WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

IvyCat AJAX Image Slider
[resolved] New user (17 posts)

  1. gloskimmer
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi, I've looked at several image slider and this was the best one. I think it's great that you have a bit of more of a control on what images you want to show in certain pages.

    I got it all set up, but my slider i not moving. Can somebody help me out! I am very desperate and nobody is answering any of my questions.

    Also your kind gesture and advice will be greatly appreciated.

    My website
    http://wordpress.org/extend/plugins/ivycat-ajax-slider/

  2. Eric Amundson
    Volunteer Moderator
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi gloskimmer,

    I've taken a quick look and can't see anything obvious from the outside of your site.

    If you'd like to set me up as an admin user and email credentials over, I'm happy to take a look for you. If you'd like to set me up a user, please contact us and let us know and we'll email you back with an email address and username to use.

    If you'd like to double-check your settings first, here are the main things I'd look for:

    1. Are you using a shortcode within the WP editor, or a PHP function to embed in the template?
    2. What is the exact shortcode you're using?
    3. Have you assigned all slides an order?
    4. Are you adding the slide images to each slide and setting them as featured image?

    Thanks,
    Eric

  3. gloskimmer
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thank you for getting back to me. This means a lot to me because no one has gotten back to me about anything.

    1. I placed this code below in my body. I don't know if necessary because the problem is the same with/without that code.
    <?php if(function_exists('ic_do_slider')){ ic_do_slider(); } ?>

    2. In the "home" page, I used this code below
    [ic_do_slider group="home-2"]

    3. Once I activated the plugin, I went to the "Sliders" navigation on the left side after "Posts" and clicked on "New Sliders." I added the sliders individually and placed them in a "Slider Group". One thing I noticed when I went to "new slider" is that the format looks similar to a posts but there was no "featured image" option on the right side. Should I add the slide images on the regular posts and set them as featured image?

  4. gloskimmer
    Member
    Posted 1 year ago #

    I can add you as a user if you want to look more in depth. I am very frustrated because I am almost done with this website. This feature would be great to have in the website.

  5. Eric Amundson
    Volunteer Moderator
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Thank you for getting back to me. This means a lot to me because no one has gotten back to me about anything.

    My pleasure. :)

    I'm going to address your questions in reverse:

    3. Once I activated the plugin, I went to the "Sliders" navigation on the left side after "Posts" and clicked on "New Sliders." I added the sliders individually and placed them in a "Slider Group". One thing I noticed when I went to "new slider" is that the format looks similar to a posts but there was no "featured image" option on the right side.

    Yes, each individual slide does look like a post and contains a title, text area (in which you can place links, text, images, etc.), and also a featured image.

    The Featured Image meta box should appear underneath the Slider Groups box on the right column when you're looking at an individual slide. If you don't see the Featured Image meta box, click the Screen Options tab in the upper right and make sure its box is checked.

    Should I add the slide images on the regular posts and set them as featured image?

    The image for each slide should be uploaded using the WP Media Uploader and set as the Featured Image for that slide.

    Other tips:

    1. Make sure to assign each slide an order. 1, 2, 3 . . .
    2. If you've created a slide group (looks like you have), make sure each slide in your series is assigned to that group

    2. In the "home" page, I used this code below
    [ic_do_slider group="home-2"]

    That should work, all other things being set correctly.

    1. I placed this code below in my body. I don't know if necessary because the problem is the same with/without that code.
    <?php if(function_exists('ic_do_slider')){ ic_do_slider(); } ?>

    That PHP function doesn't look right to me; not sure if markup was changed, but if you're inserting the slider in a template file (directly in your theme) instead of in the WP editor, and you're using the shortcode you mentioned in #2 above, I'd use:

    <?php echo do_shortcode("[ic_do_slider quantity='3' thumb_size='medium' group='home-2']"); ?>

    Or, to check if the function exists, you should be able to use:

    <?php if(function_exists('ic_do_slider')){
    	echo do_shortcode("[ic_do_slider quantity='3' thumb_size='medium' group='home-2']");
    } ?>

    I hope that helps! :)

    Eric

  6. Eric Amundson
    Volunteer Moderator
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    I can add you as a user if you want to look more in depth.

    Check out my last reply and see if it helps you sort it. If you can't get it, I can take a look for you.

  7. gloskimmer
    Member
    Posted 1 year ago #

    Weird. The "featured image" option showed up in the slider section once I went into "home" page and scrolled down below to add "ivycat_slider_order" in the custom field.

    I tried several things:
    1. I made sure each slider had the featured image and posted the image on the post. Then I added the code
    [ic_do_slider quantity="3" width="800px" height="250px" group="home-2"]
    into the "home" page, I viewed my page and noticed that there's two sliders on the page but they still don't work. One is a smaller version from the original size.

    2. I tried deleting the image on the post and making sure each slider was posted only on the featured image. Once again I added the code
    [ic_do_slider quantity="3" width="800px" height="250px" group="home-2"]
    on the "home" page and viewed my site. The slider was smaller and it did not work.

    As for the function exists... I would ideally like to post one more slider into the "driving range" page to display a few images of the golf facility. Do you know if there's a different function code that I can put that doesn't show only the 'home-2' slider?

    Current website with the first attempt

  8. gloskimmer
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thank you again.
    I feel like we're so close!
    I can try to add a username tomorrow morning.

  9. Eric Amundson
    Volunteer Moderator
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi gloskimmer,

    1. I made sure each slider had the featured image and posted the image on the post. Then I added the code
    [ic_do_slider quantity="3" width="800px" height="250px" group="home-2"]
    into the "home" page, I viewed my page and noticed that there's two sliders on the page but they still don't work. One is a smaller version from the original size.

    First, thanks for pointing out some holes in our documentation. Based on your question and another from yesterday, I figured out that we need to make a few things more clear in the documentation as it's a bit confusing at the moment.

    To be clear, each slide needs only to have a featured image set. You don't need to also embed the image in the editor; that will result in two images.

    So, I'd go through each slide and make sure there's a featured image set and also a slide order and group.

    2. I tried deleting the image on the post and making sure each slider was posted only on the featured image. Once again I added the code
    [ic_do_slider quantity="3" width="800px" height="250px" group="home-2"]
    on the "home" page and viewed my site. The slider was smaller and it did not work.

    You've added a bit of syntax to the shortcode that's not supported, specifically height and width.

    If you've uploaded a slider image that is 800 x 250px, and you set it as featured on a slide, your shortcode should look more like:

    [ic_do_slider quantity="3" thumb-size="full" group="home-2"]

    As for the function exists... I would ideally like to post one more slider into the "driving range" page to display a few images of the golf facility. Do you know if there's a different function code that I can put that doesn't show only the 'home-2' slider?

    Not positive I understand your question, but I'll take a stab at answering anyway . . .

    If you want a separate slider for your Driving Range page, you might create a new slider group (category) for driving range and then create slides with featured images for that group. Then, you'd most likely use a shortcode similar to this:

    [ic_do_slider quantity="3" thumb-size="full" group="driving-range"]

    I hope that helps.

    Cheers,
    Eric

  10. gloskimmer
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi Eric,

    I created a username for you. Can I e-mail you or is there an option to send a message on your profile?

  11. Eric Amundson
    Volunteer Moderator
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    How about emailing me through our Contact Form?

    I'm about to head out for lunch, but would be happy to take a look for you a bit later this afternoon.

    Cheers,
    Eric

  12. Eric Amundson
    Volunteer Moderator
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hey Gloria,

    Thanks for granting us access to your site to see what was happening.

    So, we found several issues, including a few critical problems:

    1. The shortcode you were using contained pixel measurements for width and height. The plugin doesn't take these values; it only accepts four values for size using the shortcode switch thumb_size=''
      • thumb_size='thumbnail'
      • thumb_size='medium'
      • thumb_size='large'
      • thumb_size='full' (this is what we set yours to)
    2. You also had the image set as both Featured Image and embedded within the post content. We removed it from the post content and left the Featured image. Now you'll see just one image instead of two.
    3. The big issue and reason it wouldn't slide at all is that your theme didn't contain the required functions wp_head() and wp_footer(). We added these to your index.php file in your theme and the slider now works.

    Please double-check and let us know if you have any questions.

    Cheers,
    Eric

  13. gloskimmer
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks Eric,

    You have been a tremendous help! This plugin is great! I think it's one of the most intuitive slider plugin out there without playing around with the 'index.html'.

  14. Eric Amundson
    Volunteer Moderator
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Quite welcome, Gloria. Thanks for your support and kind words. :)

  15. gloskimmer
    Member
    Posted 1 year ago #

    Eric,

    Okay I am embarassed but I accidentally delete the functions for wp_head() and wp_footer() in my index.php somehow and my slider does not work anymore.

    What are the codes exactly?

    I'm sorry. ahh.

  16. Eric Amundson
    Volunteer Moderator
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi Gloria,

    You can link over to the WP Codex to see the wp_head() and wp_footer() functions and how you use them.

    Cheers,
    Eric
    e

  17. gloskimmer
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks Eric!

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic