WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[Plugin: NextGEN Gallery] Zip upload doesn't work (blank page) (23 posts)

  1. dmak
    Member
    Posted 6 years ago #

    I am testing out the zip upload and it doesn't work! The content part in the admin panel just goes blank. Any help is appreciated.

  2. dmak
    Member
    Posted 6 years ago #

    Also, when I upload the pictures using flash enabled. It get's stuck at 0% when creating thumbs.

  3. Anonymous
    Unregistered
    Posted 5 years ago #

    Hi there,

    I have the same issue as well. Anyone able to advise?

  4. dmak
    Member
    Posted 5 years ago #

    help please!

  5. niksy
    Member
    Posted 5 years ago #

    Same problem here, any chance of fixing this?
    Thanks!

  6. Alex Rabe
    Member
    Posted 5 years ago #

    Check you memory limit and the current memory usage, post your server settings here

  7. niksy
    Member
    Posted 5 years ago #

    Server Settings

    * Operating System : Linux
    * Server : Apache/1.3.41 (Unix) mod_auth_passthrough/1.8 mod_log_bytes/1.2 mod_bwlimited/1.4 FrontPage/5.0.2.2635 mod_ssl/2.8.31 OpenSSL/0.9.7a
    * Memory usage : 14.7 MByte
    * MYSQL Version : 5.0.51a-community-log
    * SQL Mode : Not set
    * PHP Version : 5.2.6
    * PHP Safe Mode : Off
    * PHP Allow URL fopen : Off
    * PHP Memory Limit : 32M
    * PHP Max Upload Size : 20M
    * PHP Max Post Size : 20M
    * PHP Max Script Execute Time : 30s
    * PHP Exif support : Yes ( V1.4 )
    * PHP IPTC support : Yes
    * PHP XML support : Yes

    GD support

    * GD Version : bundled (2.0.34 compatible)
    * FreeType Support : Yes
    * FreeType Linkage : with freetype
    * T1Lib Support : No
    * GIF Read Support : Yes
    * GIF Create Support : Yes
    * JPG Support : Yes
    * PNG Support : Yes
    * WBMP Support : Yes
    * XPM Support : Yes
    * XBM Support : Yes
    * JIS-mapped Japanese Font Support : No

  8. Alex Rabe
    Member
    Posted 5 years ago #

    Ok, reduce the resolution (800 x 600) of your images and try it again

  9. dmak
    Member
    Posted 5 years ago #

    Server Settings

    * Operating System : Linux
    * Server : Apache/1.3.34 Ben-SSL/1.55
    * Memory usage : 8.35 MByte
    * MYSQL Version : 5.0.51a-log
    * SQL Mode : Not set
    * PHP Version : 4.4.8
    * PHP Safe Mode : Off
    * PHP Allow URL fopen : On
    * PHP Memory Limit : 40M
    * PHP Max Upload Size : 20M
    * PHP Max Post Size : 8M
    * PHP Max Script Execute Time : 50000s
    * PHP Exif support : Yes ( V1.4 )
    * PHP IPTC support : Yes
    * PHP XML support : Yes

    GD support

    * GD Version : bundled (2.0.28 compatible)
    * FreeType Support : Yes
    * FreeType Linkage : with freetype
    * T1Lib Support : No
    * GIF Read Support : Yes
    * GIF Create Support : Yes
    * JPG Support : Yes
    * PNG Support : Yes
    * WBMP Support : Yes
    * XBM Support : Yes
    * JIS-mapped Japanese Font Support : No

  10. dmak
    Member
    Posted 5 years ago #

    my pictures are smaller then 800x600 btw...

  11. Edde Beket
    Member
    Posted 5 years ago #

    Same here. Using WordPress 2.5.1 and nggallery 0.96, but also on WordPress 2.6 with nggallery 0.98.

    All other functions seem to be working normal, BTW.

    Regards,
    Edde

  12. Alex Rabe
    Member
    Posted 5 years ago #

    @dmak

    looks like a 1&1 server... :
    http://alexrabe.boelinger.com/2008/03/21/11-3/

  13. Edde Beket
    Member
    Posted 5 years ago #

    Hi Alex,

    This doesn't seem to be it :|
    Any other ideas?

    Thanks!
    Edde

    *** SCRIPT START ***
    debug test.php> initialize

    This script demonstrate the Memory-limit failure of the current 1&1 Server. The Script should create 6 images with imagecreatefromjpeg(). But the PHP/GD hosting of 1&1 stopped the creating of images much earlier... and do not return any error message. This is reported in a Apache/1.3.34 Ben-SSL/1.55 PHP/4.4.8 environment.

    PHP Memory Limit: 64M Usage before: 75.38 KB

    [6x something like this:

    debug test.php> code-lines: 44-36 time: 0.0249 mem: 80 KB
    Calculated : 20.95 MB
    Loading image 2400x1800.jpg, size 2400 * 1800, bpp 8, channels 3... done
    debug test.php> code-lines: 36-44 time: 0.2548 mem: 21280 KB
    Memory usage: 20.78 MB
    Difference: 20.7 MB
    Difference / (Width * Height * Bytes per pixel): 1.6750172839506
    Destroyed. Memory usage: 79.75 KB

    ]

    Mean fudge factor: 1.683123146206
    *** SCRIPT END ***

  14. Edde Beket
    Member
    Posted 5 years ago #

    Hi Alex,

    I've checked for compatibility with other plugins. NextGEN Gallery works fine (including ZIP handling) when all other plugins are disabled.

    It also works fine with Lightbox 2 (2.7.5), Limit Posts (1.1), Role Manager (2.2.2) and WordPress Mobile Edition (2.1a) activated.

    Activating ANY of the following and uploading ZIPs stops working:
    * Advanced Excerpt 0.1.2
    * cforms 8.5.2
    * Search Everything 4.7
    * Viper's Video Quicktags 5.4.4
    * WassUp 1.6.1

    Those are the plugins currently available on the server, so I could test those, but there's something fishy about it. All those plugins work fine together. But they don't seem to like NextGEN Gallery.

    Edde

  15. Alex Rabe
    Member
    Posted 5 years ago #

    @edde

    Normally this is a memory issue, because each plugin require memory

  16. dmak
    Member
    Posted 5 years ago #

    any idea??

  17. Edde Beket
    Member
    Posted 5 years ago #

    @alexrabe: the mentioned plugins make the zip-upload fail, even if there are only two plugins active: NextGEN Gallery and one from the list.

    I don't think it's a memory issue either: the machine is dedicated to one website (for now it's the only one running on it). There is 1GB of fysical memory, but below are the limits as known by NextGEN Gallery.

    There are no PHP errors either. I really have no clue where to go next.

    Server Settings

    * Operating System : FreeBSD
    * Server : Apache/1.3.41 (Unix) PHP/5.2.6 with Suhosin-Patch
    * Memory usage : 12.17 MByte
    * MYSQL Version : 5.0.51a
    * SQL Mode : Not set
    * PHP Version : 5.2.6
    * PHP Safe Mode : Off
    * PHP Allow URL fopen : On
    * PHP Memory Limit : 128M
    * PHP Max Upload Size : 64M
    * PHP Max Post Size : 64M
    * PHP Max Script Execute Time : 30s
    * PHP Exif support : No
    * PHP IPTC support : Yes
    * PHP XML support : Yes

    GD support

    * GD Version : bundled (2.0.34 compatible)
    * FreeType Support : Yes
    * FreeType Linkage : with freetype
    * T1Lib Support : Yes
    * GIF Read Support : Yes
    * GIF Create Support : Yes
    * JPG Support : Yes
    * PNG Support : Yes
    * WBMP Support : Yes
    * XPM Support : Yes
    * XBM Support : Yes
    * JIS-mapped Japanese Font Support : No

  18. Edde Beket
    Member
    Posted 5 years ago #

    A directory is created in /wordpress/wp-content/gallery with the zip-file name. It contains no files.

  19. Top Cat
    Member
    Posted 5 years ago #

    So what really could be the problem?

    I'm testing zip upload containing only 2 files, 10 kB each. Unlikely any limitations are triggered by these.

    Upload fails with an empty page.

  20. BobNolin
    Member
    Posted 5 years ago #

    Installed today, running WP 2.6.0
    Uploaded Zip file, same problem others are reporting: empty folder. So I FTP'd it up manually, that worked.

    I see no option to bulk-upload images, only one at a time OR zip, and zip isn't working.

    Other problems: slideshow and pagination causing 404's. Turned them off for now.

    Great gallery, otherwise! Thanks!

  21. hubba
    Member
    Posted 5 years ago #

    I feel to make it work..

    1. the directory must be in place. So have a directory like "user_submission" .

    2. the permission of the directory must be correct (which I am still trying to figure out what should be the right one. The user upload the file into the system into the specified directory but it won't do so well if the default permission of the /public_html is is actually unix 755 (RWXR_XR_X) ..and your "user_submission" is I assume belonging to the "group". But you cannot set your /public_html directory to 777 because it makes your system insecure and your hosting server might not load your website correctly.

    3. ALSO (This is most likely the MAIN PROBLEM)... for example your new record number is 10 (meaning your form A has the 10th new records.. and within the record your user has attached a filea and fileb. When the file gets uploaded.. somehow cforms will make it have the name to be 10-filea and 10-fileb.

    So there is 2 problem here :

    1. where we should put the user uploaded files? what permission should be set to that location..
    2. need to verfiy with cform developer if this renaming of the file is causing an issue with admin trying to read uploaded file in the "tracking" section.

    Not sure if I am making sense or not here..

    anyone hear anything please let us know.

    YES. THIS PLUGIN ABSOLUTELY ROCKS! I am loving it!

  22. gagan555
    Member
    Posted 5 years ago #

    me too facing the same problem here.. when i upload zip files, the page goes blank.

  23. gagan555
    Member
    Posted 5 years ago #

    i deactivated a couple of plugins on my wordpress site and the gallery is now accepting zip files successfully!!!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags