WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

NextGEN Gallery
IE8 - Squished Thumbnail Gallery Images (6 posts)

  1. Snackmaster
    Member
    Posted 3 years ago #

    I'm having the same issues as discussed in these three threads - Gallery Thumbnails squished when inserted on a page or post. Looks fine in Chrome and Firefox. Any solutions?

    http://wordpress.org/support/topic/plugin-nextgen-gallery-thumbnail-problem-using-ie8?replies=6

    http://wordpress.org/support/topic/plugin-nextgen-gallery-nexttgen-thumnails-squashed-tight-together?replies=5

    http://wordpress.org/support/topic/plugin-nextgen-gallery-voting-nextgen-gallery-voting-images-squashed-in-explorer?replies=2

    Per this discussion:
    I've commented out the following two "float:left"s and the Thumbnails are no longer squished but are now in a long single image vertical line.

    .ngg-gallery-thumbnail-box {
    	/* float: left; */
    }
    
    .ngg-gallery-thumbnail {
    	/* float: left; */
    	margin-right: 5px;
    	text-align: center;
    }

    WP: 3.1
    NextGen: 1.7.4
    THEME: Thematic child site

    http://wordpress.org/extend/plugins/nextgen-gallery/

  2. msdana
    Member
    Posted 3 years ago #

    I am having this same problem as well. It works fine in Firefox and Chrome, but not IE8.

    Any suggestions?

  3. Snackmaster
    Member
    Posted 3 years ago #

    I have a fix for my Theme - Thematic (a Theme Framework from which I'm running a custom Child Theme). The issue in my case appears to be 'max-width:100%;' in the CSS below.

    I found this class in my Theme - images.css

    .entry-content img {
        height:auto;
        margin: 0 0 18px 0;
        max-width:100%;
    }

    I changed to this and there appears to be no negative affect on other images. Working in latest builds of Chrome, FF and IE8. I've placed the change below in my child stylesheet.

    /*Fix for NextGen Gallery in IE8  */
    .entry-content img {
    	max-width: none;
    }
  4. kitshay
    Member
    Posted 3 years ago #

    I have this problem with the Platform Theme. Only way I can access the css files is through the WP-Content file on my server. Frankly, I'm not sharp enough to load up changes to those files via FTP. If someone has come up with a fix for this, I would appriciate hearing about it.

  5. FlourishDesignStudio
    Member
    Posted 3 years ago #

    I'm also using Platform and have the same problem. I've tried adding the fix above to both the child theme custom css and I also tried to add it to the plugin's code. but, neither worked. Did anyone figure out how to fix this? I would appreciate any help! the site and pkage I'm working is: http://jillburlington.com/listings

  6. FlourishDesignStudio
    Member
    Posted 3 years ago #

    Hi again! Sorry to keep posting, but I figured it out! I am using the plugin WP-Property in Platform Pro and the thumbnails on the listings page was not working properly.

    So, I added:

    .property_image img {
    max-width: none;
    }

    And it worked!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic