WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[Plugin: NextGEN Gallery] Nothing works... (2 posts)

  1. Jay Versluis
    Member
    Posted 5 years ago #

    Hello all,

    I'm trying to use the excellent Next Gen Gallery with WP version 2.7 on two different installations, seperate servers, different templates. I'm getting interesting error messages, but no images working.

    Here's the first one, trying to insert a gallery using [nggallery id=1]

    --------------
    Warning: Compilation failed: characters with values > 255 are not yet supported in classes at offset 16 in /vhost/vhost6/v/e/r/versluis.com/www/blog/wp-includes/shortcodes.php on line 213
    --------------

    Another one, equally intigueing, inserting {imageflow id=1] and [slideshow id=1]

    ------------------
    Warning: getimagesize() [function.getimagesize]: URL file-access is disabled in the server configuration in /vhost/vhost8/l/i/g/lightpaintings.net/www/wp-content/plugins/nextgen-imageflow/lib/functions.php on line 92

    Warning: getimagesize(http://www.lightpaintings.net/wp-content/gallery/clouds/cloud-110.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /vhost/vhost8/l/i/g/lightpaintings.net/www/wp-content/plugins/nextgen-imageflow/lib/functions.php on line 92

    Warning: getimagesize() [function.getimagesize]: URL file-access is disabled in the server configuration in /vhost/vhost8/l/i/g/lightpaintings.net/www/wp-content/plugins/nextgen-imageflow/lib/functions.php on line 92

    continues for EVERY image in the gallery, you get the drift..
    ----------------------

    Please note that below 200 lines or error messages, both imageflow and slideshow actually SHOW UP.

    Any ideas? I'm using WP 2.7, NGG 1.02 with Imageflow 1.1.

  2. Boris
    Member
    Posted 5 years ago #

    Don't know about that first problem, but this will help for the getimagesize problems with ImageFlow.
    On line 90 in lib/functions.php you'll find following block of code:

    foreach ($pictures as $picture) {
        $image = $siteurl.'/'.$picture->path.'/'.$picture->filename;
        $size = getimagesize($image);
        $width = $size[0];
       $height = $size[1];

    Change it so it looks like this:

    foreach ($pictures as $picture) {
        $image = $siteurl.'/'.$picture->path.'/'.$picture->filename;
        $img = 'ABSOLUTE PATH TO YOUR WP FOLDER/'.$picture->path.'/'.$picture->filename;
        $size = getimagesize($img);
        $width = $size[0];
       $height = $size[1];

    You have to change ABSOLUTE PATH TO YOUR WP FOLDER, obviously, to something like this /www/htdocs/wordpress.

    Shortly I will release a new version where this will be implemented, but it might still take a while. This should help in the meantime.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags

No tags yet.