WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Pods - Custom Content Types and Fields
[resolved] [Plugin: Pods CMS Framework] Cant create new Pod (7 posts)

  1. mathewmackenzie
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi - just downloaded and installed Pods to have a look.

    Can't get started :-(

    I click ADD NEW POD and nothing happens. Any ideas?

    http://wordpress.org/extend/plugins/pods/

  2. Scott Kingsley Clark
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Sorry to see you're having an issue like this, can you e-mail me at uhoh (at) podsframework.org with more details and if possible, temporary access to the WP admin of the site having the issue so I can quickly debug and resolve?

  3. OldYellowCap
    Member
    Posted 2 years ago #

    I am running into the same issue using the Microsoft Web Matrix Installer. Any ideas what is causing this issue to happen?

    Thank you!

  4. Scott Kingsley Clark
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    I don't believe I heard from Mathew on this (or maybe I can't find the e-mail exchange), but I haven't nailed down why he or you are experiencing this issue. It seems to be an issue with the AJAX request that gets blocked somehow.

  5. OldYellowCap
    Member
    Posted 2 years ago #

    I resolved this problem by changing the database data type to "char" from "0" for the "is_toplevel" column in the table "wp_pod_types".

    Cheers!

  6. MarinellaF
    Member
    Posted 2 years ago #

    I have installed POD with WordPress 3.4.1 and I have the same problem.
    First of all when I click on PODS I cannot create a POD and I cannot do any operation. On my SQL server I have the tables. Thanks for the help.

  7. Scott Kingsley Clark
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    A very common problem with the Pods AJAX calls is that servers running mod_security may need to whitelist certain rules for the Pods AJAX paths. Your web host should be able to assist you in figuring out which of their rules may need tweaking.

    /wp-content/plugins/pods/ui/ajax/api.php
    /wp-content/plugins/pods/ui/ajax/misc.php

    If that doesn't resolve it, let me know and I can personally help you get it figured out.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags