WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

NextGEN Gallery
[resolved] thumbnails still not generating in version 1.7.2 (53 posts)

  1. TyCooNX
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hi,

    Yesterday I installed new update and thumbnails are not generating. What can be done about that?

    http://wordpress.org/extend/plugins/nextgen-gallery/

  2. Alex Rabe
    Member
    Posted 3 years ago #

    Any error message ? Memory limits ?

  3. TyCooNX
    Member
    Posted 3 years ago #

    No error message. Memory? I have 14GB free space on my server.
    One more thing - I created thumbnails myself and uploaded to thumbs folder. This doesn't work... :)

  4. TyCooNX
    Member
    Posted 3 years ago #

    Sorry. It works, when I create thumbnails myself. I misstyped file name.

  5. destroke
    Member
    Posted 3 years ago #

    same problem!!!

  6. Alex Rabe
    Member
    Posted 3 years ago #

    Please post your server settings

  7. TyCooNX
    Member
    Posted 3 years ago #

    * Operating System : Linux (64 Bit)
    * Server : Apache
    * Memory usage : 25.19 MByte
    * MYSQL Version : 5.0.91-community-log
    * SQL Mode : Not set
    * PHP Version : 5.2.15
    * PHP Safe Mode : Off
    * PHP Allow URL fopen : On
    * PHP Memory Limit : 128M
    * PHP Max Upload Size : 32M
    * PHP Max Post Size : 32M
    * PCRE Backtracking Limit : 500000
    * PHP Max Script Execute Time : 30s
    * PHP Exif support : Yes ( V1.4 )
    * PHP IPTC support : Yes
    * PHP XML support : Yes

    Graphic Library

    * GD Version : bundled (2.0.34 compatible)
    * FreeType Support : Yes
    * FreeType Linkage : with freetype
    * T1Lib Support : No
    * GIF Read Support : Yes
    * GIF Create Support : Yes
    * JPG Support : Yes
    * PNG Support : Yes
    * WBMP Support : Yes
    * XPM Support : No
    * XBM Support : Yes
    * JIS-mapped Japanese Font Support : No

  8. destroke
    Member
    Posted 3 years ago #

    Operating System : Linux (64 Bit)
    Server : Apache
    Memory usage : 83.08 MByte
    MYSQL Version : 5.0.32-Debian_7etch8
    SQL Mode : Not set
    PHP Version : 5.2.0-8+etch15
    PHP Safe Mode : Off
    PHP Allow URL fopen : Off
    PHP Memory Limit : 64M
    PHP Max Upload Size : 32M
    PHP Max Post Size : 32M
    PCRE Backtracking Limit : 500000
    PHP Max Script Execute Time : 120s
    PHP Exif support : Yes ( V1.4 )
    PHP IPTC support : Yes
    PHP XML support : Yes
    Graphic Library

    GD Version : 2.0 or higher
    FreeType Support : Yes
    FreeType Linkage : with freetype
    T1Lib Support : Yes
    GIF Read Support : Yes
    GIF Create Support : Yes
    JPG Support : Yes
    PNG Support : Yes
    WBMP Support : Yes
    XPM Support : No
    XBM Support : No
    JIS-mapped Japanese Font Support : No

  9. Alex Rabe
    Member
    Posted 3 years ago #

    If you roll back to 1.6.2 , does it work fine for you ?

  10. destroke
    Member
    Posted 3 years ago #

    I haven't tried to do it

  11. willisjw
    Member
    Posted 3 years ago #

    How do you roll back to 1.6.2 with the least perturbation. I don't want to lose the galleries. If I just try to upload I get the message that Nextgen is already there.

  12. PebblesFace
    Member
    Posted 3 years ago #

    Same problem here. But on top, I am not longer able to create the thumbnails myself.

  13. beltipo
    Member
    Posted 3 years ago #

    Same here: no way to add image, or create gallery. I can just upload a zip file: it create a gallery, but doesn't upload images. I try to add images to this zip-created gallery but still no working...

  14. Alex Rabe
    Member
    Posted 3 years ago #

    Please check first the behavior with 1.6.2, so I can sort out first some possible reasons

  15. PebblesFace
    Member
    Posted 3 years ago #

    I used 1.6.2 until today and had problems too.

    But I don´t now, where I find my server settings to post them here (sorry, I am absolut not a "professional")

  16. hamedhemmati
    Member
    Posted 3 years ago #

    1.6.2 works fine. There is also a problem with manage album page. You can't drag galleries into albums and all galleries are in the select gallery list. Going back to 1.6.2 fixed all of those issues.

  17. Alex Rabe
    Member
    Posted 3 years ago #

    About the album page : 1.7.x require a updated js lib , so if a other plugin didn't correct implement js call you will receive a conflict, but I can't fix that at my side.

  18. officina
    Member
    Posted 3 years ago #

    mmm maybe can solve my "shutter" problem too.. where do I find JS lib updates?

  19. PebblesFace
    Member
    Posted 3 years ago #

    Ah I found my settings

    * Betriebssystem : Linux (32 Bit)
    * Server : Apache/2.0.63 (Unix) mod_ssl/2.0.63 OpenSSL/0.9.8g DAV/2 PHP/5.2.9 with Suhosin-Patch
    * Speicherverbrauch : 23.67 MByte
    * MySQL Version : 4.1.22-log
    * SQL Modus : Nicht gesetzt
    * PHP Version : 5.2.9
    * PHP Safe Mode : Aus
    * PHP Allow URL fopen : Aus
    * PHP Memory Limit : 25M
    * PHP Max Upload Größe : 8M
    * PHP Max Post Größe : 8M
    * PCRE Backtracking Limit : 500000
    * PHP Max Script Execute Time : 30s
    * PHP Exif Modul : Ja ( V1.4 )
    * PHP IPTC Modul : Ja
    * PHP XML Modul : Ja

    Grafik-Bibliothek

    * GD Version : bundled (2.0.34 compatible)
    * FreeType Support : Ja
    * FreeType Linkage : with freetype
    * T1Lib Support : Ja
    * GIF Read Support : Ja
    * GIF Create Support : Ja
    * JPG Support : Ja
    * PNG Support : Ja
    * WBMP Support : Ja
    * XPM Support : Nein
    * XBM Support : Ja
    * JIS-mapped Japanese Font Support : Nein

  20. Alex Rabe
    Member
    Posted 3 years ago #

    A memory limit of 25M, Speicherverbrauch : 23.67 MByte :

    http://alexrabe.de/2008/05/13/understand-gd-library/

  21. PebblesFace
    Member
    Posted 3 years ago #

    Ah thank you - that solved the problem!

  22. Rainvur Jefferson Wilbre
    Member
    Posted 3 years ago #


  23. Rainvur Jefferson Wilbre
    Member
    Posted 3 years ago #

    It turns out my directory was not * cmod at 777 !!

    Works out this problem with the upgrade to 1.7.2

    * i.e. make the directory write-able.

    Now I am not sure if the upgrade somehow changed the permissions, cause I swear they were all set to 777 before, so you may need to reset them, I did and it worked.

  24. Rainvur Jefferson Wilbre
    Member
    Posted 3 years ago #

    Actually after the upgrade to 1.7.2 ...

    creating a few thumbnails at once works i.e. creating 3 to 10 thumbs at once worked.

    and trying to create a bunch did not work (25+ thumbs at once did not work for me)

    [[ sometimes it is working and sometimes not so much... creating less thumbnails seems to work better ]]

  25. T Klein
    Member
    Posted 3 years ago #

    * Operating System : Linux (64 Bit)
    * Server : Apache
    * Memory usage : 19.93 MByte
    * MYSQL Version : 5.1.39-log
    * SQL Mode : Not set
    * PHP Version : 5.2.14
    * PHP Safe Mode : Off
    * PHP Allow URL fopen : On
    * PHP Memory Limit : 128M
    * PHP Max Upload Size : 7M
    * PHP Max Post Size : 8M
    * PCRE Backtracking Limit : 500000
    * PHP Max Script Execute Time : 30s
    * PHP Exif support : Yes ( V1.4 )
    * PHP IPTC support : Yes
    * PHP XML support : Yes

    Graphic Library

    * GD Version : bundled (2.0.34 compatible)
    * FreeType Support : Yes
    * FreeType Linkage : with freetype
    * T1Lib Support : No
    * GIF Read Support : Yes
    * GIF Create Support : Yes
    * JPG Support : Yes
    * PNG Support : Yes
    * WBMP Support : Yes
    * XPM Support : No
    * XBM Support : Yes
    * JIS-mapped Japanese Font Support : No

    same problem, thumbnails aren't generating.

  26. T Klein
    Member
    Posted 3 years ago #

    I upgraded Jquery Library to 1.4.4 from 1.4.2 (1.4.2 is the wordpress default)

    It worked after the jquery update. (the thumbnails)

  27. destroke
    Member
    Posted 3 years ago #

    how have you upgraded just Jquery library?

    thanks

  28. bigdealben
    Member
    Posted 3 years ago #

    For me it was that the new update uses more memory. Had to change my PHP Limit from 32M to 64M. Ya it's a lot.

    http://www.teknobites.com/2007/04/27/how-to-edit-phpini-file-to-increase-memory-limit/

  29. brian@briangallimore.com
    Member
    Posted 3 years ago #

    I have the same issue, thumbs are not created when I load files, no error message given. If I try to create thumbs in the 'manage gallery' screen, no error is given, no thumbs created. (was working with previous version) My settings:

    Operating System : Linux (64 Bit)
    Server : Apache
    Memory usage : 35.75 MByte
    MYSQL Version : 5.1.47-community-log
    SQL Mode : Not set
    PHP Version : 5.2.14
    PHP Safe Mode : Off
    PHP Allow URL fopen : On
    PHP Memory Limit : 64M
    PHP Max Upload Size : 10M
    PHP Max Post Size : 10M
    PCRE Backtracking Limit : 500000
    PHP Max Script Execute Time : 30s
    PHP Exif support : Yes ( V1.4 )
    PHP IPTC support : Yes
    PHP XML support : Yes
    Graphic Library

    GD Version : bundled (2.0.34 compatible)
    FreeType Support : Yes
    FreeType Linkage : with freetype
    T1Lib Support : No
    GIF Read Support : Yes
    GIF Create Support : Yes
    JPG Support : Yes
    PNG Support : Yes
    WBMP Support : Yes
    XPM Support : No
    XBM Support : Yes
    JIS-mapped Japanese Font Support : No

  30. agreis
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hi,

    Please help me in the same case.
    I have the same issue with thumbnails creating. I have tried to increase memory limit, change the attributes to 777.
    I can not downgrade to 1.6.2 because it says I already have nextgen installed. It is not an option to lose my galleries and pictures with remove nextgen and install an earlier version.

    Is there any way to downgrade to 1.6.2 without any data lose?
    Or how can I update my jquery to 1.4.4?

    Much appreciate!
    Regards,
    Agreis

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.