WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

NextGEN Gallery
[resolved] Thumbnails (11 posts)

  1. ROP-AT
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hello!

    I am using your great photo plugin but I have some problems.

    If I upload some pictures to a new gallery everything is fine. But I am not able to create the thumbnails. During the upload the process is successfully. Then the server tries to create the thumbails. It goes from 0 to 100% but afterwards the frame will not close and it is not possible to create thumbnails.

    I tried it in firefox & iex but it does not work. And there is also no error message.

    Pls can you help me and tell me how I can make this plugin successfully work?

    thanks a lot.
    best regards
    Julia

    http://wordpress.org/extend/plugins/nextgen-gallery/

  2. loulabelle
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi, I am having the exact same issue with my NextGen gallery install. Any help on solving this issue would be really appreciated.
    Thank You
    Linda

  3. judeflegel
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hi, I've just started using this plugin myself and was wondering about that too at first, but you simply need to use the link 'manage gallery' from the main Gallery navigation and that's where you can edit your thumbnails etc

  4. loulabelle
    Member
    Posted 2 years ago #

    Thanks for the reply, but the problem is that the thumbnails are not being generated at all so there is nothing to edit. I did try the "edit thumbnail" link but it just produces a screen with lots of error messages.
    I have been using NextGen on this install for quite some time and this is the first time that this has happened.

    Thanks
    Linda

  5. viktot
    Member
    Posted 2 years ago #

    Same problem here, have been using it earlier without a problem. Running wordpress on a iis 6.0 machine.

  6. Mikael Brodd
    Member
    Posted 2 years ago #

    Yep, same problem here too. Using version 1.8.3 and WP 3.2.1. When adding a gallery, thumbnails won't be created, and I cannot create new from the "bulk actions" either.

    Thanks
    Micke

  7. kellymccausey
    Member
    Posted 2 years ago #

    Hey all, I had the same problem just now but boosting the memory limit fixed my issue.

    I added: define('WP_MEMORY_LIMIT', '64M');`
    to wp-config.php

    Then I deleted my gallery and recreated it, uploaded new images and it looks good:

    http://www.freshnets.com/photo-gallery-example/

  8. Jeff
    Member
    Posted 2 years ago #

    Kelly, thanks for the tip. Increasing the memory solved the thumbnail issue for me.

  9. Timur
    Member
    Posted 2 years ago #

    I've tried adding define('WP_MEMORY_LIMIT', '64M'); to wp-config.php but it doesn't fix the problem for me personally.
    I really need to find a way to fix that, it's terrible, it's like the plugin is half way built.
    Please help.

  10. Mikael Brodd
    Member
    Posted 2 years ago #

    Kelly, thanks for the tip.

    Unfortunately, that didn't do it for me. Still not getting thumbnails, even though I only upload one picture at a time. The thumbnails dialog progress bar goes to "100%" and disappears, but the dialog window never goes away.

    Any other suggestions?

    regards - Micke

  11. Mikael Brodd
    Member
    Posted 2 years ago #

    Ah, solved it!

    For me, it was all about the size of the original images.

    I experimented a bit with size:
    Original pic: 4288px x 2848px at 300ppi at 4,66Mb in jpg format
    Downsizing it to
    4000px x 2657px at 300ppi at 1,55Mb in jpg format
    and NextGEN gallery created a thumbnail without a problem.

    I guess that this can be memory related as well, so I recommend you to experiment with resolution and size (in Mb) to something that suits you.

    -- Edit --
    At the size
    4288px x 2848px at 300ppi
    but downsized to approx 1,7 Mb, the plugin couldn't manage to create a thumbnail. Perhaps mr. Rabe could give an answer to what affects the creation of thumbnails, resloution or footprint?

    -- End edit --

    -- second Edit --

    Well, now I tried a pic with max resolution 4000px, but size was 3,4 Mb, and the plug-in created the thumbnail. So it seems that resolution matters more than size.

    -- End edit

    regards - Micke

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.