WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

NextGEN Gallery
[resolved] Migrating site loses image tags of NextGen (3 posts)

  1. capecross
    Member
    Posted 2 years ago #

    Trying to move from one site to another, I was faced to a problem with the nextgen tables in the database.

    First, I used the import function of wordpress, to get back all the content of the migrating site.
    I was aware that this wont import the nextgen gallery structure.

    So exporting and importing wp_ngg_pictures, wp_ngg_albums, wp_ngg_gallery using phpMyAdmin worked fine.
    Every thing was in place, and all work, BUT, not the tags !

    All the tags of the images in my galleries come from what I set as keywords in Lightroom, so there are includes in the meta datas of the images files, and are added as tags automatically by NextGen when images are imported in a gallery.

    In the galleries (menu "manage gallery"), after the import of the data base, no tags shown.
    In the menu "manage image tags", no tags….

    If I looked in the data base, in the wp_ngg_pictures meta_data, all the information was there, exif, keywords…

    So there is a sort of a link between the gallery and the tags which surely I missed, but I could not find what…

    Finally I have found a solution :

    1/ Go to Manage gallery
    2/ Set bulk action to Import metadata
    3/ Select the galleries
    4/ Apply

    After a while (this involve the plugin to read every images) : all the tags are back !

    I hope it will be useful for other users.
    Reseach on the forum and google did not help me on that subject.

    http://wordpress.org/extend/plugins/nextgen-gallery/

  2. A7md
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks for posting it, It did help me

  3. SaraCCLH
    Member
    Posted 1 year ago #

    So if I understand you, there is no way at all to export/import the tags if I added them manually in NextGen's interface? There are no meta-data keywords for me to scan. Any ideas?

    My other issue is this: I FTP transferred the plugin and /gallery folders to the new server. Then I exported the 3 wp_ngg tables and imported them on the new server. This has failed miserably... No titles or descriptions moved. No tags got imported correctly. However, for some reason some of the tags imported into the alt/title box. huh???

    NG didn't even recognize my FTP galleries, so I had to import them from "Import Image Folder" option.

    I'm pulling my hair out for hours and hours, combing all the forums. I followed the tuts for PHPMyAdmin export/import... my files look like the sceenshots. DB confirms SQL imported successfully. What am I missing??

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic