WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Plugin Organizer
[resolved] WP_CRON stops plugins from loading (12 posts)

  1. ichpen
    Member
    Posted 1 year ago #

    Just starting a new thread on this. Seems whenever wpcron is automatically appended to the URL, the selective plugins do not load. Unfortunately I have several plugins that seem to fire off wpcrons randomly so its quite hard to figure out a way to fix this.

    I've selected 'affect children' but it doesn't seem to have an effect.

    Appreciate the help.

    http://wordpress.org/extend/plugins/plugin-organizer/

  2. Jeff Sterup
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Can you give me a better explanation of how you are setting this up? Are you adding http://www.yoursite.com/wp-cron.php in the URL admin and the plugins you have enabled or disabled arent loading?

  3. ichpen
    Member
    Posted 1 year ago #

    Sure.

    This thread explains it better.

    http://help.time.ly/customer/portal/questions/457068-wp-cron-fix-possibly-caused-by-disabling-loopbacks-

    Basically a few plugins such as event calendar and most backup plugins enable define( ‘ALTERNATE_WP_CRON’, true ); which causes wordpress to inject ?doing_wp_cron=1345320711.6399500370025634765625 intermittently for scheduled jobs.

    I noticed that on pages where I selectively enabled plugins the presence of doing_wp_cron at the tail of the URL would prevent plugins from selectively loading. Reloading the same page without the wp_cron part would trigger the plugin.

    HOpe this makes sense.

  4. Jeff Sterup
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    I found the problem. I have a few other changes that need to be submitted also. I will try to get it out later today. I'll let you know when it is ready to download.

  5. ichpen
    Member
    Posted 1 year ago #

    Sounds good and thanks for the quick response. Looking forward to the new release.

  6. ichpen
    Member
    Posted 1 year ago #

    BTW, separate issue also and not sure if you're interested but running selective plugins doesn't work too well in IE8. You can test this by running IE9 in compatibility view. Hit a page that has a selectively loaded plugin and you'll get errors (plugin won't load either).

    FYI for you.

    If you need a test bed try this url in IE8 and IE9:
    http://www.dasilvamotorsport.com/the-shop/

    I have a plugin (justified-image-grid) that's supposed to load on this page only.

  7. Jeff Sterup
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    I just uploaded version 2.3.1. Install that and see if it fixes your problem.

  8. Jeff Sterup
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    I'm not sure why a browser version would have any effect on selective plugin loading. The plugin loading happens on the server. Nothing happens in the browser. That looks like an issue with the justified image grid plugin not being compatible with IE.

  9. Jeff Sterup
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    It may be that there is a URL being loaded by IE8 and below through the javascript library that isnt loading what is needed because the plugin is disabled on that page. Did you try loading the justified image grid in IE without disabling it on other pages? I see that you are running an older version of the plugin but I tried v1.1 and v1.2 on their demo site and they both work.

  10. ichpen
    Member
    Posted 1 year ago #

    Yes, that was going to be my next step. Loading it up without plugin organizer and see if it's the same issue. I just noticed that it was working ok in ie9 but not in ie8 on the same page. It could be the plugin itself.

    Let me get back to you on that later on when I do some more testing.

    BTW I don't see the plugin update yet from wordpress for yours. Also, upgrade is straightforward or should I disable the selective plugins then update? It's a live site so I'm being cautious. :)

  11. Jeff Sterup
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Just update the plugin like you normally would any other plugin. Through the admin if you can. If you moved the MU plugin into place manually you might have to do that again.

  12. Jeff Sterup
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Did you get it updated, and did it solve your problem?

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.