WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Shortcodes Ultimate
[resolved] Tabs (multiple) stopped working (10 posts)

  1. EclipseDesignConcepts
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi! I am a bit perplexed (and frustrated) and I hope you can help me!

    I just spent a considerable amount of time building out the content for the three tabs I set up using this plugin. I tested the plugin before I began to make sure it was working and it was. So, I proceeded to spend a bunch of time building the content. I tested the plugin regularly throughout the process and it continued to function correctly. Now, about a week after I completed the content, the plugin stopped functioning. Now, only the content on the first tab is visible and the other tabs don't 'click'.

    I tried various combinations of using the Disable custom formatting and the Compatibility Mode without success. I don't recall running any updates to this plugin or my WordPress installation that might have broken it and I haven't added any new plugin's since that last time this was functioning correctly. This all leaves me at a loss as to which direction I should go to correct the problem.

    I saw a thread on compatibility where someone mentioned having the same issue about a year ago, but no one had answered her inquiry and the thread is now closed.

    I really liked this feature and would like to fix it rather than starting over with a different plugin and would greatly appreciate you guidence!

    http://wordpress.org/extend/plugins/shortcodes-ultimate/

  2. mako2
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hello,

    I am also having problems with the tabs. I cant make them work. Mine dont even show in the page. Were you able to fix this?

  3. EclipseDesignConcepts
    Member
    Posted 1 year ago #

    No, sadly, I wasn't able to find a solution and, as you can see, I haven't received a response as of yet. I have started searching for an alternative but haven't found one that works. Sorry!

  4. BK
    Member
    Posted 1 year ago #

    I'm no expert, but I was having the same problem too. But I started having a little more luck when I switched to the HTML view instead of the VISUAL view. I pasted the sample code from the "Usage" column I found in the side menu of the dashboard under "Settings-->Shortcode-->Shortcode"
    [tabs style="1"] [tab title="Tab name"] Tab content [/tab] [/tabs]
    That seemed to at least get me started... but I still have stuff to figure out. I'll post again once I have a better idea of what I'm doing. :-)

  5. BK
    Member
    Posted 1 year ago #

    Okay, this probably doesn't exactly answer the question, but I have often found that when I open a page up in edit view and switch back and forth between the "visual" setting and the "HTML" setting it often breaks the code somehow and I have to go in and make the necessary repairs. I've had this problem with several plugins... then again, maybe it's just me. I hope you don't have to re-write and design your tabs again. I just started, so nothing lost. :-/

    But here's what my working HTML looked like. Take note of the opening tag [tabs style="1"] and the closing tag [/tabs] that enclose the tabs variables. This makes it display within the box. ...if you find mistakes, please be gentle, I'm just a newbie baby. :-)

    [tabs style="1"]
        [tab title="First Tab"] This text would be any content you want to add underneath the first tab.
          [/tab]
        [tab title="Second Tab"] This text would be any content you want to add underneath the 2nd tab
          [/tab]
        [tab title="Third Tab"] This text would be any content you want to add underneath the 3rd tab
          [/tab]
    [/tabs]

    Also, I was able to customize the colors using the Settings --> Shortcodes --> Custom CSS dialog box. There's a link to the original CSS. Here's a sample of the CSS modifications I made to Style 1:

    .su-tabs { margin: 0 0 1.5em 0 }
    .su-tabs-style-1 .su-tabs-nav {
    	padding: 5px 5px 0 5px;
    	margin: 0;
    	height: 40px;
    	background: #887865;
    }
    .su-tabs-style-1 .su-tabs-nav span {
    	display: block;
    	float: left;
    	padding: 0 20px;
    	height: 39px;
    	line-height: 39px;
    	margin-right: 5px;
    	cursor: pointer;
    	border-top: 1px solid #fff;
    	border-right: 1px solid #fff;
    	border-left: 1px solid #fff;
    	background: #e7e0bb;
    }
    .su-tabs-style-1 .su-tabs-nav span:hover { background: #bcb385 }
    .su-tabs-style-1 .su-tabs-nav span.su-tabs-current { background: #fff }
    .su-tabs-style-1 .su-tabs-pane {
    	padding: 15px;
    	border-right: 5px solid #887865;
    	border-bottom: 5px solid #887865;
    	border-left: 5px solid #887865;
            background: #fff;
    }
    .su-tabs-style-2 .su-tabs-nav {
    	padding: 5px 5px 0 5px;
    	margin: 0;
    	height: 40px;
    	background: #222;
    }
  6. EclipseDesignConcepts
    Member
    Posted 1 year ago #

    :-/ I'm glad this fix worked for you! thanks for trying to help me. Unfortunately I had the exact same results and I 'see' all three tabs but only can view the content of the first tab which is visible by default. I'm beginning to think one of my problems is the theme I am working with. Seems I have issues with a lot of plugins. It is a real shame since I am not using a free theme, I am using one I paid for. :( Oh well. Off to figure something else out.

    Thanks again!

  7. BK
    Member
    Posted 1 year ago #

    :-( Ugh. That's always a sick feeling when you've invested in something only to find it doesn't live up to expectations. Have you tried disabling some of your other plugins one by one to see if one of those are conflicting with it? I have a plugin I love to use, but always have to load it last because it breaks everything else if I load it early on in the construction... guess I should go looking for another one, but alas, haven't had the time. Wish I had a better handle on php.

    Good luck, hope you figure it out.

    BTW, I've had a lot of success modifying the Graphene theme, it has a ton of really sweet built ins and is free. I also like the U-Design WordPress Theme ($50).

  8. EclipseDesignConcepts
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have tried a few but was hesitant to go through them all since I have been down that route before, seems though it's my last alternative :p I'll hope that that is the issue!

    Thanks for the help! I'll have to check out those themes ;)

  9. EclipseDesignConcepts
    Member
    Posted 1 year ago #

    YAY! After much trial and error I found the right combination of things that made my Shortcodes Ultimate tabs feature work again! It was a combination of the above (using the html instead of visual) and getting rid of the plugin Magic Contact. I liked the Magic Contact feature but, I want the tabs feature more and there are other plugin's like Magic Contact that I can try. YAY! The funny thing it I had suspected the Magic Contact plugin as that was the last installed plugin before the tabs feature broke but when I deactivated it, I had the same issue. So, I tried it again but set the tabs code in html and had a winner.

    Thanks for the help! :)

  10. BK
    Member
    Posted 1 year ago #

    WooHoo! That's wonderful! So glad you figured it out. Good luck on the rest of your project... and thanks for the info on Magic Contact -- duly noted. :-)

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic