WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

NextGEN Gallery
[resolved] Conflict with WPML Plugin (3 posts)

  1. Nicolas Messer
    Member
    Posted 4 years ago #

    It seems there is a problem with the NextGen Gallery Plugin and the WPML Multilanguage Plugin. Once I activated the WPML and tried to add a new gallery and create a page for it, the page wouldn't show up. Also NextGen creates errors while uploading pictures and the thumbnails can't be generated. If I turn off the WPML all seems to be ok. I can regenerate the thumbnails and the before created page that goes with the album is there. So I don't know on which side the problem might be. I'm using of both Plugins the latest version in the Extend and the latest version of WP. Thanks for your help!

    http://wordpress.org/extend/plugins/nextgen-gallery/

  2. Nicolas Messer
    Member
    Posted 4 years ago #

    One way to go around this problem is to create your page first and then link it to the gallery through the NextGen back-end. Although it's working this way, there still seem to be some PHP Errors. And WPML knows their Plugin isn't working nicely with the NextGen Gallery they just never found out how to fix it. Maybe someone will be able to hint them in the right direction?

  3. Nicolas Messer
    Member
    Posted 3 years ago #

    Looks like the guys from WPML submitted a fix to the Alex from NextGen Gallery for the issue those two Plugins had. http://wordpress.org/support/topic/plugin-nextgen-gallery-modify-loading-of-text-domain-so-it-works-with-wpml-and-other-translation-plugin?replies=1

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic