WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

NextGEN Gallery
Cannot generate thumbnails in NextGen gallery (7 posts)

  1. lkigad
    Member
    Posted 2 years ago #

    Wp 3.21
    nextgen gallery is not generating thumbnails.128x128 Goes through the images but does not close the progress bar once it hits 100%. Images are all less than 1.2MB in size. What should I do?

    http://wordpress.org/extend/plugins/nextgen-gallery/

  2. Tara
    Member
    Posted 2 years ago #

    - make sure your plugin version is compatible with WP3.2.1

    - If it is, try deactivating ALL plugins temporarily to narrow down the problem. If the problem goes away, activate them individually (one-by-one) to find the offending plugin.

  3. lkigad
    Member
    Posted 2 years ago #

    I only have NextGen active.

  4. rpwp
    Member
    Posted 2 years ago #

    I'm currently working on a similar problem and have found that if you upload images through FTP they might belong (as far as the server is concerned) to a different "user" than the "web user" that you use through the browser. I think my biggest problem is that the server runs on Windows/IIS 7 :)

    Did you upload through FTP or use NextGen's uploader?
    /r

  5. lkigad
    Member
    Posted 2 years ago #

    I did not use FTP.

    I poked around and it seems that NextGen does not like very large images. The ones I uploaded were on average 4000 x 3500 and once I resized them to 1920 x 1240 thumbnails were generated. So in future I'll be more careful with the size of images I upload.

  6. Godlessons
    Member
    Posted 2 years ago #

    I was having the same issue. I tracked it down to a conflict with wp_supercache. It may or may not be that for you, since I haven't found anyone else with the same problem, but I just disable that plugin when I'm uploading and re-enable it when I'm done.

    Either way, it is most likely a plugin conflict.

  7. Sheryl
    Member
    Posted 2 years ago #

    I Just uploaded 14 images that I resized to 800x600 pixels.

    I cannot get any thumbnails to generate?? When I click the X I can see the photo but there are just X 's on my site where the thumbnails should be??

    http://www.motormouthmusic.com

    I do not see any thumbnails when I click on manage galleries??

    How do I get the thumbnails to generate?? If I click on EDIT THUMBNAILS all I see are lines of code with fatal error messages and the 2 boxes below just have the X in a white box??

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.