WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

[Plugin: NextGEN Gallery] gallery shortcode broken in wordpress 2.5 (11 posts)

  1. mrgreen
    Member
    Posted 6 years ago #

    Your overwrite of the gallery shortcode in wordpress 2.5 did not work. The galleries would not display by using the typical [gallery=$id]. I changed the shortcode to [nggallery] and it works fine.

    Why try to compete with wordpress' built in gallery function when you can have both?

    http://wordpress.org/extend/plugins/nextgen-gallery/

  2. maurus
    Member
    Posted 6 years ago #

    Hi,
    can you please tell me where exactly you did make the changes?
    Thanks a lot.

  3. Alex Rabe
    Member
    Posted 6 years ago #

    NextGEN uses the shortcode one year ago, I don't think I "compete" with the built in gallery....

    Version 0.92 should be working now.

  4. mrgreen
    Member
    Posted 6 years ago #

    I didn't mean to say that your plugin is inferior or anything as I still use it and appreciate it. Obviously I understand yours was around first, I would just like to see your plugin and the built-in galleries work together.

    Thanks for the quick fix!

  5. mrgreen
    Member
    Posted 6 years ago #

    maurus,

    I changed the references to the gallery shortcode to nggallery in the following files:

    ./admin/manage.php
    ./admin/wp25/manage.php
    ./admin/wp25/functions.php
    ./tinymce/window.php
    ./tinymce3/window.php

  6. mariapeagler
    Member
    Posted 6 years ago #

    I just installed NextGen .98 and it's still not fixed. The [gallery] shortcode doesn't work. All the other shortcodes work: singlepic, imagerotator, album are fine. Unfortunately, I need the gallery option.

  7. mulax06
    Member
    Posted 5 years ago #

    I am having the same issue. Any word on this being corrected?

  8. mrgreen
    Member
    Posted 5 years ago #

    It was corrected for me in the later versions of nggallery. What version are you using?

  9. Version3
    Member
    Posted 5 years ago #

    I'm running WP 2.5 and .99.1 - The [gallery] tag doesn't work in this combo, however I've got it working in a few WP 2.6 installations. Any idea why this is?

  10. mulax06
    Member
    Posted 5 years ago #

    I have gotten mine to work. The issue with mine was the theme I was using. It was being driven by the Smarty template and as a result it was not working. Once I removed Smarty from the equation everything worked again.

    Haven't researched the "why" with the Smarty template, but it was something that changed from 2.5 to 2.6 because the exact same theme worked in 2.5 and stopped in 2.6.

  11. alberto@tomato
    Member
    Posted 5 years ago #

    [gallery] tag is only interpreted if the_content() function is used within the template. I had the same problem until i figured out that i was using echo get_the_content() instead of the_content(). Hope it helps.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags

No tags yet.