WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[resolved] [Plugin: Register Plus] Simple captcha - ERROR: Image Validation does not match. (6 posts)

  1. jpwagnon
    Member
    Posted 5 years ago #

    Hi,

    i want to use the simple captcha, but it keeps telling me the image don't match as i test it.
    i added the <?php session_start(); ?> code in the wp_login.php page, as suggested in the admin page of the plugin, but it doesn't help.

    My provider has php 5.x, i have wordpress 2.6.3, and register plus 3.5.1.

    Any idea ?

    Thx in advance for any tip.

  2. jpwagnon
    Member
    Posted 5 years ago #

    Well, since register plus works on my localhost (wamp), but not on my provider's server, i figure it must something on the software server side layer.
    i dropped register plus, and went for the sabre plugin, which works really fine too, even it doesn't have the extended field registering capabilities.

  3. kjetilgf
    Member
    Posted 5 years ago #

    Its nice.
    The only thing to be aware of, is that its incompatible with the (also great) SimplePress forum plugin.
    Kjetil

  4. Greg J.
    Member
    Posted 5 years ago #

    For readers having similar problems, note a clarification of the fix given by Register Plus (on its Settings page):

    If the first line of your wp_login.php is:
    <?php

    Then the way to add the code <?php session_start(); ?>
    to the top line of the wp_login.php file is to change the first line to:
    <?php session_start();

    (This worked for me, but I don't know much PHP.)

  5. StrangeAttractor
    Member
    Posted 5 years ago #

    If the first line of your wp_login.php is:
    <?php

    Then the way to add the code <?php session_start(); ?>
    to the top line of the wp_login.php file is to change the first line to:
    <?php session_start();

    Tried this and it's not working for me -- the CAPTCHA, even when filled out correctly, always results in an error ("image does not match").

    Any other things that might cause it not to work? I have a cloned version of the blog set up on a different server and it seems to work... same hosting company, but different server.

    Are there any things like the .htaccess etc. that might interfere with the CAPTCHA part of the form? (not quite sure how it works...)

    I'm using WordPress 2.6.3, btw.

  6. maorb
    Member
    Posted 4 years ago #

    I found the solution.

    You should turn off the register_globals on the PHP server, or just add this to your .htaccess filr :

    php_flag register_globals off

    Done this, and captcha started working perfect!

    Enjoy

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic