WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

NextGEN Gallery
[resolved] Plugin not working / galleries not showing (9 posts)

  1. mskmw
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hello,

    I installed the plugin and it works fine with the Standard Twenty Eleven Theme.

    But I have a custom made theme from themefuse.com and on my article pages the integrated slideshow does not show up.

    Are there any restrictions for the plugin?

    http://wordpress.org/extend/plugins/nextgen-gallery/

  2. smigliorato
    Member
    Posted 1 year ago #

    What is the exact slideshow you are using?

    It looks like some (maybe all?) of the themefuse themes include multiple versions of jquery. This can cause problems with certain plugins and effects.

    If you can provide a link to your site it would help. Your theme might include its own lightbox and other scripts that could be interfering with the NextGen stuff.

  3. mskmw
    Member
    Posted 1 year ago #

    NextGEN Gallery Version 1.9.7

    For Example:
    http://playone.mediasolutions-kmw.de/book_of_ra/

    Plugin Check says: Missing the call to wp_footer() in your theme, contact the theme author

    But the call is already there.

  4. smigliorato
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks for the link.

    I found the problem, but I can't give you a quick fix yet. It appears you are using the Anything Slider plugin to display your slideshow.

    You have a slideshow set up, but it doesn't look like there are actually any images or "slides" to display.

    The code for your slideshow, on the linked page, is:

    <div class="slideshow" style="width:400px;height:300px">
      <div class="wrapper" style="width:400px;height:325px">
        <ul></ul>
      </div>
    </div>

    You need some <li>*Insert Slides Here*</li> in your unordered list (

      ). Something like this:

      <div class="slideshow" style="width:400px;height:300px">
        <div class="wrapper" style="width:400px;height:325px">
          <ul>
            <li>*Insert Slide 1 Here*</li>
            <li>*Insert Slide 2 Here*</li>
            <li>*Insert Slide 3 Here*</li>
          </ul>
        </div>
      </div>

      The question is, are you hardcoding the slideshow, or using a plugin or shortcode to display it.

      As far as I know, NextGen doesn't support Anything Slider out of the box. How are you integrating the two?

  5. mskmw
    Member
    Posted 1 year ago #

    I added the NextGEN slideshow with this short code: [slideshow id=6]

    If i switch the theme to Twenty Twelve, the slideshow works.

    The plugin seems to be used in the themefuse theme that I use?

  6. smigliorato
    Member
    Posted 1 year ago #

    I had a feeling that might be the case.

    After a bit of searching, I think the probably is not that the plugins are interacting, but that the shortcode is being used by your theme.

    Is this your theme?

    If you look down the page, you will notice that [slideshow] is a shortcode that your theme uses. It shows a usage example as well. Based on that example, I think that is exactly where the problem is.

    Since I don't have your paid theme, it's hard for me to figure out how to disable the shortcode.

    What we I can help you with, is modifying the NextGen shortcode.

    My post ended up becoming pretty long, so I wrote it on my blog.

    Go here to learn how to fix your NextGen Galler slideshow

    I tried to make everything as simple as possible.

    Let me know how it works out.

  7. mskmw
    Member
    Posted 1 year ago #

    Great!

    That was the Problem. The slideshow tags had the same name. I edited the Theme Slider function and now it works!

    Thanks for your help!!!

  8. smigliorato
    Member
    Posted 1 year ago #

    Glad I could help.

    If you would be so kind as to mark this resolved, it would be sweet.

    It lets people know that there was a solution here, if they happen to run into this problem and are searching for answers.

  9. mskmw
    Member
    Posted 1 year ago #

    Done

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.