made no difference, even with Auto-link deactivated.

    Sorry. It's a neat idea, but needs work.

    Peace,
    Gene

  8. array064
    Member
    Posted 6 years ago #

    Yes, me too. It's getting slower performance when I installing Simple Tags 1.5.2.

  9. genesteinberg
    Member
    Posted 6 years ago #

    As of the 1.5.3 update, the problem still exists. :(

    I am extremely concerned that the author seems to have made several changes of various sorts, but the core problem isn't being touched at all. Right now this plugin, which has so much promise, remains unusable.

    Peace,
    Gene

  10. slakethirst
    Member
    Posted 6 years ago #

    Here's something I don't fathom. I'm using SimpleTags 1.5.3 (and WP 2.5), and when I perform some administrative actions, like activating or deactivating a plugin—tasks that perform a redirect on submit, I think —the redirect fails. I'm left with a completely blank page, no content, no source. In the case of activating/deactivating a plugin, the url of the page I get includes a nonce (e.g. http://example.com/wordpress/wp-admin/plugins.php?action=deactivate&plugin=no-www.php&_wpnonce=5f54e4f7c2) which normally I never see. If I'm updating a link via the Link Manager, it stalls on http://example.com/wordpress/wp-admin/link.php. This isn't interaction with another plugin, as it happens when Simple Tags is the only running plugin.

    So, something in Simple Tags appears to be breaking my administrative interface with 100% reproducibility. I've uninstalled it for the time being, but look forward to future updates.

  11. Amaury Balmer
    Member
    Posted 6 years ago #

    Stop crying!

    Give me your PHP configurations, memory limit, MySQL version, etc.
    Simple Tags work very well with a majority of people...

  12. genesteinberg
    Member
    Posted 6 years ago #

    Here ya go:

    Database Data Disk Usage 10.2 MB
    Server Apache/2.2.8 (Unix) mod_ssl/2.2.8 OpenSSL/0.9.7a mod_auth_passthrough/2.1 mod_bwlimited/1.4 FrontPage/5.0.2.2635
    Database Index Disk Usage 1.7 MB
    PHP v5.2.5
    MYSQL Maximum Packet Size 16 MB
    MYSQL v5.0.45-community
    MYSQL Maximum No. Connection 500
    GD bundled (2.0.34 compatible)

    PHP memory 64MB

    I can adjust a few things, since it's a dedicated server.

    Peace,
    Gene

  13. genesteinberg
    Member
    Posted 6 years ago #

    One more thing: I can include more info on the PHP setup, but it's a pretty standard configuration set up with WHM/cPanel.

    Peace,
    Gene

  14. raygene
    Member
    Posted 6 years ago #

    I wanted to download this plugin but after reading the threads, I'll wait till all problems are worked out.

  15. Rok
    Member
    Posted 6 years ago #

    I wanted to download this plugin but after reading the threads, I'll wait till all problems are worked out.

    You better be, if you're not willing to update on daily basis, as this plugin keep rolling a new version on each day. Since sun' 1.5.3 is the 7th version that has been released.

    More over, if you want Technorati tags & cloud, then better think, as upto version 1.5, the plugin is not able to display Technorati Tag & cloud, and more over reaching/getting reply from the author is not possible, as he never reponds.

    I've made around 10 comments and 5 emails to the author about Technorati(xformat) issue since WordPress 2.3 release, but till date, I've not received, even a word.

  16. Evita
    Member
    Posted 6 years ago #

    plugin is not able to display Technorati Tag & cloud

    Well, I have post tags, a tag cloud, technorati tags and related posts with this wonderful plugin in WP 2.3 and WP 2.5.
    So I think YOU have a special problem with "Simple Tags".

  17. Roy
    Member
    Posted 6 years ago #

    Just wondering. Does the plugin have more functionalities than the tag functionalities of WP 2.5 itself? I use the plugin in 2.3.3, but I don't think I'll need it anymore in 2.5 (for what I saw so far).

  18. genesteinberg
    Member
    Posted 6 years ago #

    The ability to place related posts without having to fiddle with your themes, for one.

    Peace,
    Gene

  19. Roy
    Member
    Posted 6 years ago #

    Right, that's a function that I never tried (looky me, I can always give it a go when the speed problems are solved!).

  20. Rok
    Member
    Posted 6 years ago #

    Well, I have post tags, a tag cloud, technorati tags and related posts with this wonderful plugin in WP 2.3 and WP 2.5."

    Would you mind sharing your php code to display Technorati "Tags & cloud" with Simple Tags plugin, 'coz it's going to help many others users, who've asked same question here on the forum many times????

  21. Evita
    Member
    Posted 6 years ago #

    for Rok:

    '<?php st_the_tags('xformat=%tag_technorati%'); ?>'

  22. p.mazz
    Member
    Posted 6 years ago #

    Anyone,

    I need to read something about 'Tags' and 'Blogroll' so I can understand how to use!!!

    Any help is appreciated

  23. genesteinberg
    Member
    Posted 6 years ago #

    I had hoped we'd have an update from the author of Simple Tags as to how he is progressing with the reports of slow performance :(

    Am I wrong, or is this proving to be a hard nut to crack? Maybe a combination of circumstances difficult to reproduce, particularly since not everyone has the problem?

    Would it depend, for example, on the number of tags you have on your blog? With nearly 1,000 posts, you can understand my tags approach 7,000.

    Peace,
    Gene

  24. genesteinberg
    Member
    Posted 6 years ago #

    One thing is that, when one plugin doesn't do the job, others can be found that do:

    So, between WP Auto Tagger and Recent Posts, I was able to duplicate and exceed the functions your plugin provided that I needed -- and there's no impact to performance.

    Good luck.

    Peace,
    Gene

  25. Amaury Balmer
    Member
    Posted 6 years ago #

    genesteinberg > try the latest version ?

  26. jabecker
    Member
    Posted 6 years ago #

    I'm using version 1.5.3 and still having performance issues.

    I unchecked Meta Keyword --> Automatically included in header

    And that has helped a lot.

  27. genesteinberg
    Member
    Posted 6 years ago #

    Yes, yes, it's a whole lot better. :)

    I'll let you know how it fares in the days to come.

    Thanks.

    Peace,
    Gene

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic