WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

NextGEN Gallery
[resolved] Problems showing Gallery as my needs (4 posts)

  1. ornella.s
    Member
    Posted 3 years ago #

    I have some problem showing the gallery in the way I would...
    See http://www.clinicaveterinariamugello.it/gallery/

    The first link in the page "Le nostre foto" MUST NOT BE SHOWED because it is the album. The page must show only the 3 galleries that follow (La clinica, I locali, I nostri amici).
    Then, when I click on a gallery, I see all the thumbnails correctly, but I don't see the title of the gallery chosen.

    What could I do to enhance my work?
    These are the steps I followed to do that:
    - I created a page Gallery in which I wrote the code [album ID=2 template=extend]
    - I created 3 galleries (for the 3 categories of photos I have to show)
    - I created 1 album in which I put the 3 galleries

    Other options:
    - the album is not linked to any page
    - each gallery is linked to the page "Gallery"
    - in Gallery settings is ticked the checkbox: "Deactivate gallery page link: The album will not link to a gallery subpage. The gallery is shown on the same page."

    Thanks to all

  2. ornella.s
    Member
    Posted 3 years ago #

    really anyone could help me??

  3. Joseph
    Member
    Posted 3 years ago #

    It seems like you've placed the Le nostr foto album inside itself. When you select the album under the Manage Albums panel, only the 3 galleries should be inside the album.

    There are two ways to display the gallery title:
    1. Uncheck Deactivate gallery page link and link the gallery to a page by using the Add Page button to create a new page with the same title or pick an existing page from the dropdown menu in the Manage Gallery panel. This will change the URL from /gallery/?album=2&gallery=x to a page permalink URL e.g., /gallery/la-clinica/ (with gallery as parent page).

    2. Modify default or create your own template to display the title.

  4. ornella.s
    Member
    Posted 3 years ago #

    Thanks a lot! I solved all my mistakes!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.