WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Online Backup for WordPress
[resolved] Backups missing lots of files and folders (21 posts)

  1. cokeyblokey
    Member
    Posted 2 years ago #

    I'd like to start by thanking Driskell for a truly great plug-in. I switched from EZPZ Backup due to lots of issues and find this one to be much more reliable.

    However, I've just noticed that the backups i'm doing on two of my WP sites, are much smaller than usual. On further investigation it seems that only the wp-content folder is getting backed-up. It's missing wp-admin and wp-includes folders as well as most of the root files. These were always getting included in the back-up until now.

    This is happening on two separate sites, on two separate hosts.

    What's going on????

    I've not updated WP, nor the plug-in.

    I'm hoping Driskell can help out and I can see that I'm not the only one experiencing this problem.

    http://wordpress.org/extend/plugins/wponlinebackup/

  2. cokeyblokey
    Member
    Posted 2 years ago #

    just to add..

    The backups types i'm doing are manual download backups.

  3. deflime
    Member
    Posted 2 years ago #

    I can't help with your issue specifically, but is there a particular reason you need those files backed up?

    The database and the wp-content folder are the most important and really all you need to restore the site if anything goes wrong.

  4. cokeyblokey
    Member
    Posted 2 years ago #

    Thanks Defime, I realise that. The thing is, one of the sites is currently on a development server - having a FULL backup easily enables me to move it to it's live environment when ready. Yes I realise I don't need WP Online Backup to be able to achieve this, but I like the simplicity of this plug-in and it cuts out a load of steps I would have to perform with cPanel and phpMyadmin.

    Furthermore, I'm now finding the backup doesn't contain my custom theme - so it's now useless.

    UPDATE: I've just deactivated, deleted, reinstalled and activated the plug-in again. Now I have a full back-up! I've tried the back-up process 3 times now, deleting the previous one as I go and it's worked everytime. Wish I had of tried this earlier.

    My advice to anybody experiencing problems - delete the plug-in and then reinstall and activate again.

  5. cokeyblokey
    Member
    Posted 2 years ago #

    Well, unfortunately I've had to remove the 'Resolved' status.

    I'm still getting the same problems. Deleting the plugin then re-installing works for a short while but after a few back-ups I start getting missing files and folders again. This happens on all 3 sites I'm using it on. The missing folders vary from back-up to back-up.

    Nothing is ticked to be excluded and I've also checked the advanced settings mentioned by Jason in another post.

    Jason - if you want me to give you access to one of the sites, so you can see the problem yourself, then let me know.

  6. Online Backup
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Hi cokeyblokey.

    Sorry for the late response for this. The way the forum records support topics seems to have changed.

    Are you performing a download backup? Or scheduling a daily emailed backup?
    Is it the same files missing each time, or no particular pattern?

    Regards,

    Jason.

  7. cokeyblokey
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi Jason,

    Thanks for getting back to me on this.

    It's the manual, download backups I'm having problems with - haven't yet tried scheduled daily email backup.

    There doesn't seem to be too much of a pattern in what's missing from the backups. For instance, I've just performed a full back-up and the zip come in at just over 2MB (should be in the region of 12MB). This one is missing half the root files (html and php) as well as the 'wp-admin' and 'wp-includes' folders. The 'wp-content' folder is missing lots and only contains the 'themes' and 'plugins' folders - the 'plugins' folder is missing all but two of them.

    Then I performed the same back-up straight after and this time it came in at just over 6MB but still missing lots. Root files all seem to be there and all 3 WP folders are present but 'wp-contents' is still missing the all important 'uploads' folder and 'plugins' still missing all but 2.

    If I deactivate, delete and reinstall then the back-up will be perfect. I can do the back-up time after time, in quick succession and all will be fine but if I come back the next day then it's all gone wonky again!

    Let me know what you think
    Thanks
    Marc

  8. Online Backup
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Hi Marc,

    Does the event log for the backup say anything about items excluded or items skipped due to errors?

    I'll take a look through code see if I can find a reason for this and also update our tracing version that we can use if we can't find anything.

    Jason.

  9. cokeyblokey
    Member
    Posted 2 years ago #

    No, nothing in the logs concerning excluded or skipped items. I do have a folder added to the custom exclude but I get the same results whether this is excluded or not.

  10. Online Backup
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Hi Marc,

    Can you drop an email to support "at" backup-technology.co.uk and post a link to this forum topic. I'll get someone to send over a tracing version you can run which will produce a log file for us.

    Thanks,

    Jason

  11. Online Backup
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Hi Marc,

    Apologies for the delay. The tracing version is ready and we've emailed it to you with information in the email.

    Thanks,

    Jason.

  12. Online Backup
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Hi Marc,
    Did you manage to get a trace log from the second trace version I sent over?
    Thanks,
    Jason.

  13. cokeyblokey
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi Jason,

    I've had the version you sent over installed for about a week now. I've done a few manual backups and the problem has not yet come back. I'll continue to monitor and let you know if and when it goes wrong.

    Thanks
    Marc

  14. Online Backup
    Member
    Plugin Author

    Posted 2 years ago #

    Thanks Marc

  15. cokeyblokey
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi Jason,

    The problem has resurfaced. I've not needed to back up the site for a few weeks, but I did a backup just a minute ago and the backup filesize has dropped from 25MB to 5MB. The 'wp-content' folder is missing everything except the 'uploads' folder, although thats missing folders too.

    I've just emailed you the trace.log file.

  16. xemper
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have the same problem. It doesn't back up many of the files I have in the wp-content folder. My theme folder is empty, and there is only one folder under my theme folder which is "Cache" folder with a lots of txt files. None of the php files are getting backed up in my theme's folder.

  17. Online Backup
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi guys,

    What version of MySQL are you both using? I am wondering if there is some bug with it, or the PHP MySQL library. The trace.log cokeyblokey provided looks to point at some strange behaviour of MySQL.

    I've worked around it in this test - see if it works for you:
    https://wordpress.backup-technology.com/wponlinebackup-371-tracing.zip

    Regards,

    Jason

  18. cokeyblokey
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks Jason - I've installed that tracing version now and will keep an eye on the backup sizes.

    On that particular site it's using:

    MySQL version: 5.0.96-community
    PHP version: 5.3.17

    On another site with the same problem:

    MySQL Client API version: 5.1.49
    PHP version: 5.2.17

  19. xemper
    Member
    Posted 1 year ago #

    MySQL Client API version: 5.1.49
    PHP version: 5.2.17

    Above my versions. Thanks for your quick reply.

  20. Online Backup
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi xemper,

    Please try the tracing version and let me know if it works for you. If not, email the trace.log file as described above.

    Thanks,

    Jason

  21. Online Backup
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi all,

    This issue should be completely gone in the latest version now. It was fixed in 2.2.7, and now with 2.2.10 it works for non-UTF8 filenames as before, but even better (previously it would skip the file and raise errors.)

    Let us know if anything like this pops up again.

    Regards,

    Jason

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.